Wednesday, 25 April 2018

Два продукта за лице от The Ordinary

Здравейте! Днешният пост е посветен на една много нашумяла в момента марка и на първия ми досег до нея. Марката е The Ordinary, които добиха известност през изминалата година и направиха истински фурор на козметичния пазар с иновативните си продукти, изчистените и ефективни формули и достъпните цени. Продуктите, за които ще си говорим днес, са два и са едни от най- популярните в асортимента им- техните млечна и хиалуронова киселина. 


МАРКАТА
The Ordinary са марка, която се отличи на пазара скоро след лансирането си. Това, на което залагат, са иновативни, клинични, изчистени формули, с възможно най- малко съставки и на много достъпни цени- една концепция, която като че ли до момента не беше популярна на козметичния пазар. Обикновено традиционните марки за бяла козметика залагат на смесването на няколко или дори много на брой съставки с различно действие за получаването на ефективен продукт ( което освен всичко останало и се отразява на крайната цена ) , докато The Ordinary залагат на различна концепция- използването само на една, ключова съставка във възможно най- чист вид, известна със силните си свойства за подобряване състоянието на кожата- хиалуронова киселина, колаген, ретинол, витамин С и т.н. Концепцията определено е успешна, защото марката много бързо набра голяма популярност и започна да разширява асортимента си, като вече освен бяла козметика предлагат и първите си фон дьо тени.

ПРОДУКТИТЕ
Марката не тества върху животни, повечето от продуктите са веган и въпреки по-специфичната си формула, не изискват по- специални грижи при съхранението им- единственото условие е да ги държите далеч от слънчева светлина. Можете да комбинирате до три от продуктите за едновременно използване в режима ви за грижа за кожата, като аз в момента използвам два- хиалуроновата киселина 2% и млечната киселина 5%. И двата продукта идват в идентични стъклени опаковки с пипета и са под формата на серум, съдържанието им е 30 мл, а цената изключително достъпна- около 6 паунда, което се равнява на около 15 лв. Използвам продуктите вече повече от половин година и смело мога да кажа, че това е един от случаите, в които качеството многократно надхвърля цената. 


ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 2% 
Хиалуроновата киселина е една от съставките в козметиката, която особено нашумя в последно време и се съдържа в доста продукти, но от марката я предлагат не просто добавена към продукт, а в чист вид. Ако сте начинаещи с тази съставка, най- общо казано, хиалуроновата киселина е с изключително силни хидратиращи свойства, като една молекула киселина може да задържи вода до 1000 пъти над теглото си. Киселината се намира и естествено в кожата, като с течение на годините обаче съдържанието и намалява и се появява неприятният повехнал вид, който всички искаме да предотвратим. В продукта на The Ordinary, освен различно концентрирана хиалуронова киселина, се съдържа и витамин В5, който допълнително спомага за хидратацията на горния слой на кожата. Като цяло, продуктът е предназначен именно за това- да хидратира в дълбочина и да придаде красив, сочен вид на кожата. Може да се използва два пъти на ден- сутрин и вечер преди хидратиращ крем. Аз лично я използвам най- често само сутрин, но понякога- и два пъти дневно. 

Използвам хиалуроновата киселина от доста време и вече съм почти приключила с първата си опаковка, като я използвам предимно сутрин, след тоника за лице и преди хидратиращия си крем. Изчаках доста дълго за това ревю, тъй като исках да се убедя наистина дали продуктите действат и ефектът им не е само повърхностен в първите седмици, и вече спокойно мога да кажа, че наистина забелязвам видим ефект при употребата им. Консистенцията на киселината е като на прозрачен, леко гелообразен серум, с едва доловим аромат, който се разнася лесно по лицето и попива много бързо. Още след първите няколко седмици употреба започнах да забелязвам положителен ефект от нея, като спокойно мога да кажа, че наистина е продукт, който действа- с нея кожата е с бистър и равномерен тен, хидратира отлично и наистина придава един свеж, сочен вид на лицето. Дори и през зимата, когато беше доста студено, не съм имала никакви проблеми със сухота по лицето си, а напротив- кожата е гладка, подхранена и с младежки вид. Единственото, което не ми харесва в продукта е, че ако спрете употребата му за повече от седмица- две, ефектът от него започва да изчезва и кожата постепенно добива стария си вид, но това не е кой знае какъв проблем лично за мен. Определено препоръчвам киселината, много е щадяща, ефективна и на изгодна цена, и със сигурност бих повторила покупката и.


МЛЕЧНА КИСЕЛИНА 5% 
Млечната киселина е съставка, която служи за химична ексфолиация на кожата, като от марката я предлагат в две разновидности- 5%, която е с по-слаба концентрация и по-щадяща, и 10%- по-силна. Аз се спрях на първата, тъй като исках да видя как ще реагира кожата ми на подобен тип продукт и не исках да рискувам с възможни раздразнения. Формулата, освен млечна киселина, позната с ексфолииращите си свойства, съдържа и билки, които да намалят до минимум риска от раздразнения и да успокоят кожата. Консистенцията и е подобна на тази на хиалуроновата киселина, но тази е с лек оранжев цвят и ненатрапчив, пикантен аромат. Киселината трябва да се използва веднъж дневно, най- добре вечер, като ако ви идва силна, можете да я смесите и с друг продукт за лице, докато кожата ви свикне с нея. Аз лично я нанасям вечер преди крема за лице, като се стремя да я използвам редовно, но понякога си правя и почивки от нея. При нанасяне се усеща съвсем леко, почти незабележимо пощипване, което е типично за продуктите за химична ексфолиация, но е съвсем ненатрапчиво и не дразни кожата. Ефект от киселината се забелязва дори още на следващата сутрин- лицето е много свежо, кожата е изключително гладка, ако например имате белег от пъпка, той е много по- невидим, фините линии също са загладени и незабележими. Изключително съм доволна от продукта, определено е нещо, което можете да използвате и преди важно събитие например, за скоростно подобряване на вида на кожата. Единственото нещо, което трябва да имате предвид, когато го използвате, е че като всеки химичен ексфолиант, е необходимо да го съчетавате със слънцезащитна грижа, тъй като подобен тип продукти повишават чувствителността на кожата към слънчевите лъчи. Аз лично поразреждам употребата му през лятото и не бих го използвала например по време на лятната ми отпуска, но иначе е страхотен продукт, който се отразява много добре на кожата и който също препоръчвам горещо. 

Накратко, и двете киселини, които съм изпробвала до момента от асортимента да The Ordinary, ми допаднаха много, защото са семпли, изчистени, на достъпна цена и наистина работят и виждам разлика в кожата си, когато ги използвам. Със сигурност ще пробвам и още продукти на марката и ще ви държа в течение. Продуктите им не се предлагат в България, но можете да ги намерите на доста места, които доставят до нас- официалния сайт на марката, Look Fantastic, Beauty Bay ( от където аз лично пазарувам ), Cult Beauty и т.н. 

До скоро! 
Ида

No comments :