Monday, 7 June 2021

Козметика за лице с екстракт от охлюв: Моят опит

Екстрактът от охлюв в козметичните продукти е нещо, за което не се чуваше много доскоро, но в последните години тази така привличаща вниманието съставка започна доста да нашумява. Екстракт от охлюви може би звучи малко стряскащо в началото, но всъщност това не случайно е една от най-популярните съставки, особено актуална сред азиатската козметика, която, както всички знаем, е една от най-добрите в света. Днес ще ви разкажа малко повече за това защо продуктите с екстракт от охлюв са следващото нещо, което трябва да включите в рутината си, и ще споделя с вас мнението си за два от тях- есенцията с екстракт от охлюв Snail 96 Mucin Power Essence на COSRX, както и маската за лице с охлюви Super Aqua Cell Renew Snail на Missha. 

козметика за лице с охлюв

Вероятно грижа за кожата с екстракт от охлюви звучи леко странно, но истината е, че тази съставка е позната и изплолзвана в азиатската козметика от десетилетия, а в последните години започва все по-уверено да печели име и на западния пазар. Екстрактът от слуз на охлюви има множество полезни за кожата свойства- хидратира в дълбочина, подхранва, успокоява, забавя процесите на стареене на кожата, избистря тена. Слузта от охлюви е богата на едни от най-полезните за кожата витамини- А, Е и С, както и на колаген. Днес ще ви споделя мнението си за два продукта с екстракт от охлюв, които пробвах наскоро.Advanced Snail 96 Mucin Power Essence на COSRX | 54 лв
Първият от тях е прочутата есенция за лице с охлюв Advanced Snail 96 Mucin Power Essence на COSRX. Тя съдържа 96% екстракт от секрета на охлюв. Служи за хидратация, предотвратяване на загубата на влага в кожата, озаряване, успокояване и подобряване на еластичността. Не съдържа сулфати, парабени и алкохол. Идва в много удобна и стабилна опаковка с помпичка и съдържа 100 мл продукт. Противно на очакванията ми, консистенцията на продукта не е никак слузеста- малко по-различна е от тази на други подобни продукти, но пък е много приятна за употреба, лека и абсорбираща се от кожата изключително бързо. Няма никакъв аромат, попива за секунди и сякаш "храни" кожата, защото след него тя е изключително мека, сияйна и хидратирана, като дълбоко хидратиращият ефект се запазва с дни. Използвам го редовно вече около месец и съм много доволна от действието му върху кожата си- откакто го добавих към рутината си, тя е по-подхранена и сочна, с равномерен тен и осезаемо по-плътна. Използвам го два пъти на ден- сутрин и вечер, като е много подходящ и за успокояване на кожата при различни процедури- след епилация, силна почистваща маска или при дермапланинг. Бързо се превърна в любимец, който със сигурност ще купя отново. Платнена маска за лице с хидратиращ и успокояващ ефект и екстракт от охлюви Missha Super Aqua Cell Renew Snail | 12.90 лв 
Вторият продукт с охлюви, който пробвах наскоро, е маската за лице на Missha Super Aqua Cell Renew Snail. Тази маска е нещо като конценриран вариант на есенцията за лице на COSRX. Има страхотна опаковка, състои се от две части, които лесно прилягат по лицето, има лек аромат и е изключително приятна за употреба. Според обещанията на марката, маската хидратира в дълбочина и интензивно подхранва, почиства, озарява и премахва мъртвите клетки. Маската е наистина страхотна- сякаш сте си направили разкрасителна процедура в салон, само че у дома. Оставя кожата изключително гладка, подхранена и сочна, направо сияеща, като този ефект се запазва и на следващия ден. Допадна ми много и ви я препоръчвам горещо, ако търсите наистина добра подхранваща маска за лице. Би била страхотна за всички типове кожа. 

И така, моят опит с продуктите за лице с охлюв до момента е изцяло положителен и те определено са нещо, което бих добавила към рутината си за постоянно. Планирам вбъдеще да пробвам още продукти с ексракт от охлюв, за които също ще споделям с вас. 

***
Вие пробвали ли сте продукти за лице с екстракт от охлюв? Какво е мнението ви за тях? 

До скоро, 
Ида * Тази публикация е в партньорство с Notino.bg.

No comments :