Friday, 30 March 2018

Почистваща и изглаждаща маска за лице с активен въглен и черна захар от Freeman

Привет! Както знаете, маските за лице са един от любимите ми продукти и обожавам да експериментирам с тях. При последното ми прибиране до България се сдобих с една нова за мен маска, която отдавна си бях харесала- полиращата маска- скраб с активен въглен и черна захар на Freeman. Използвам я вече повече от месец и съм абсолютно влюбена в нея и в резултатите, които постига.
 


Freeman са известни най- вече с маските си за лице и през годините съм пробвала няколко от тях, които са били ок, но не са ми направили достатъчно голямо впечатление, че да се превърнат в любим за мен продукт. Положението с тази маска обаче е различно- харесвам изключително много всичко в нея- и ароматът, и чувството при нанасяне, и страхотното и действие върху кожата. 

Маската се предлага в стандартната за марката цветна тубичка и съдържа доста щедрите 175 мл продукт. Според описанието е две в едно маска и скраб и има двоен детоксикиращ ефект. Съдържа активен въглен, който има силно почистващо действие и спомага за абсорбирането на замърсителите по кожата, както и черна захар, която премахва мъртвите клетки и прави кожата гладка и чиста.  

Начинът и на употреба е изключително лесен и приятен и същевременно я отличава от други подобни маски. Нанася се на тънък слой върху лицето и шията, като още в първия момент, в който се докосне до кожата, усещате един изключително приятен затоплящ ефект, който трае около минута- две и сякаш отваря допълнително порите. След като я нанесете, трябва да я оставите да подейства за около 5-7 минути, след което да масажирате лицето си с нея и да я отмиете с топла вода. Можете да я използвате един или два пъти седмично, в зависимост от специфичните нужди на кожата ви.

Както вече ви казах, няма нещо, което да не ми харесва в тази маска. Консистенцията и е страхотна, ухае разкошно и се усеща много приятно на лицето по време на употреба. Поради черната захар в състава и е и изключително добър ексфолиант за лице, но ако очаквате нещо щадящо, вероятно ще останете разочаровани- частиците в нея са доста груби и буквално изтъркват всички замърсявания от порите, като тази маска със сигурност е най- ефективният скраб за лице, който някога съм използвала. Интересното е, че маската оставя кожата безупречно чиста и гладка като на бебе, но едновременно с това ни най- малко не я пресушава, ами напротив- кожата се чувства изключително комфортно с нея. 

Цената и също е страхотна, особено предвид огромното количество и страхотното качество на продукта- струва около 10 лв, като може да се намери в по- големите дрогерии и аптеки ( аз лично съм я купувала от Елитис ). Накратко- изключителен продукт, който определям като едно от най- добрите ми открития в дрогерията от много време насам. 

Вие пробвали ли сте я? Харесвате ли маските за лице на Freeman?

До скоро! 
Ида 

4 comments :

Лита said...

За каква кожа е подходяща тази маска?

Ida said...

Бих казала, че за нормална до мазна :) Не я намирам за особено подходяща само за суха кожа.

Innah Kostova said...

Тази маска я използвах над година сигурно! :D

Ida said...

Не се учудвам, опаковката е гигантска! ^^