Friday, 4 May 2018

Свежа маска за лице Catastrophe Cosmetic на Lush

Напоследък съм започнала все повече да се интересувам от маски за лице и да експериментирам с все повече различни формули и марки, и маските за лице определено се превръщат в един от любимите ми козметични продукти. От много време слушам за т.нар. "свежи" маски на една от любимите ми марки- Lush, така че най- сетне реших да ги пробвам и се сдобих с един от бестселърите им от тази линия- Catastrophe Cosmetic. Използвам маската от около две седмици, като бързо успя да се превърне в един от любимците ми, и днес ще ви разкажа защо. Ако не сте запознати със свежите маски на марката, ще споделя набързо, че идеята им е, че са направени на място в магазина на Lush и съдържат само естествени съставки и нямат никакви изкуствени консерванти, като след като ги купите, трябва задължително да ги съхранявате в хладилник. Тъй като нямат консерванти, срокът им на годност е доста кратък- около месец, като поради тази причина и се предлагат в опаковки, по-малки от тези на стандартните маски на Lush, които съм пробвала- 75 гр. Маските се предлагат в доста радновидности, спрямо индивидуалните нужди на кожата, като всички се отличават с интересен и изчистен състав.

Catastrophe Cosmetic съдържа в състава си боровинки, лайка, роза, бадемово масло и глина, като боровинките са известни с антиоксидантното си действие и подпомагат подхранването на кожата. Маската служи за успокоение и хидратация на раздразнена кожа, която е загубила блясъка си, като подпомага и изглаждането на тестурата и равномерния и тен. Първото, което прави впечатление при маската, е уникалния и аромат- мирише толкова прекрасно, че почти ви идва да проверите дали става за ядене, и поради парченцата боровинки в състава и прилича по-скоро на десерт, отколкото на бяла козметика. Консистенцията и е изключително кремообразна и мека, като от това, че е изстудена в хланилника, нанасянето и се превръща в истинско удоволствие. Изсъхва сравнително бързо, като след това се отмива много лесно- нещо, не особено характерно за глинена маска. Оставя кожата изключително гладка, успокоена и подхранена, като освен това я ароматизира и усещате невероятния аромат на маската с часове след употреба. 

Накратко, маската много, много ми харесва и определено ви я препоръчвам. Единственото нещо, което не ми допада толкова, е че опаковката и е доста голяма за краткия срок на годност, който продукта има, и затова може би ще е трудно да се изхаби в срок. Въпреки това обаче много ми харесва и едва ли ще е последната свежа маска, която пробвам от асортимента на Lush. 

До скоро! 
Ида

No comments :