Monday, 24 August 2020

Тествам дезодоранти без алуминий

В последните години се говори много за ефекта, който дезодорантите имат върху тялото ни и за предимствата на употребата на дезодоранти без алуминий в ежедневието ни. Аз самата винаги съм била любопитна да ги пробвам. Благодарение на Notino.bg наскоро имах тази възможност, защото те ми предложиха да пробвам някои от дезодорантите без алуминий, които можете да откриете при тях, и да споделя опита си с вас.  

дезодоранти без алуминий и алуминиеви соли

Имах възможността да избера сама колкото реша дезодоранта без алуминий от селекцията на Notino, като се спрях на общо три от тях, и нарочно взех три дезодоранта на различни цени- по-достъпен, среден и малко по-висок като цена. Използвах ги активно както в ежедневието, така и при активен спорт- тичане и силови тренировки, и днес ще споделя с вас мнението си за всеки един от тях. 

Dove спрей дезодорант без алуминиеви соли

Dove 0% Aluminium Salts Deodorant дезодорант в спрей без алуминий | 5.50 лв
Първият дезодорант, който тествах, беше този на Dove, като се спрях на версията с праскова и лимонова трева. Изключително много ми допадна ароматът- свеж и летен, изобщо не мирише като типичните спрейове и се запазва изключително дълго- усеща се през целия ден, като остава непроменен дори и след интензивен спорт- ако търсите продукт, който да ви предпази от неприятната миризма, тази линия на Dove е точно за вас. Определено забелязах и ефект върху изпотяването, то е намалено, а самият дезодорант е много приятен за употреба, оставя страхотно усещане за свежест и изобщо не дразни подмишниците. 

Schmidt's веган дезодорант стик бе алуминий

Schmidt's Charcoal + Magnesium дезодорант стик за всички видове кожа | 13.50 лв
Следващият дезодорант, който избрах, беше този на Schmidt's. Дезодорантът е с веган формула, без алуминий и изкуствени аромати, подходящ за ежедневна употреба, под формата на сив на цвят стик е и отново, има изключително приятен аромат, който ще ви допадне много, ако си падате по свежите миризми. По принцип залагам най-често на спрейове, защото стиковете ми се струват малко по-тежки, но този стик успя да промени мнението ми- много приятен и лек е като формула, усеща се супер хидратиращо върху кожата, изсъхва бързо и оставя страхотно усещане за свежест, което се задържа много часове. Ароматът е изключително траен и издържа без проблем цял ден. 

Vichy дезодорант антиперспирант без алуминий

Vichy Deodorant дезодорант стик без съдържание на алуминиеви соли | 20.65 лв
Накрая, последният дезодорант без алуминий, който тествах, е този на Vichy. Дезодорантът е под формата на стик и ще допадне много на тези от вас, които търсят продукт, който  предпазва от изпотяване и неприятна миризма, но няма аромат. Без аромат е, но това изобщо не му пречи да е ефективен, а напротив- попива лесно, омекотява и придава страхотно освежаващо усещане, като това, което най-много ме впечатли при него, е че  запазва подмишниците напълно сухи с течение на целия ден. 

Накратко, останах доволна и от трите дезодоранта, харесва ми колко са ефективни и едновременно с това нежни към деликатната кожа на подмишниците, и планирам да продължа да залагам на дезодоранти без алуминий и в бъдеще. 

Вие изполвали ли сте дезодоранти без алуминий? Какво е вашето мнение за тях? 

До скоро, 
Ида 

* Постът е в партньорство с Notino.bg.No comments :