Wednesday, 29 July 2020

Три нови продукта от Catrice | Компактна пудра 5 In One, база за грим No More Red и коректор Instant Awake Concealer *

Привет! Както знаете, една от любимите ми дрогерийни марки е Catrice- намирам продуктите им със страхотно съотношение между достъпна цена и отлично качество, и имам някои all time favourites от марката, които винаги присъстват в колекцията ми (това май е и добра идея за отделна публикация). Затова съм много доволна, че имах възможността да тествам някои от най-новите продукти от асортимента им. Получих ги като ПР пратка през пролетта, и, след като ги използвах известно време, днес ще споделя  с вас крайното си мнение за новия им коректор Instant Awake Concealer, компактната пудра 5 In One и основата за грим No More Red от серията Prime & Fine. 


грим продукти от Catrice

грим продукти от Catrice

грим продукти от Catrice


Компактна пудра за лице 5 In One | 10.19 лв | линк
Започвам с продуктът, който бързо се превърна в мой любимец- компактната пудра 5 In One. Пудрата се предлага само в един нюанс- прозрачен, съдържа 9 г продукт и идва в изключително стабилна и компактна опаковка с много хубаво огледало вътре. Има пет функции- матиране, фиксация на грима, водо- и потоустойчива е и съдържа слънцезащитен фактор 10. Изключително фино смляна е и много икономична, което значи и че ще стигне за доста дълго време. Има много фин, естествен матов завършек, седи отлично на кожата и я прави да изглежда жива, но не пудрена и прекалено матова, и всички продукти като бронзър, руж и хайлайтър се нанасят и разнасят изключително лесно върху нея. Много ми харесва завършека, който придава, трайна е върху кожата и предотвратява прекаленото омазняване, а едновременно с това не е никак тежка и изсушаваща, затова смятам, че би била подходяща и за дами с по-скоро нормална и дори леко суха кожа (ако сте с много мазна, може би ще ви идва прекалено лека). Моята е смесена и се чувства перфектно с тази пудра. Може да се използва и за фиксиране на коректор под очите, но аз лично предпочитам прахообразна пудра за тази цел, а тази използвам нанесена върху цялото лице, за да фиксирам фон дьо тена и да матирам кожата. Много съм доволна и бих я купила отново. Крайна оценка: 5/5. 


База за лице против зачервявания No More Red от серията Prime&Fine | 9.19 лв | линк
Следващият продукт, който тествах, е базата за лице от серията Prime&Fine, като тази, която аз имам, е в зелената опаковка против зачервявания. Базата съдържа общо 30 мл продукт, зелена е на цвят (но с грима отгоре този цвят се неутрализира) и има в състава си конопено масло, което служи за успокояване на кожата. Харесвам базата, определено има ефект преди и след употребата и, върши чудесна работа за прикриването на червенините около носа, бузите и очите в моя случай, и би била страхотна, ако например страдате от зачервявания или петна от акне. Има много лека формула, седи много въздушно върху кожата, усеща се изключително комфортно и хидратиращо (има и съвсем лек охлаждащ ефект, който е добре дошъл през лятото). Продуктите се нанасят лесно и безпроблемно върху нея. Не мога да кажа, че удължава трайността на грима или запълва порите, но не това е функцията и. Ако търсите хидратираща и успокояваща база за лице, която да неутрализира червенините по лицето, това е вашият продукт. Крайна оценка: 5/5. 


Озаряващ коректор Instant Awake Concealer | 10.19 лв | линк
Накрая, последният продукт, за който ще ви разкажа в днешната публикация, е коректорът Instant Awake Concealer. Както предполага името му, той е предназначен за незабавно озаряване на зоната около очите, като има и хидратиращи и противостареещи съставки, които успокояват и подхранват тази деликатна зона. Коректорът е под формата на писалка с гъбичка- апликатор накрая, съдържа 1.8 мл продукт и се предлага в общо 5 нюанса (моят е номер 005 Natural Light). Покритието му е средно, като може да се надгражда, а консистенцията му е много фина и хидратираща, така че мисля, че ще хареса и на тези от вас с по-суха или по-зряла кожа. Аз имам ужасни тъмни кръгове под очите, но се справя успешно с тях (трябва да нанеса 2-3 слоя), като това, което много ми харесва при него, е че седи изключително естествено, и можете да го носите и в дните, когато не слагате друг грим, просто за да озарите и придадете свежест на лицето. Много е комфортен и хидратиращ върху кожата, изсъхва матов и седи, сякаш нямате никакъв грим по кожата. Като негов минус отчитам опаковката- гъбичката-апликатор е удобна, но не се вижда колко продукт има вътре и ще ви е трудно да прецените кога точно ще имате нужда от нов, освен това количеството продукт е много малко- едва 1.8 мл (за сравнение, другият много известен коректор на Catrice- Liquid Camouflage, съдържа 5 мл). Харесва ми като действие и мисля, че би допаднал на тези от вас, които търсят хидратация и по-натурален финиш и озаряване, но поради недостатъците на опаковката му давам крайна оценка 4/5. 


И така, Catrice отново успяват да лансират на пазара качествени и достъпни като цена продукти и все повече се утвърждават като една от любимите ми марки. Какво мислите за тези нови продукти? Бихте ли пробвали някой от тях? 

До скоро, 
Ида 


* Показаните продукти са ми предоставени като ПР. Всички мнения, изразени в тази публикация, са изцяло мои. Публикацията не е спонсорирана. 

No comments :