Friday, 8 November 2019

Матови червила Catrice Demi Matt- 030 & 080

Привет! Както знаете, червилата са може би най- любимия ми козметичен продукт и  със сигурност имам повече, отколкото са ми нужни. Страстта ми по червилата е от много време и едва ли скоро ще утихне, като поради тази любов обичам да изпробвам много нови и различни марки и формули, така че се зарадвах много, когато от една от любимите ми дрогерийни марки ( които по принцип правят страхотни бюджетни червила )- Catrice, лансираха на пазара нова линия матови червила. 

Матови червила Catrice Demi Matt

Серията носи името Demi Matt и съдържа общо 10 цвята в много красиви, носими нюанси, като има по нещо за всеки вкус- от нюдове през по-ярки и наситени до по-тъмни нюанси. Веднага ми направи впечателение, че цветовете са изключително добре подбрани, биха паснали на всеки, и са идеални и за ежедневието, и за по- специални случаи, а изборът от различни нюд цветове е особено добър. Опаковката е изчистена черна гилза, като на дъното има стикер в цвета на червилото и със съответния номер на нюанса- нещо много удобно, защото по този начин няма нужда да отваряте всичките си червила, докато откриете нюанса, който търсите. Червилата съдържат по 4 г продукт, имат лек ненатрапчив аромат и са произведени в Италия. Цената им е 8.19 лв. 

От марката обещават съчетаване на матово червило с лека като перце копринена формула, като червилата съдържат масло от авокадо и маслина и се плъзгат изключително лесно върху устните, а едновременно с това оставят плътно покритие. Напълно съм съгласна- червилата имат изключително наситен пигмент, един слой е напълно достатъчен за пълно покритие, плъзгат се изключително лесно и се усещат много леко върху устните, като едновременно с това оставят красив, матиран цвят, който обаче има лека сочност, а не седи сухо, пудрено и плоско. Изобщо не изсушават, дори напротив- оставят устните много меки и подхранени. Идеални са за хора, които харесват матовия завършек, но не понасят сухотата, която предлагат повечето матови червила. Мат ефектът тук няма да е същият, който постигате с течно червило, но въпреки това завършекът е много красив и някак си по-носим и естествен. Що се отнася до трайността- ако не ядете и пиете, червилата издържат доста добре с течение на деня, особено по- светлия цвят. Ако обаче приемате храна и напитки, ще трябва да подновите цвета след това. Със сигурност не са толкова трайни, колкото са например течните формули, но аз не съм го и очаквала предвид по- леката и кремообразна формула на Demi Matt.

Матови червила Catrice Demi Matt
Матови червила Catrice Demi Matt

За начало взех два цвята от серията- 030, който е много красив, леко прасковен нюд, тип my lips but better ( на снимките е излезнал малко по-топъл, отколкото е в действителност ), и 080- дълбок, наситен есенен цвят, идеален за малко по-драматични визии и за това време от годината. 

030 бързо се превърна в go-to червилото ми за ежедневието. Когато не съм сигурна кое червило да сложа, просто посягам към него. Изключително красив цвят, който би паснал на почти всеки, и който си отива с всякакъв грим на очите. Можете да го носите и самостоятелно, и под гланц за устни, и е изключително "лесен" цвят, пасващ на всякакви визии и на всевъзможни поводи. 

080 е по-тъмното и по-специфично от двете и най- тъмното червило от серията. За мен цветът е много красив и сравнително лесен за носене, дори и от хора, които нямат много опит и увереност с тъмните вамп червила. Това, което ми прави впечатление при него, е че може да се носи спокойно и самостоятелно, но аз лично смятам, че би било по- добре, ако използвате и молив за устни с него. Това и донякъде ме кара да посягам малко по- рядко към него в сравнение с първото червило, но също е цвят, който много харесвам и който нося с удоволствие. 

Матови червила Catrice Demi Matt
Матови червила Catrice Demi Matt

Накратко- смятам, че Demi Matt са страхотно попадение, ако търсите матов завършек, който едновременно с това не изсушава и не дразни устните ви. Червилата са в много разнообразни цветове и съм сигурна, че ще намерите своя, формулата е страхотна, и като цяло съотношението цена- качество е изключително добро. Много харесвам серията и със сигурност бих пробвала и още от цветовете, като вероятно ще експериментирам по- скоро с по-светлите нюанси.

Вие харесвате ли червилата на Catrice? Кое е любимото ви дрогерийно червило? 

До скоро,
Ида 

1 comment :

Anonymous said...

Looking for someone to write a blog about how freelancers would benefit from using our product (www.chek.ai) The article should include all benefits of using Chek.AI and how Chek.AI makes their life easier as a freelancer. http://q9preevlli.dip.jp http://lnyd4cjkb5.dip.jp http://uyv3z6ok4v.dip.jp