Sunday, 8 December 2019

Ревю: Маските за лице на Origins

Привет! Тези от вас, които ме следят в Инстаграм, знаят, че преди няколко месеца се сдобих със сет с мини маски за лице на марката Origins. Това е марка, която исках да тествам от изключително дълго време, като маските им са едно от нещата, които най- много привличат интереса ми, така че просто нямаше как да си тръгна от магазина без този сет, който ми даде възможност да изпробвам цели пет от най- популярните маски на марката. А днес дойде моментът да споделя с вас какви са впечатленията ми от всяка от тях. 

Маски за лице на Origins


Маски за лице на Origins
Маски за лице на Origins

Origins са марка, която е ориентирана към по-натурални и щадящи околната среда продукти, изчистени формули и минималистични опаковки, като освен това се стремят производството на продуктите им да става по възможно най-екологичния и щадящ околната среда начин, и са ангажирани с много социални и екологични каузи- сред тях е например фактът, че до момента от марката са финансирали засаждането на над 1 милион дървета в Амазония. Накратко- това е марка с кауза и етика, която определено заслужава вниманието ни.  

Един от най-популярните продукти на марката са именно техните маски за лице, така че съм изключително щастлива, че имах възможността да тествам не една, а цели пет от тях. Честно казано, всички освен една ми харесаха, а две ме впечатлиха до толкова, че планирам да ги закупя и в пълен размер. Ето и мнението ми за всяка от тях: 


Clear Improvement маска с активен черен въглен. Това е маската, която ме впечатли най- много от всички в комплекта, и не се изненадвам, че е най-продаваната маска за лице в целия асортимент на Origins. Маската съдържа активен черен въглен от бамбук, който изсмуква замърсяванията и отпушва порите, китайска глина, която абсорбира нечистотиите и токсините от околната среда, попаднали в кожата, и лецитин, който разгражда замърсяванията. Тази маска ме впечатли още от първия път, в който я използвах. Изключително силна е като действие, едва ли не леко болезнена- буквално усещате как изсмуква нечистотиите от порите ви и след употребата и лицето остава леко зачервено за няколко минути, но оставя кожата невероятно чиста, все едно сте я минали с магическа пръчка и всички нечистотии и излишен себум са премахнати, тенът е равен и бистър, а едновременно с това не усещате никакво пресушаване, опъване или раздразнение. Мисля, че много ще допадне на тези от вас с по-мазна и проблемна кожа, наистина ме впечатли и със сигурност ще я купя в пълен размер. 


Drink Up Intensive нощна маска за интензивна хидратация. Това пък е най-малко любимата ми маска от целия сет. Съдържа глетчерна вода, хиалуронова киселина и масло от авокадо и служи за интензивна хидратация в продължение на до 72 часа и е препоръчвана от марката като лек за дехидратирана кожа. Честно казано, не харесах маската- има много приятна формула и аромат, по принцип много харесвам нощните маски, но с тази не се сработихме, защото ми идва прекалено тежка, седи върху кожата ми, без да попива и без да върши нищо съществено и ми се струва, че дори леко запушва порите ми. Не мисля, че е лоша като формула, но може би просто е предназначена за друг тип кожа- моята е смесена, така че си мисля, че може би би се отразила по доста по- различен начин на суха или зряла кожа. 


Original Skin ретекстурираща маска с розова глина. Това е втората ми любима маска от комплекта, която също планирам да купя в пълен размер. Маската съдържа канадска розова глина и семена от жожоба и служи за почистване на порите и изглаждане на текстурата на кожата. Много я харесвам, наистина почиства отлично, много е приятна за употреба, и освен това оставя кожата изумително гладка и със свити, едва забележими пори, като този ефект се задържа няколко дни след употребата и. Мисля, че ще допадне на тези от вас, които търсят добра почистваща маска и които се борят с неравна текстура на кожата ( а и допълнителен бонус- не знам как, но ухае точно на козунак ). Out Of Trouble маска за проблемна кожа. Следва още една почистваща маска, този път предназначена конкретно за проблемна кожа. В състава и откриваме цинков оксид и сяра, които имат много силно противовъзпалително действие, както и камфор, който освежава и премахва излишната лъскавина. Маската е много приятна за употреба, почиства в дълбочина, без да пресушава, и има прекрасен евкалиптов аромат, който действа изключително освежаващо и енергизиращо. Аз нямам проблемна кожа, но въпреки това ми е лесно да преценя, че ако вие сте с такава, маската много би ви допаднала. Ginzing пилинг маска с плодови киселини. Последната маска в сета е пилинг маска с екстракт от кафеени зърна, жен шен и плодови киселини, и е предназначена за премахване на мъртвите клетки, свиване на порите и сияен тен. Маската има много приятен цитрусов аромат и е ок като действие, но не останах достатъчно впечатлена от нея, че да дам £22 за пълния размер. Почиства добре, има лек ефект върху сияйността на тена, но не е никак икономична и като цяло смятам, че на пазара има и по- добри маски със сходно действие и на по- достъпна цена. Накрая- много съм доволна, че успях да се докосна до цели пет от маските за лице на Origins и засега мнението ми за продуктите на марката е много положително и с удоволствие бих пробвала и други техни неща. От това, което съм пробвала до момента, смятам, че силата на маските им е в дълбокото почистване и изравняване на текстурата на кожата. А вие пробвали ли сте Origins? Какво мислите за техните продукти? 

До скоро, 
Ида No comments :