Friday, 31 January 2020

Любимият ми фон дьо тен: Estee Lauder Double Wear

Привет! Както може би знаете, ако ме следите по-редовно, в последните две години (със съвсем малки изключения) залагам само и единствено на един фон дьо тен- може би малко нетипично за бюти блогър, но аз съм от хората, които не обичат да трупат, и които са напълно доволни да използват един и същ продукт в продължение на дълго време, стига той наистина да работи за тях. И така, героят на днешната публикация е един фон дьо тен, за който със сигурност сте чували- легендарният Double Wear на Estee Lauder. 

фон дьо тен Estee Lauder Double Wear

фон дьо тен Estee Lauder Double Wear
фон дьо тен Estee Lauder Double Wear
фон дьо тен Estee Lauder Double Wear

Double Wear е един от най-известните фон дьо тени в света и като цяло един от най- обичаните и разпознаваеми грим продукти изобщо. Изключително много гримьори залагат на него, обичан е и от мнозина знаменитости, и, когато ми кажете "висок клас фон дьо тен", това със сигурност е първият продукт, който изниква в съзнанието ми.

Фон дьо тенът излиза на пазара през 1997 и е първият в света дълготраен фон дьо тен. Добива култов статус почти веднага след пускането си на пазара, и от тогава досега почти всяка марка грим се стреми да създаде дълготраен продукт в асортимента си, който да е достоен  негов съперник. Освен всичко друго, Double Wear е и един от най-продаваните луксозни бюти продукти в световен мащаб, както и номер 1 бестелър на Estee Lauder- марка, известна с многото си продукти с култов статус. 

Както вече споменах, Double Wear е първият в света дълготраен фон дьо тен, който донася истинска революция в бюти индустрията с излизането си. Към момента се предлага в 54 цвята, като от марката обещават дълготраен, до 24-часов завършек, средно до плътно покритие, водоустойчивост, естествен матов финиш и липса на трансфериране. Цветът, който имам аз и който ми пасва идеално, е номер 2C3 Fresco

И така, достатъчно факти- нека все пак споделя и защо толкова много харесвам този фон дьо тен. Първото нещо, което веднага прави впечатление при него, е красивата му и луксозна опаковка от матирано стъкло. Като малък недостатък тук мога да отбележа, че стандартната опаковка се продава без помпичка- такава можете да закупите допълнително, като аз лично съм свикнала без помпичка и това не е никакъв проблем за мен. Опаковката е стандартните 30 мл, като фон дьо тенът е безкрайно икономичен, може би най- икономичният подобен продукт, който някога съм ползвала- една опаковка ми стига за година ежедневна употреба. Консистенцията е плътна, много покривна, но не се усеща тежко върху кожата, и най- важното за мен- позволява напластяване. Седи еднакво добре както в ежедневието, когато целя по- естествен завършек и съответно го нанасям на тънък пласт, така и при по-специални поводи, когато искате да изглеждате възможно най- glam. Завършекът му е невероятен- седи сякаш имате перфектна порцеланова кожа, без пори, без недостатъци, като ефектът се задържа цял ден, защото този фон дьо тен наистина е най-трайният, който съм пробвала някога. Засъхва сравнително бързо, затова трябва да сте сръчни при работа с него, но веднъж засъхнал, не помръдва, докато не решите да го свалите, независимо от атмосферните условия- дъжд, жега, сняг, зомби апокалипсис- този фон дьо тен ще остане на лицето ви, докато не го махнете сами. Някои хора намират формулата на фон дьо тена за една идея прекалено тежка, но за това, което аз търся- трайност, матов финиш и равномерност, е перфектен, и знам, че никога няма да ме предаде, дори и през най- дългия и натоварен ден. От марката го предлагат и в light версия, която все пак мисля също да пробвам, за да имам база за сравнение, но за мен Double Wear ми дава всичко, което търся от един фон дьо тен, и едва ли скоро друг продукт би го изместил от първото място в сърцето ми. 


А вие пробвали ли сте фон дьо тена? Харесвате ли продуктите на Estee Lauder? 

хохо,
Ида 


No comments :