Sunday, 18 April 2021

Ревю: Почистваща емулсия с хидратиращ ефект от CeraVe

Почистването е една от най-важните стъпки в грижата за кожата и абсолютно никога не я пропускам. През годините това, което търся от почистващите продукти за лице, които използвам, леко се е изменило ( както всъщност и кожата ми, особено след 30 ) и вече предпочитам продукти, които почистват добре, но едновременно с това са с нежно действие и не лишават кожата ми от така необходимата и влага. Почистващата емулсия с хидратиращ ефект на CeraVe се оказа точно такъв продукт. 

CeraVe хидратиращ почистващ гел мнение ревю

Бях чувала много положителни отзиви за почистващите продукти на CeraVe, така че нямах търпение да ги пробвам, и, честно казано, популярността им наистина е заслужена. От марката предлагат няколко различни почистващи продукта според типа кожа- почистващ гел за нормална към мазна кожа, както и почистваща и хидратираща емулсия за нормална към суха кожа, като нещо, което много ми допада при тях, е това, че предлагат няколко различни размера на продуктите си- от мини 88 мл до огромна опаковка от 1 л. Цените са напълно приемливи и отговарят на тези на дрогерийния клас продукти- моята разфасовка от 236 мл струва около 16 лв. 

Първо, малко за марката. CeraVe влизат на пазара през 2005 г. с първите си няколко продукта, разработени на базата на серамиди- вид липиди, които се съдържат естествено в кожата и които спомагат бариерната и функция и задържането на хидратация в клетките. Всички продукти на CeraVe са разработени от дерматози по специална, патентована от марката технология, като към днешна дата предлагат пълна гама от продукти за лице и тяло. Едни от най-популярните им и обичани продукти са тези за почистване, и именно за тях ще ви разкажа днес. 

* * *

Продуктът, на който се спрях, е почистващата емулсия с хидратиращ ефект, като предпочетох нея, въпреки че съм със смесена кожа, просто защото след 30 харесвам повече по-нежните и деликатни формули и не търся прекалено силни и агресивни почистващи продукти. Въпреки, че емулсията се води за нормална към суха кожа, на моите нужди пасва идеално. 

От марката обещават нежно почистване без пресушаване, защита на кожната бариера и премахване на замърсяванията и излишния себум. Продуктът съдържа хиалуронова киселина за допълнителна хидратация и 3 вида серамиди, подходящ е и за чувствителна кожа и е некомедогенен ( не запушва порите ), не съдържа аромати и сапун. 

Консистенцията му е изключително интересна, по-различна от тази на всички други почистващи продукти, които съм използвала до момента. Много е богата, напомня по-скоро на крем или балсам, не се разтича, но се разнася много лесно и приятно по лицето. Изобщо не се пени и се отмива изключително лесно. Харесва ми да го използвам както самостоятелно, така и с четка за почистване на лице. 

Продуктът е изключително нежен и деликатен към кожата, но едновременно с това почиства невероятно добре- наистина премахва замърсяванията, след него кожата е като полирана, а едновременно с това не пресушава, а напротив- оставя кожата иключително нежна, мека и сияйна. Използвам го от около месец, както сутрин, така и вечер, и бързо се превърна в абсолютен любимец за мен, като за времето, в което го използвам, не съм имала никакви раздразнения или пъпчици, дори и в "онези" периоди от месеца. Това, което също ми харесва при него е, че е и изключително икономичен- поради специфичната му формула съвсем малко количество продукт е напълно достатъчно за качественото почистване на цялото лице, и според мен ще стигне за изключително дълго време.

* * *

Накратко казано- отличен продукт, който бързо успя да ме спечели и който ви препоръчвам, ако търсите добро почистване, което е нежно и щадящо към кожата. Смятам го за подходящ за дами със смесена, нормална и суха кожа, а ако сте с по-мазна, предлагам ви да пробвате другият почистващ гел на марката, който е с малко по-силно действие. Можете да го намерите онлайн тук, както и в търговската мрежа. 


Вие пробвали ли сте продуктите на CeraVe? Кой е любимият ви?

Поздрави,

Ида 


* Продукт от предишно партньорство.

No comments :