Thursday, 25 March 2021

Моето мнение за маските за лице на The Body Shop

Привет! Както знаете, обожавам маските за лице ( скоро очаквайте и отделно видео по тази тема в канала ) и непрекъснато пробвам нови и нови. Днес ще споделя с вас мнението си за маските за лице на една от любимите ми марки- The Body Shop. Отдавна планирах да ги пробвам, като много се радвам, че от марката вече предлагат опцията за мини размер- така можете да тествате спокойно продукта, преди да инвестирате парите си в пълноразмерната опция. По-долу можете да прочетете впечатленията ми от трите маски, които съм пробвала до момента- тази с кафе от Никарагуа, тази с японски чай матча и тази с британска роза. 

маски за лице The Body Shop мнение маска с роза маска с кафе маска с матча
Както вече споменах, купих и трите маски в мини размер, тъй като исках първо да се уверя в действието им. Мини размерът е 15 мл, което всъщност стига за доста време- използвала съм всяка от маските поне по 3-4 пъти до момента и все още не съм стигнала дори и средата на опаковката, така че тази опция е много изгодна и ви я препоръчвам, подходяща е и за пътуване ( когато това най-сетне стане възможно). Минитата са на цена 10.90 лв, а пълният размер от 75 мл- 38.90 лв.


- Енергизираща маска за лице с кафе от Никарагуа -

Маската с кафе съдържа истински частици кафе от Никарагуа, масло от шеа и какао и тръстикова захар. Служи за нежна ексфолиация, освежаване и премахване на следите от умора. Консистенцията и е доста гъста, напомня на гъст мед, и се разнася една идея по-трудно по кожата. Ароматът и е сладък, наподобява на някакъв вид сладкиш с кафе (тук беше и лекото разочарование за мен- аз обожавам кафе и ароматът му и много се надявах маската да ухае на кафе, но ароматът и не е точно такъв). Икономична е и въпреки плътната консистенция се отмива много лесно. Изключително приятна е за употреба, наистина ексфолиира леко и оставя кожата гладка, енергизирана и свежа- точно като чаша силно еспресо за кожата ви. Според мен е подходяща най-вече за дами с нормална към смесена и мазна кожа- ако сте с по-суха, маската би ви дошла една идея по-изсушаваща. Крайна оценка: 4.5/5.


- Почистваща маска за лице с японски чай матча -

Маската с японски чай матча съдържа още екстракти от зелен чай и алое вера, като се бори със следите от умора и негативното влияние на замърсената околна среда върху кожата, а освен това енергизира и подхранва в дълбочина. Зелена е на цвят, има много приятен, освежаващ аромат на матча и лека, кремообразна формула. Нанася се и се отмива много лесно. Изключително много я харесвам, защото почиства нежно кожата, без изобщо да я пресушава, а освен това я оставя сияйна, свежа, стегната и много гладка. Маската е истинско удоволствие за употреба и смятам, че би допаднала на всяка дама, независимо от нейния тип кожа. Крайна оценка: 5/5.


- Освежаваща и хидратираща маска за лице с роза - 

Маската с роза е един от фаворитите ми сред хидратиращите маски, които съм пробвала в последните години. Съдържа розово и шипково масло и истински листенца от британска роза. Формулата и е гелообразна, а ароматът- разкошен ( толкова много ми харесва, че понякога отварям бурканчето само, за да му се насладя ). Нанася се изключително лесно, като част от продукта просто се стапя в кожата. Хидратира в дълбочина, има приятно охлаждащо и освежаващо действие, оставя кожата изключително сочна, подхранена и хидратирана. Истински любимец, който бих препоръчала на всяка дама и за всяко време от годината. Би била страхотна и след излагане на слънце или епилация, тъй като успокоява страхотно кожата. Оценка: 5/5.


И така, в заключение мога да кажа, че харесвам много и трите маски, като мои абсолютни любимци са тази с роза и тази с чай матча и тях двете планирам да купя и в пълен размер. Вие използвали ли сте маските за лице на The Body Shop? Какво е мнението ви за тях? 


До скоро,

Ида 

No comments :