Thursday, 4 April 2019

Почистваща маска за лице с глина от Himalaya

Привет! Както знаете, маските за лице са един от любимите ми козметични продукти и често тествам нови. Това, което ме привлече в героя на днешната публикация- почистващата маска с глина на Himalaya, е обещанието за дълбоко почистване на кожата, активните съставки, а не на последно място и атрактивната цена- какво по- хубаво от наистина ефективна маска, която да не се отрази зле на месечния бюджет. Himalaya се радват на голяма популярност в България и множество положителни ревюта, така че исках и просто да тествам нещо от марката, за да се запозная с нея. 


Маската идва в опаковка от 75 мл, като тубичката не е нищо особено като качество, но все пак важно е съдържанието, особено при такава ниска цена- около 5-7 лв, в зависимост от това откъде я купувате. Предназначена е за мазна и смесена кожа, като обещава дълбоко почистване, абсорбиране на излишния себум, стягане на порите и подобряване на микроциркулацията на кожата. Съдържа хума, орехови частици и минерална глина. Консистенцията и е сходна с тази на всички глинени маски, които съм пробвала до момента, но се усещат и леки частици, навярно от орехите в състава. Има съвсем лек характерен аромат, който обаче не дразни по никакъв начин, и жълт цвят.

Това, което прави впечатление при употребата и, е че изсъхва доста бързо и "стяга" лицето, леко е трудна за отмиване, но това се дължи и на по- натуралния и състав. Със сигурност бих казала, че изпълнява обещанията си- наистина почиства в дълбочина, след нея кожата е стегната, без следа от излишен себум и лъскавина, порите са свити и лицето има свеж и матиран вид. На мен лично ми идва леко силна като действие и затова я използвам основно в дните, в които кожата ми е по- проблемна, затова и мисля, че е най- подходяща за тези от вас, които имат мазна кожа и се борят с прекаленото производство на себум. Това, което трябва да имате предвид, ако решите да я пробвате, е че е доста силна, до степен леко да пощипва при нанасяне и да оставя кожата зачервена ( предполагам това се дължи на действието и по подобряване на микроциркулацията ), затова определено я избягвайте, ако имате по- чувствителна кожа. Това усещане не е трайно, но все пак би могло да бъде доста неприятно. 

Като цяло маската ми допада и намирам, че е добър продукт, особено ако сте с мазна кожа и търсите бюджетно решение, но в никакъв случай не бих я препоръчала, ако кожата ви е склонна към реакции.  Мисля, че е най- подходяща за млада кожа, произвеждаща прекалено много себум, но не и за проблемна, защото би могла да я раздразни. Ако кожата ви е нормална или суха, по- добре стойте надалеч от нея.


А вие пробвали ли сте продуктите на Himalaya Herbals? Имате ли си любим? 

хохо 
Ида