Monday, 27 May 2019

База за грим Clarins SOS Primer *

Привет! Във видеото с годишните ми любимци ( линк ) ви споменах, че от месеци използвам една база за грим, която изключително много харесвам, и тъй като по необясними за мен причини не виждам никой да говори за нея, реших да и посветя отделна публикация, защото определено е продукт, който заслужава повече внимание. Става въпрос за базата за лице от серията SOS Primer на моите любимци от Clarins


Базите от серията SOS се появиха на пазара през изминалата година, като в момента се предлагат в общо 8 нюанса според различните нужди на кожата- има такива, коригиращи несъвършенства в тена ( например зачервяване ), такива, придаващи сияйност, и дори бронзиращи. Тази, която имам аз, е в цвят 00 Universal Light и е универасална, като служи за изравняване на тена и придаване на здрав, сияен вид на кожата преди нанасянето на грима. Може да се използва както под грим, така и смесена с фон дьо тен или сс крем, а също и самостоятелно, ако просто имате нужда от малко допълнително блясък. Количеството е 30 мл и идва в много красива опаковка с помпичка.

Честно казано, досега не съм оставала разочарована от продукт на Clarins, и тази база не прави изключение. Въпреки че не съм заклет почитател на базите и те не са стъпка, която добавям към грима си всеки ден, тази база определено промени мнението ми и посягам към нея много често, особено в дните, когато кожата ми се чувства малко off, както и когато искам гримът ми да е абсолютно безупречен. 

Базата има съвсем лек, много приятен и луксозен аромат и изключително фина текстура, която се нанася като масло по лицето, не утежнява, не дразни, а прави кожата да се чувства изключително комфортно- усещането е все едно съм нанесла някакъв много специален серум или друг продукт от грижата за кожата, а не база за грим. На цвят е перленобяла, като има в състава си отразяващи светлината частици, които обаче са толкова фини, че придават много красиво леко сияние, което сякаш идва отвътре ( можете горе-долу да добиете представа от снимката ), без никакви брокати, шимъри и тем подобни.

Това, което най- много ми харесва в тази база, освен страхотния начин, по който кожата ми се чувства с нея, е това колко лесно се нанасят всички продукти отгоре и- фон дьо тен, коректор, пудра, руж и т.н. - всички те се нанасят някак си по-гладко, по-незабележимо, като се преливат без усилие в един напълно завършен краен резултат. Трудно е за обяснение, но просто гримът ми винаги изглежда по- добре, нанесен върху тази база, отколкото без нея. 

Накратко- базата наистина ми харесва, като би допаднала на тези от вас, които търсят допълнителна хидратация, сияние и изглаждащ ефект- ако искате матиране и бетониране на грима, запълване не пори и т.н.- това не е вашият продукт. За мен е страхотна, и, макар че ми беше изпратена от ПР, когато свърши, бих я купила отново. 

А вие използвате ли бази за грим? Коя е любимата ви?

хохо
Ида 


*Продуктът ми е изпратен за тест от представители на марката. Всички мнения в тази публикация са изцяло мои. Публикацията не е спонсорирана.


No comments :