Sunday, 18 February 2018

Черна пилинг маска за лице Balea Soft & Clear

Привет! В последно време черните пилинг маски за лице нашумяха изключително много и от доста марки пуснаха свои версии на пазара. Тъй като много харесвам продуктите на Balea, когато разбрах, че и те предлагат свой вариант на маската, бях сигурна, че искам да я пробвам. Бях изключително ентусиазирана за този продукт, но след известна употреба, като че ли съм по- скоро със смесени чувства, а по- надолу можете да разберете защо.


Доколкото ми е известно, маската се предлага само под формата на сашета, като всяко саше съдържа две дозички от по 8 мл. Цената и е около 2 лв и количеството в дозичките е перфектно разпределено, тоест една дозичка ще ви е напълно достатъчна за един път, без да остава излишен продукт, който да се чудите как да съхранявате. Една лека забележка от мен е, че опаковката е доста трудна за отваряне и ще трябва да се въоръжите или с търпение, или, по-добре- с ножица, ако искате по- бързо да стигнете до продукта. Консистенцията на маската е като на много гъст гел с наситен, черен цвят, има и доста силен аромат, който ми е трудно да опиша, но май е често срещан при подобен тип продукти, тъй като съм имала и други пилинг маски, които миришат точно по същия начин. Нанесен на лицето, също е наситено черен и ви прави да изглеждате малко като таласъм. От Balea твърдят, че маската е най- подходяща за хора с проблемна кожа и пъпки, като съдържа салицилова киселина, активен въглен и цинк, и обещават дълбоко почистване на кожата и предотвратяване на появата на нови пъпки и комедони.

Що се отнася до действието и- изсъхва сравнително бързо, може би ще са ви нужни около 15-20 мин, като при изсъхване се втвърдява. Следва и по- забавната част- махането и. Това е и нещото, което ме кара да не ми харесва чак толкова, а именно- за да я свалите, трябва буквално да я отлепите от лицето си, което обаче не е никак лесно и, поне за мен- много болезнено, до степен почти всеки път, когато я използвам, да ме докарва едва ли не до сълзи. Ефектът и е добър, оставя кожата чиста, гладка и мека, но не очаквайте някакви чудодейни резултати и напълно премахване на черните точки като с магия. Струва ми се, че бихте могли да постигнете сходни резултати и с други маски или пък с добър скраб за лице, освен това, още на другия ден кожата ми изглежда по същия начин, както преди използването на маската, тоест, ефектът и не е особено траен. 

Накратко, бих могла да кажа, че маската не е лоша и е добра идея за бърза почистваща терапия на лицето, ако например ви предстои важно събитие, среща или нещо подобно, но силния и аромат и, най- вече, това, че поне при мен се маха изключително трудно и болезнено, и пречат да се превърне в любим за мен продукт. За цената си не е никак лоша, но определено не е и нещо невиждано.

А вие харесвате ли пилинг маските? Имате ли любимец в тази категория?

До скоро!
ИдаNo comments :