Tuesday, 24 November 2020

Ревю: Фон дьо тен Pretty Natural от Essence

Наскоро от Essence лансираха няколко продукта, сред които и новия фон дьо тен Pretty Natural, който предизвика голям интерес още с излизането си на пазара. Аз вече го тествах пред камера за вас ( линк към видеото ), и го използвам почти всеки ден в последните две седмици, така че днес ще споделя с вас и пълно ревю на фон дьо тена. Накратко, мога да кажа, че ми хареса изключително много, а по-надолу ще разберете защо. 

фон дьо тен Pretty Natural на Essence ревю мнение


фон дьо тен Pretty Natural на Essence ревю мнение

Фон дьо тенът идва в красива и изчистена опаковка под формата на бяла тубичка, и дори има своя картонена опаковка- нещо, обикновено запазено за високия клас продукти. Съдържа 30 мл продукт и за момента се предлага в 6 нюанса, а цената му е 10.39 лв. От Essence обещават лека формула, хидратация, отлично покритие и естествен матов завършек, като интересен факт за фон дьо тена е това, че е разработен съобразно отзивите на потребителите на марката и техните предпочитания. В състава му откриваме хиалуронова киселина и алое вера, известни със силното си хидратиращо действие. 

Цветът, на който аз се спрях, е номер 050 Neutral Champagne, който съвпада просто идеално с моята кожа. Честно казано, останах изключително доволна от този фон дьо тен и в момента е един от любимците ми. Консистенцията му е много приятна- кремообразна и по-скоро гъста, но се нанася и разнася много лесно, не запушва порите и действително седи много естествено въпреки плътността си. Покритието е средно към пълно, като фон дьо тенът позволява и напластяване. Аз лично предпочитам да го нанасям с гъбичка, защото става най-бързо и удобно, но изглежда много добре и нанесен с четка или пък просто с пръсти. Трайността е отлична. 

Харесвам фон дьо тена по няколко причини. Първо, заради това колко лесно и бързо се постига равномерно, безупречно покритие с него- гримът на лицето ви е готов буквално с няколко движения. Прикрива абсолютно всички недостъци от лицето, включително червенини и пъпки, като едновременно с това седи много естествено- сякаш просто имате перфектна кожа, а не сякаш сте нанесли фон дьо тен. С течение на деня изглежда все така добре- натурално матов, естествен на вид завършек, не се свлича, не се събира в порите и линиите по лицето, не се размазва, изглежда много добре и на снимки. Издържа без проблем цял ден, без да се е омазнил, окислил и размазал- напротив, на края на деня лицето изглежда свежо и с добре изглеждащ грим. Не пресушава кожата, аз лично не усещам силно хидратиращия ефект, но пък изглежда свеж и не лъсва цял ден, чак докато не го почистя от лицето си ( имайте предвид, че аз винаги го фиксирам с пудра ). 

Честно казано, не съм предполагала, че толкова бюджетен фон дьо тен може да се представя така добре и да ми хареса толкова много. Би бил идеален за вас, ако имате смесена или мазна кожа, може да допадне и на дамите с нормална, а ако сте с малко по-суха- утре ще ви представя още едно бюджетно попадение, което би било по-подходящо за вас. Много харесвам цвета, нанасянето, финиша и трайността на Pretty Natural на Essence и определено бих го купила отново. 

Вие пробвали ли сте фон дьо тените на Essence? Какво мислите за тях? 

До скоро, 
Ида 

No comments :