Monday, 15 June 2020

Първи впечатления от Drunk Elephant | Серуми за лице C-Firma и B-Hydra

Drunk Elephant е марка, която със сигурност сте чували, ако се интересувате от козметика и която нашумя изключително много в последните няколко години, особено в социалните мрежи. Естествено, аз също исках да я тествам, но го отлагах дълго време, главно заради много високите цени на продуктите, докато не открих, че в любимият ми сайт cultbeauty се предлагат сетове с мини продукти на много сносни цени, които ще ми позволят да се докосна до марката, без това да се отразява прекалено на бюджета ми. Така успях да пробвам едни от най-популярните им продукти- серумите за лице C-Firma и B-Hydra, и днес ще споделя първите си впечатления с вас. 

серуми за лице на Drunk Elephant

серуми за лице на Drunk Elephant

Drunk Elephant е марка, която нашумя изключително много през последните години с иновативната си концепция, висококачествени продукти и красиви , изчистени опаковки, и до момента почти не съм чувала негативни мнения за нея. Марката напълно изключва "лошите" съставки в козметиката като силикони, ароматизатори, изсушаващи алкохоли, SLS и масла, и залага само на висококачествени, пречистени активни съставки с доказан произход, рециклирани опаковки и натурални аромати. Това, разбира се, оскъпява продуктите, но е и доста по-голям гарант за качество. Доскоро момента от марката предлагаха само бяла козметика, но от няколко месеца насам разшириха асортимента си и вече можете да откриете и първите им продукти за коса. Цените на марката не са никак, никак ниски, затова пък предлагат страхотни сетове с минита на най-популярните им продукти, като по този начин можете да ги тествате, да прецените дали са за вас и чак тогава евентуално да вложите в пълноразмерен продукт. Така и направих аз, като първите два продукта, които тествах, са два серума- този с витамин С и този за хидратация. 


Дневен серум с витамин С C-Firma | пълноразмерен продукт £67 | линк
Продуктът, който използвам всяка сутрин в последните няколко седмици, е серумът с витамин С C-Firma. Той съдържа 15% чист витамин С, както и 1% витамин Е, който е изключително силен антиоксидант. В състава му откриваме още редица висококачествени ензими и хидратанти, като действието му е изключително сияйна, гладка и свежа кожа, без мъртви клетки и с подобрена и изгладена текстура и намалени признаци на стареене. Формулата на продукта е изключително интересна- напомня на оранжев на цвят гъст гел с много фин аромат, който се разнася малко трудно по кожата и в първия момент ми напомня на продукт с по-тежка консистенция, например маска, но който някак си попива изключително бързо и оставя кожата невероятно гладка и сияйна. Наистина виждам ефект от него, определено кожата има много по-жив и сияен вид и се усеща много добре след употребата му, харесва ми и това, че попива бързо и спокойно може да се нанася грим след него. Бих го купила в пълен размер, но едва ли веднага, щом минито свърши, просто защото цената му е много висока, а продуктът не създава впечатление на особено икономичен, така че по-скоро първо бих пробвала нещо сходно като действие на малко по-достъпна цена,  преди да се насоча към него. Ако за вас обаче цената му не е проблем, то продуктът е наистина отличен, препоръчвам го и мога да кажа само хубави неща за действието му върху моята кожа. 


Серум за интензивна хидратация B-Hydra | пълноразмерен продукт £40 | линк
Другият серум в комплекта е предназначен за дълбока хидратация на кожата и съдържа провитамин В5, серамиди, екстракт от ананас, диня и ябълка и полимери, има неутрално ph 5.5 и е подходящ за всеки тип кожа, като интересното при него е, че може да се използва както самостоятелно, така и добавен към други продукти като серуми, кремове и дори фон дьо тени. Аз лично го използвам самостоятелно, най-често вечер, макар че спокойно можете да го нанасяте и сутрин. Серумът ми харесва изключително много, наистина хидратира по невероятен начин кожата и усещам, че активните съставки в съдържанието му имат ефект върху моята кожа. Консистенцията му е изключително фина и гелообразна, попива много бързо, няма аромат и оставя кожата хидратирана в дълбочина, успокоена, гладка и сочна. Това е и продуктът с по-достъпна цена, така че бих го купила в пълен размер, при мен дава наистина отлични резултати и го харесвам дотолкова, че да дам £40 за пълноразмерния продукт. 


Вие имате ли опит с Drunk Elephant? Какво мислите за марката и за нейните продукти? Бихте ли ги тествали? 

До скоро, 
Ида 

No comments :