Thursday, 3 October 2019

Хидратиращ флуид L'oreal Hydra Genius

Привет! В днешното ревю ще ви споделя мнението си за един от най- нашумелите продукти на L'oreal в последните години- хидратиращият флуид Hydra Genius. Hydra Genius се появи на пазара в Европа преди около 2 години, а от няколко месеца вече може да се открие свободно и в България. Серията е вдъхновена от азиатските продукти за грижа за кожата и предназначена за дълбока и моментална хидратация. Предлага се в три варианта- за нормална към смесена ( този, който имам аз ), за нормална към суха и за суха и чувствителна кожа. Според марката, продуктът е много по- ефективен от конвенционалните кремове за лице, защото съдържа в състава си по-малко масла и повече вода, което пък улеснява проникването му в по-дълбоките слоеве на кожата. От L'oreal обещават дълготрайна хидратация и ултра лека формула, която заключва влагата вътре в кожата за период от цели 72 часа. В състава на продукта откриваме алое вера и хиалуронова киселина, известни със силните си овлажняващи свойства. 

Първото, котео прави впечатление у флуидът Hydra Genius, е красивата му, тюркоазена опаковка, която, освен че привлича вниманието, съдържа цели 70 мл продукт- за сравнение, стандартните кремове за лице са по 50, тоест тук получавате доста повече за парите си. Ароматът на продукта е леко силен за моя вкус, но доста свеж (малко напомня на мъжки парфюм). Консистенцията му е гелообразна и изключително лека, разнася се супер лесно и попива буквално мигновено, като оставя много приятно освежаващо усещане след себе си и прави кожата гладка и хидратирана. По принцип от марката препоръчват да се използва сутрин и вечер, но според мен спокойно можете за го нанасяте и с течение на деня, ако усетите сухота или просто имате нужда от допълнителна доза свежест- отличен е например за горещите летни месеци. Другото, което ми направи впечатление при него е, че е и превъзходна основа за грим и върху него продуктите се нанасят изключително лесно и равномерно. 

Нещо, което смятам за недостатък на продукта, е не много изчистения му състав- по принцип не смятам, че съм капацитет в съставките на козметичните продукти, но веднага прави впечатление, че алкохол денат е едва на трето място в състава му, а и при употреба и сами можете да прецените, че в състава му има алкохол, което може би няма да допадне на някои хора, особено ако сте чувствителни към тази съставка в козметиката. 

Като цяло смятам, че флуидът би бил най- подходящ за вас, ако нямате някакви кожни проблеми или специални нужди, а търсите просто лек и добре хидратиращ продукт на сносна цена- за мен най- подходящ би бил например за млада кожа без проблеми. Ще ви хареса също и ако сте с по-мазна кожа и търсите наистина лека формула, която да не утежнява положението допълнително, но все пак да ви доставя необходимата доза хидратация. 

Като цяло съм доволна от продукта и смятам, че е доста добър предвид цената си от 12-15 лв. Единствен недостатък за мен е състава му, но въпреки това го намирам за добър и ефективен ежедневен овлажняващ продукт. 

Вие пробвахте ли вече серията? Какво е мнението ви за нея? 


До скоро,
Ида

 

No comments :