Friday, 9 August 2019

Фон дьо тен Infaillible 24H Fresh Wear на L'oreal

Привет! В последните месеци непрестанно съм в търсене на перфектния дрогериен фон дьо тен, така че нямаше как да не пробвам най-новото предложение от L'oreal- техния Infaillible, който нашумя изключително много това лято. Както може би си спомняте, с коректора от същата серия не се сработихме особено добре ( неговото ревю можете да прочетете тук ), но въпреки това имах големи очаквания към фон дьо тена, който обаче ме остави с по-скоро смесено мнение за него.Infaillible 24H Fresh Wear е най- новият фон дьо тен в асортимента на L'oreal, марка, която според мен предлага едни от най- добрите дрогерийни фон дьо тени на пазара ( в търсачката на блога можете да откриете ревюта на доста от тях ). Почти веднага след излизането си фон дьо тенът се превърна в голям хит и се радва на множество положителни отзиви, така че нямаше как да не го тествам и аз. От марката обещават 24-часова издържливост, естествен матов завършек, водоустойчива формула, свежест и комфорт без цапане и неприятни следи по дрехите. Предлага се в 26 нюанса, а опаковката представлява стъклен флакон с помпичка и предлага стандартните 30 мл продукт. 

Изборът на цветове е наистина добър, особено за продукт от този клас, но това, което ми направи впечатление, е че цветовете не са подредени много добре- тоест, обикновено те вървят от най- светлия към най- тъмния нюанс, но в случая с този са много разбъркани и съответно ви отнема малко повече време да се ориентирате и да намерите правилния цвят за себе си. Този, на който се спрях аз, е номер 130 True Beige, който ми пасва добре, но ми идва малко светъл за лятото. 


Какво ми харесва във фон дьо тена: 

※ Консистенцията. Доста е течна, гелообразна, но много приятна и лесна за употреба, нанася се и се разнася изключително лесно и безпроблемно, мисля, че ако сте по-начинаещи с грима, този фон дьо тен би бил подходящ за вас поради лекотата, с която се работи с него. Може да се нанася както с пръсти, така и с четка/ гъбичка, като аз лично предпочитам да го нанасям с пръсти. 

※ Колко леко и приятно се усеща на кожата. Наистина е много комфортен, изобщо не се усеща, веднъж нанесен върху лицето, и би бил идеален и за по-чувствителна кожа, защото е много лек и щадящ като формула. 

※ Завършекът. Формулата е такава, че позволява напластяване, и можете да постигнете както много естествен, така и доста по-плътен цвят, в зависимост от покривността, която търсите. Не се напластява в по-сухите участъци на кожата и придава равномерен, сияен тен. Не бих го определила като особено матов, но не е и прекалено блестящ, по-скоро изглежда естествено, като кожа.


Какво не ми харесва: 

※ Никога не сетва напълно. Колкото и да го чакам, никога не изсъхва и не "застива" върху кожата, а напротив- ако не го фиксирам много силно с пудра, се размества и трие доста лесно. Седи някак си на повърхността на кожата и просто отказва да се слее с нея. 

※ Не е траен и лесно става на петна. При мен не виждам и помен от обещаната 24-часова трайност, а напротив- отново, ако не го фиксирам щедро с пудра, лъсва много бързо, размества се, свлича се и се събира в гънките на лицето, например около носа. Ако случайно се пипна някъде по лицето, се изтрива и оставя неприятна следа, а към края на деня в никакъв случай не изглежда свежо, а напротив- приличам по-скоро на петниста хиена. 

※ Събира се в порите. Като цяло аз не стадам от кой знае какви разширени пори, но този фон дьо тен някак си успява да открие всички пори по лицето ми и да се забие в тях. От далеч не си личи чак толкова, но ако се вгледате внимателно, положението не е особено красиво. 


Като цяло, фон дьо тенът има потенциал, но мисля, че е по-подходящ за хора с по-суха от моята кожа. Аз съм със смесена и поне при мен не изглежда така добре, както би ми се искало, лъщи, събира се в порите и се свлича, не е и особено траен и като цяло ми се налага да нанасям огромни количества пудра, за да го накарам да работи що-годе добре. Все пак, има красив натурален завършек и добра покривност, затова не искам съвсем да го отписвам, но смятам, че би бил много по- подходящ за вас, ако сте с нормална до леко суха кожа. Раздвоена съм в мнението си за него, но като цяло мисля да го сложа в графа "разочарования" и смятам, че в дрогерията има много по-добри попадения от него, и то на по-изгодна цена. 

Вие тествали ли сте го? Кой е любимият ви дрогериен фон дьо тен? 

хохо,
Ида

2 comments :

Тони said...

Здравей, аз лично харесвам фондьотените на Rimmel. Пасват страхотно на моята кожа. Много се разочаровах от няколко фондьотена от селективни марки и вече минах само на дрогерийни. Поздрави за доброто съдържание и постоянството с блога.

Ida said...

Здравей, много ти благодаря! Аз също харесвам фондьотените на Римел, пробвала съм няколко през годините и ми допадат, както и повечето им продукти като цяло. :)