Sunday, 31 March 2019

Гел-бустер Mineral 89 от Vichy

Привет! В днешната публикация ще ви споделя впечатленията си от един от най- нашумелите продукти на Vichy в последните месеци- гел-бустера Mineral 89 ( gel-booster ми звучи малко абсурдно, написано на български, затова ще му казваме просто "гел" ). Mineral 89 е много интересен и иновативен продукт, който не е нито серум, нито хидратант, а лек гел, който допълва дейтствието на останалите продукти от грижата за кожата. Продуктът нашумя изключително бързо след излизането си и много от блогърите, които следя, го похвалиха, така че и аз имах голямо желание да го пробвам. Купих го от аптеки Ремедиум, където се предлагаше на най- изгодна цена- около 30 лв. 


Според описанието на марката, Mineral 89 е продукт, който съдържа само 11 съставки, като 89% от състава му е термална вода от изворите на Виши ( за тези от вас, които не знаят- Виши е френски град, който се слави с едни от най- добрите и богати на минерали термални извори в Европа и около тях е създадена и едноименната марка ), много богат е и на хиалуронова киселина, която, както знаем, е един от най- добрите хидратанти за кожата. Продуктът обещава укрепване и хидратация на кожата и предпазване от външни агресори, като замърсен въздух, неблагоприятно време, недостатъчен сън, стрес, небалансирано хранене, като освен, че я прави по- устойчива и здрава, я хидратира в дълбочина и възвръща сияйния и външен вид. 


Може да се изпозва по няколко различни начина:

☆ Като самостоятелен продукт. 

☆ Като първа стъпка в рутината за грижа за кожата. 

☆ Преди нанасяне на грим, за да подготви лицето. 

☆ След излагане на слънце за успокояване на кожата и възвръщане на нивата на влага в нея. 


Аз лично го използвам най- вече като част от рутината ми в грижата за кожата, след почистване и тоник и преди хидратант, както и понякога с течение на деня, когато усещам, че кожата ми има нужда от нещо допълнително, понякога го нанасям и след почистваща маска, мисля, че би бил перфектен и за лятото, особено ако го държите в хладилник. Харесва ми и го използвам с удоволствие, консистенцията му е изключително лека и приятна, без аромат, и попива мигновено, като не оставя никакво мазно усещане върху кожата и спокойно можете да нанасяте грим след него. Придава много приятно моментално усещане за свежест, тонизация и събуждане на кожата. Наистина хидратира добре и като цяло много се харесва на кожата ми, но имайте предвид, че според мен нивото на хидратация, което доставя, не е достатъчно, за да го използвате като самостоятелен продукт, особено ако кожата ви е по-суха или пък дехидратирана. Смятам, че е добро допълнение към грижата за кожата, особено ако вашата е от смесен или нормален тип, не е незаменим продукт, без който не мога и чиято липса усещам, но пък е подходящ за хора, които искат бърз и лесен продукт, който да им достави хидратация и да ги освежи само с една стъпка. 

Накратко- харесва ми, но не мога да кажа, че е нещо невиждано- оценявам обаче супер свежата му и лека консистенция, която би допаднала на много хора, както и нелепкавата, гелообразна формула- може да се използва по много начини, което е допълнителен плюс, и ви го препоръчвам, особено за идващите топли дни, но задължително комбиниран и с по- силен подхранващ продукт.

Вие пробвали ли сте Mineral 89? Харесва ли ви? 

хохо 
Ида


2 comments :

Snejana Atanasova said...

Аз не видях голям смисъл от него, отделно че хиауроновата киселина е почти на края на съдържанието и казано на кратко е 89% вода.

Ida said...

Тру дат :) Нивото му на хидратация наистина не е мега високо, на мен ми е добре като глезотийка към другите продукти, но не мисля, че бих го повторила.