Wednesday, 14 March 2018

Фон дьо тен HD Liquid Coverage на Catrice

Привет! Още от излизането си на пазара, фон дьо тенът HD Liquid Coverage на Catrice се превърна в един от най- популярните и хвалени продукти от тази категория в дрогерията, така че сами разбирате, че отдавна исках да го пробвам. При последното ми прибиране до България най- сетне успях да се сдобия с него, като го използвам вече няколко месеца и съм готова с крайното си мнение за него. 


Фон дьо тенът идва в много солидна опаковка от матирано стъкло, като интересното при нея е, че завършва с пипета, с помощта на която да нанасяте продукта. Опаковката съдържа стандартните 30 мл, като от марката обещават лека и немазна текстура, която се усеща като втора кожа, а едновременно с това придава трайно и плътно покритие, което издържа до 24 часа. 

Като цяло фон дьо тенът ми харесва много, но има две неща, които не ми допадат, и мисля да започна първо с тях. Първо- цветовата гама е изключително бедна- предлага се в едва четири нюанса, което според мен е крайно недостатъчно. Аз използвам най- светлия нюанс- 010 Light Beige, който ми пасва отлично, но има хора, които са много по- светли от мен, за които обаче няма да се намери подходящ цвят. Надявам се от марката да създадат още цветове, защото това би направило продукта по- достъпен за повече хора. 

Второто и основно нещо, което не ми допада, е начинът му на нанасяне. Както казах, трябва да го нанасяте с помощта на пипета- метод, който е ок за серуми и масла за лице, но не и за фон дьо тен- тъй като продуктът е супер течен, ако не внимавате, много лесно можете да направите голяма цапаница, а това е последното нещо, което искаме, докато се приготвяме рано сутрин. 

Ако се абстрахираме от горните две неща, фон дьо тенът се представя наистина много добре. Консистенцията му е изключително течна, почти водниста, но въпреки това придава страхотно покритие на лицето, което се постига с лекота, тъй като формулата му, макар и много течна, е изключително покривна и напомня на тази на далеч по- скъп продукт. Прикрива с лекота несъвършенства по кожата и изравнява тена, като позволява и напластяване- ако искате само лек ежедневен грим, можете да нанесете лек слой, а в същото време може да се използва и по- плътно нанесен за пълно покритие при вечерни излизания и по- специални поводи. Финишът му е много красив и наистина напомня на ефект "втора кожа", пасва идеално с тена на лицето и хем е покривен, хем стои много естествено. Другото нещо, което ми допада при него, е че действително е траен- нанасям го сутрин преди работа и издържа през целия ден, без да се свлича, размазва или става на петна. Разбира се, фиксирам го с пудра, но въпреки това се представя наистина отлично, а освен това другите продукти за лице, като например руж и хайлайтър, се нанасят много лесно върху него. 

Накратко- наистина отличен фон дьо тен, който е покривен и траен, а едновременно с това седи леко на лицето, не се усеща и не запушва порите, и мисля, че би допаднал много на дами с нормална и смесена кожа, тъй като предлага отлично качество на много достъпна цена. Единственото, което му пречи да се превърне в мой любимец, е неудобното му нанасяне и много бих се радвала, ако от марката започнат да го произвеждат с помпичка, вместо с тази пипета. Въпреки това го намирам за страхотен и определено го препоръчвам- със сигурност е един от най- добрите фон дьо тени, които можете да откриете в дрогерията.

До скоро! 
Ида

1 comment :

дани said...

Наистина е много добър.