Friday, 11 September 2020

Ревю: Фон дьо тен Coverage Foundation на The Ordinary

Привет! Този месец малко изоставам с публикациите тук, но пък обещавам да се поправя в следващите дни, защото има много вълнуващи продукти, за които искам да ви споделя :) Започвам с едно от най-желаните от вас ревюта, а именно- моето мнение за фон дьо тена Coverage Foundation на The Ordinary. 

фон дьо тен Coverage Foundation на The Ordinary мнение ревю
фон дьо тен Coverage Foundation на The Ordinary мнение ревю

Купих фон дьо тена преди няколко месеца ( в действие можете да го видите в това видео- линк ), тъй като много харесвам марката, а и винаги съм в търсене на добри бюджетни фон дьо тени. От The Ordinary предлагат общо два фон дьо тена- Serum Foundation, който е по-лек като покритие и подходящ по-скоро за нормална към суха кожа, и Coverage Foundation, който, както предполага името, е с по-плътно покритие и подходящ за смесена и мазна кожа. Аз, разбира се, се спрях на втория, като цвета, който избрах, е 1.2N (N идва от неутрален подтон).

От The Ordinary обещават пълно покритие, съвършена кожа и незабележим, естествен финиш, тип my skin but better, а фон дьо тенът е със специална формула за по-лесно и равномерно нанасяне и се предлага в цели 21 нюанса, разпределени много добре по подтон на кожата- неурален, топъл, студен и т.н.- нещо, което определено не се среща често при продукти от този клас. Опаковката е пластмасова, много лека и компактна, което я прави доста добра за пътуване, с помпичка ( като минус мога да отчета това, че помпичката няма капаче ), и съдържа стандартните 30 мл продукт. 

Честно казано, беше ми много трудно да определя крайното си мнение за този фон дьо тен, просто защото има неща в него, които ми харесват, както и такива, които не ми допаднаха. Затова мисля просто да изброя предимствата и недостатъците му, така вие ще можете да решите сами дали би бил подходящ за вас. 


Какво ми харесва във фон дьо тена: 

* Изключително достъпната цена- едва £5.90, което е наистина ниско, както и доброто разнообразие от цветове и страхотното им разпределение по подтонове- това позволява лесно да се ориентирате и да намерите точния за вас нюанс, а цената пък оставя място за експерименти. 

* Консистенцията. Много лека и фина, без аромат, не дразни по никакъв начин. Доста е течен и лек като формула, като в същото време позволява напластяване, и може да се използва както за съвсем лек грим, ако го нанесете на един слой, така и да се наслои за по-плътно покритие и драматичен ефект. 

* Финишът. Стои много естествено и красиво върху кожата, по-скоро като втора кожа или no makeup makeup. Нанася се лесно и бързо, и би харесал много на тези от вас, които имат само 10 минути сутрин за бърз грим.


Какво не ми харесва: 

* Лъсва и се свлича с течение на деня. След 5-6 часа, независимо от това каква пудра съм нанесла отгоре му, започва да се свлича на места, да се събира в някои части на лицето, например около носа, и да лъщи доста силно в Т-зоната. Не бих могла да го определя като дълготраен. 

* Събира се в порите. Аз имам малко по-широки пори около и по носа, винаги използвам база, и въпреки това често този фон дьо тен успява да се впие в тях и да ги подчертае по доста грозен начин. 

* Не се сработва добре с всички продукти. Например, не се работи лесно с него, нанесен с пръсти или с четка, а само с гъбичка (тогава резултатът е много красив, но все пак ми се ще да беше малко по-универсален), не се сработва добре с компактна пудра, а само с прахообразна, не ми харесва и как се нанасят кремообразни продукти върху него, а само прахообразни. Това го прави малко по-специфичен за работа, поне за мен, и съответно посягам по-рядко към него. 


И така, накратко- има неща, които много харесвам в този фон дьо тен, като например красивото му и естествено покритие и супер леката формула, заради която буквално не се усеща върху кожата, но това, че не е кой знае колко траен и се впива в порите му пречи да ми стане любимец. Мисля, че би ви харесал много повече, ако харесвате съвсем естествен, незабележим грим и ако сте с нормална към по-суха кожа без разширени пори. 

А вие пробвали ли сте фон дьо тените на The Ordinary? Кой е любимият ви бюджетен фон дьо тен? 


До скоро, 

Ида


1 comment :

Anonymous said...

Здравейте. От къде може да се купи в БГ?