Saturday, 3 February 2018

Палитра Nude Dude от the Balm

Привет! Ако ме следите от по- отдавна, то няма как да не знаете, че палитрата Nude'tude на the Balm е една от най- любимите ми изобщо и към днешна дата почти съм изхабила доста от цветовете в нея ( пълно нейно ревю можете да прочетете тук- линк ). Затова, още когато от марката излезнаха с продължението и- Nude Dude, която предлага по- розови и топли тонове, реших, че искам да си я купя. Доста време я отлагах, но накрая страхотната ми сестра ме зарадва с нея, и я използвам редовно вече няколко месеца. Мнението ми за нея е доста положително, в момента е най- носената ми ежедневна палитра, но като че ли оригиналната версия все още си остава на първо място в сърцето ми.


Палитрата е в типичната за марката картонена опаковка с ретро рисунки, предлага 12 нюанса сенки, от които четири са матови, а останалите осем имат перлен завършек. Количеството сенки е сравнително малко, общият им грамаж е 9.6 гр, но от опит мога да потвърдя, че свършват доста бавно. Сенките са в изключително красиви цветове в по- розовеникавата и топла гама, биха отивали на почти всеки, но ми се струват особено подходящи за хора със светли очи. Цветовете са много добре подбрани, така че можете да постигнете както доста ежедневен, така и по- официален вечерен грим с тях. Повечето от тях са много пигментирани, не се ронят повече от допустимото, и нито са прекалено мазни, нито пък са сухи. Нанесени с база, издържат, докато не ги свалите. А сега е време за малко повече информация за всеки от цветовете ( между другото, току-що забелязах, че имената на всички цветове в палитрата започват с F )

Fearless е един от любимите ми цветове от палитрата и със сигурност го използвам всеки път, когато се гримирам с нея. Изключително приятен като формула матов телесен цвят, който е идеален както за база върху целия клепач, така и за вътрешния ъгъл на окото, а можете да го използвате и за блендване на сенките в сгъвката на клепача.

Fabulous е страхотен хайлайт на бяла основа с блед златист оттенък, много наситен, нанася се като масло и също ми е изключително любим, отново винаги го използвам, когато се гримирам с палитрата.


Flawless е още един много универсален цвят, нещо средно между кафяво и сиво с матов финиш ( ако беше по- голям, би бил изключително подходящ за контуриране ). Използвам го много за опушване във външния ъгъл и сгъвката на клепача и определено го харесвам.

Faithful е много красив цвят, нещо средно между златисто и медно, седи страхотно и подчертава много красиво погледа, мисля, че би бил разкошен, нанесен върху целия клепач с малко тен, определено ми е много летен цвят. Консистенцията му е фантастична, нанася се като масло и е много пигментиран.

Firm е цвета, който използвам почти всеки ден през изминалия месец. Нанасям го върху целия клепач и с него се получава чудесен ежедневен грим, който хем подчертава окото, хем стои ненатрапчиво. Една идея по- леко пигментиран е от някои от другите перлени цветове в палитрата, но е достатъчно наситен, за да се получават чудесни резултати с него.

Fit е страхотен топъл цвят, нещо средно между прасковено и медно, отново- много подходящ за хора със светли очи или пък с тен. На мен като че ли не ми отива чак толкова и не го нося много често, но въпреки това е чудесен цвят със страхотно качество.

Flirty е цветът от палитрата, който харесвам най- малко, и то не заради нюансът му, а заради слабата пигментираност. Цветът е по средата между кафяво и лилаво, но не седи добре самостоятелно, а само нанесен върху друг цвят. Проблемът е, че не е достатъчно пигментиран, разнася се трудно и перлените частици в него се ронят под очите- нещо доста нетипично за the Balm, които по принцип винаги имат чудесно качество на сенките си за очи.

Feisty е доста нетипичен и красив цвят- матов mauve, харесва ми, когато го използвам за блендване на сенките в сгъвката на клепача, тъй като придава доста интересен и необичаен завършек на грима.

Friendly е много пигментирано матово тъмнокафяво, което е страхотно, ако искате да направите по- опушен грим. Тук е моментът да кажа, че тъмните матови цветове на the Balm са едни от любимите ми и нямам никакви забележки по отношение на качеството им.

Funny е още един от цветовете в палитрата, които използвам най-често в ежедневието си, тъй като ви дава възможността да опушите грима си, без да го прави прекалено тъмен и драматичен. Цветът му е много приятно сливово- кафяво с лек перлен завършек.

Fierce е студено графитеносиво с много леки, едва забележими блестящи частици- още един цвят, който би бил чудесен за наситен опушен грим, макар че засега не съм го използвала кой знае колко.

Fine е още един тъмнокафяв цвят, който е малко по- светъл от Funny и с леко сив подтон. Още един цвят, който за момента не съм използвала много, но пък е с чудесно качество и определено ще е добър за опушен грим в по- топли тонове. 

Накратко, палитрата за мен е чудесно попадение, ако търсите нещо, подходящо за красив ежедневен грим в неутрални и по- топли тонове. Повечето цветове са пигментирани и много красиви и наистина посягам към нея изключително често, но въпреки това не мога да кажа, че това е най- най- любимата ми палитра. Определено ми харесва обаче и ви я препоръчвам, ако искате да пробвате марката или ако търсите добра палитра в подобни цветове. 

До скоро! 
Ида


No comments :