Tuesday, 8 December 2020

Ревю: Фон дьо тен True Skin от Catrice

Привет! След като вече ви представих ревю на новия фон дьо тен на Essence (линк), днес е време да споделя с вас и мнението си за новия фон дьо тен на Catrice- True Skin. Използвам го още от началото, когато се появи на пазара, можете да го видите в действие и във видео в канала ми. Харесвам го и според мен е прекрасен избор за тези от вас с нормална към леко суха кожа.

Catrice фон дьо тен True Skin мнение ревю

Catrice фон дьо тен True Skin мнение ревю

Фон дьо тенът идва в много красива и стабилна стъклена опаковка с капачка в розово злато и се усеща далеч по-скъп, отколкото всъщност е, от марката определено са се постарали с опаковката. Съдържа стандартните 30 мл продукт и за момента се предлага в четири нюанса ( моят е 020 Warm Beige ), а цената му е 13.99 лв. От Catrice обещават средно към плътно покритие, позволяващо напластяване, хидратация, трайност и естествен матов завършек. Честно казано, наистина се справят с обещанията. 

Фон дьо тенът има много приятна, доста течна формула и лека, въздушна консистенция, като въпреки това определено е покривен. Наистина позволява напластяване, като можете да нанесете както съвсем малко количество за естествен завършек, така и няколко слоя за по-драматична визия. Аз лично предпочитам да го нанасям с гъбичка, защото така нанасянето му става най-бързо и лесно. Седи изключително естествено, сякаш просто имате перфектна кожа, а не сякаш сте с грим, като този естествен завършек се запазва, дори и ако нанесете повече продукт- колкото и да сте гримирани, с този фон дьо тен завършекът на грима се запазва естествен на вид. Прикрива без проблеми червенини и несъвършенства по кожата, като много ми харесва и това, че седи добре върху участъците с по-разширени пори (например около носа), не се впива в тях и не ги подчертава по никакъв начин- нещо, което често е проблем при дрогерийните фон дьо тени. 

Относно трайността му- при мен се задържа за около 6 часа, без да лъсне, като след това имам нужда да мина с малко количество пудра. Моята кожа обаче е смесена, което оказва влияние и върху начина, по който фон дьо тенът седи върху нея. Много харесвам формулата му и начина, по който се нанася и седи върху кожата, и го нося доста често, но според мен този фон дьо тен е най-подходящ за дамите с нормална и дори леко суха кожа. Ако сте с кожа, по-мазна от моята, определено няма да е за вас, просто защото хидратиращата му, лека формула ще го направи нетраен върху кожа, която се омазнява повече. Ако сте с нормална към суха кожа обаче, ще е страхотно бюджетно попадение, което е покривно, трайно и хидратиращо- накратко, идеално за зимата.

Вие пробвахте ли го вече? Хареса ли ви? 


Поздрави,

Ида 

 

No comments :