Monday, 1 June 2020

Бюджетен любимец: три маски за лице от Fito Cosmetic*

Привет! Както знаете, обожавам маските за лице и винаги пробвам нови и нови марки (скоро планирам и видео по темата). В началото на пролетта получих за проба няколко маски от новата на българския пазар руска марка натурална козметика Fito Cosmetic, чийто продукти можете да откриете ексклузивно на dodis.bg. 

Fito Cosmetic е марка, която залага на натуралните съставки и използва много продукти от природата на Сибир, различни видове лечебна глина, масла и билки, като цените на продуктите са повече от достъпни- почти всичко е на цени около 4-6 лв, като марката предлага и голямо разнообразие от продукти за коса, лице и тяло- маски, балсами, кремове и дори различни натурални къни за боядисване. От сайта ме оставиха сама да избера продуктите, които искам да пробвам, като днес ще ви представя част от тях- три от маските им за лице. 

маски за лице на Fito Cosmetic

маски за лице на Fito Cosmetic

маски за лице на Fito Cosmetic

Сибирска антиейдж изумрудена глина за лице, коса и тяло | 4.49 лв | линк 
Първият техен продукт, който тествах, беше изумрудената глина с антиейдж ефект. Глината идва в много симпатична опаковка, която наподобява кофичка, съдържа 155 мл продукт, и може да се използва за лице, коса и тяло- аз лично я използвам само върху лицето си. Според обещанията на марката изумрудената сибирска глина е най-доброто натурално средство за грижа за лицето, тялото и косата. Маската за лице има абсорбиращ ефект, стеснява порите, омекотява и хидратира перфектно. Маската за тяло възстановява хидратацията на кожата, тонизира и извайва силуета. Маската за коса дълбоко подхранва, преработва и стимулира растежа - за здрава и силна коса. Маската има много приятна, плътна консистенция и лек, ненатрапчив аромат. Както казах, аз предпочитам да я използвам основно върху лицето си, и съм повече от доволна, защото наистина върши това, което обещава. Почиства в дълбочина, свива порите и оставя кожата много сияйна и мека, с изравнен тен, като едновременно с това изобщо не пресушава- напротив, след употреба на маската кожата се усеща хем почистена, хем хидратирана и гладка. Смятам, че би допаднала на хора с всякакъв тип кожа, освен суха, и е продукт, който бих купила, след като свърши. 


Затопляща маска за лице с черна глина и сауна ефект | 4.25 лв | линк 
Следва още една почистваща маска, този път със затоплящ ефект, която освен това премахва токсините от кожата, подобрява циркулацията на кислород, успокоява и подхранва. В състава и се намират черна сибирска глина, борова есенция и множество билки- лайка, полска мента, риган и други. Маската има изключително приятен (и рядко срещан) боров аромат и лека текстура, която наподобява по-скоро гъст гел, отколкото типичната глинена маска. Изключително приятна е за употреба, има уютен затоплящ ефект, оставя кожата чиста, подхранена и "светнала", без да пресушава. Намирам тази маска за малко по-лека от предната, което за мен я прави подходяща за всеки тип кожа. Накратко- още един продукт, който харесах изключително много и бих купила отново с удоволствие. 


Хидратираща маска за лице с розова глина и ледникова вода | 4.25 лв | линк 
И накрая, третата маска за лице, която ще ви представя днес, отново съдържа глина, но този път е предназначена за хидратация на кожата. В състава и откриваме розова глина, ледникова вода, растителен колаген, абсолютна роза и лавандулово масло. Трябва да ви кажа, че това е най-добре ухаещата маска за лице, която някога съм пробвала. Мирише на цветя и на нещо сладко, ароматът е наистина невероятен, освен това е изключително приятна за употреба, защото ароматът се усеща, докато е на лицето, освен това има лек и много приятен охлаждащ ефект и оставя кожата много успокоена, така че според мен тази маска е просто перфектна за лятото. Освен за хидратация, маската служи за подмладяване и подобряване на еластичността на кожата, както и поддържане на оптимални нива на хидратация в нейните слоеве. Тази маска също ми хареса много, като от нея усетих най-вече успокояващ и тонизиращ ефект, и смятам, че ще е много добра след излагане на слънце, епилация или друга подобна процедура върху лицето. Отново продукт, който ми допадна много и препоръчвам. 


И така, това са впечатленията ми от Фито Косметик до момента. Рядко ми се случва толкова бюджетни продукти да ми харесат толкова много, но определено съм доволна от марката и планирам да купя и тествам още техни продукти. Вие пробвали ли сте ги? 

До скоро, 
Ида 


* Продуктите са ми предоставени за тест от dodis.bg, като аз по никакъв начин не съм задължена да пиша за тях и решението за тази публикация е изцяло мое. Публикацията представя реалното ми мнение за продуктите и не е спонсорирана. 

No comments :