Friday, 22 February 2019

Два коректора, които ме разочароваха: Makeup Revolution и NYX

Привет! Както знаете, коректорите са козметичният продукт, без който не мога, и непрестанно съм в търсене на все по-добър и по-добър, който да успее да се справи с упоритите сенки под очите ми и да отговори на всичките ми изисквания. До момента съм ви представяла доста коректори, а ето че днес ще си говорим за още два, които успях да пробвам наскоро, но които за съжаление не можаха да се превърнат в мои любимци и влизат по-скоро в графа "разочарования". 


Първият, за който ще споделя мнение, е HD Studio Concealer на NYX. Макар че не е сред най- популярните продукти на марката, доста често съм го виждала в класации с любими дрогерийни коректори, и затова реших да му дам шанс. Първото, което ми направи леко негативно впечатление, е колко неравномерен е подборът на нюанси- почти всички бяха изключително тъмни или прекалено жълти и като цяло неподходящи за мен, въпреки че се смятам за човек с доста стандартен цвят на кожата и никога преди не съм имала проблем да открия точния нюанс коректор или фон дьо тен. Все пак успях да намеря цвят, който да ми пасне добре- номер 04 Beige, който, макар и една идея по- тъмен, е доста добър за мен нюанс. 

Като цяло представянето и формулата на коректора са добри- траен е, покривен е, не се събира във фините линии и се справя много добре с тъмните кръгове под очите, има красив кадифен завършек и седи страхотно на лицето, слива се с кожата и прикрива несъвършенствата по нея. Консистенцията му е една идея по- суха, така че, ако сте със суха или дехидратирана кожа, няма да е подходящ за вас, но пък би паснал идеално на дами със смесена и мазна кожа. Това, което обаче ме кара да го включа в този пост, е фактът, че свърши буквално за една седмица. Не бих казала, че проблемът е в мен, използвала съм какви ли не коректори и никога не ми се е случвало те да свършат толкова бързо. Впоследствие видях, че и много други хора споделят, че при тях свършва също толкова светкавично, което за мен не е ок- да, коректорът е дрогериен и на дрогерийна цена ( макар че, let's be honest, NYX не са от най- евтините дрогерийни марки ),  но все пак, по- евтино ще ми излезе да си купя МАС за 40 лв, който ми стига за шест месеца, пред това да си купувам NYX всяка седмица. Ако от марката променят опаковката ( която, между другото, съдържа само 3 гр продукт ), може би бих купила коректора отново, но иначе- бих дала парите си за друг. 


И сега идва ред на истинското разочарование- коректора Conceal & Define на Makeup Revolution. Няма как да сте пропуснали всички хвалби, които получи този коректор през изминалата година, буквално присъстваше навсякъде и много хора се кълняха, че е по-добър и от най-добрите от високия клас. Както знаете, аз съм фен на марката ( видеото ми с колекцията ми от палитри на Makeup Revolution можете да гледате тук ) и очаквах наистина добро качество, но за съжаление коректорът не оправда очакванията ми. 

Селекцията от цветове тук е по-добра с множество светли нюанси, които обаче доста приличат един на друг и може да ви отнеме известно време, докато улучите цвета си. Аз се спрях на номер С7, но като че ли по-добър за мен щеше да е С6.5, защото ми идва малко по-прасковен, отколкото ми се иска. На пръв поглед коректорът изглежда много добре, опаковката е доста голяма ( или поне на вид- всъщност съдържа 4 гр, но пък стига за доста повече време от този на NYX ). Първото нещо, което ми направи впечатление, е апликаторът, който е наистина огромен, но някак си е така направен, че не загребва достатъчно количество продукт, и трябва да бъркате няколко пъти в тубичката, докато успеете да завършите грима си. Коректорът не е особено траен- издържа с течение на деня, но някак си като че ли избледнява и не стои така, както, когато сте го нанесли, освен това се събира във фините линии около очите, дори и да сте го фиксирали с пудра. Няма никакъв озаряващ ефект за зоната около очите, което може да ви накара да изглеждате малко уморени, седи някак си плоско и не особено красиво. Освен това, въпреки че е презентиран като коректор със супер високо покритие, това въобще не е така- покритието е в най- добрия случай средно, като, за да прикриете тъмни кръгове или пъпки, ще трябва да нанесете минимум няколко слоя. Наистина, нищо в този коректор не грабва- нито трайността, нито финиша, нито покривността му. Накратко- несполучлив за мен продукт, който не препоръчвам и не бих повторила. 

А вие пробвали ли сте тези два коректора? Кой е вашият любим коректор? 

хохо 
Ида

2 comments :

Zori Dotzeva said...

Споделям напълно мнението ти за коректора на Revolution - при мен изглеждаше ужасно в края на деня. Покритието иначе при мен беше уау, може би защото то бях избрала по-светъл цвят. Ако не правеше другите бели обаче щеше наистина да е върха.

Ida said...

Явно не е само в мен проблема.. дано променят формулата :)