Friday, 1 December 2017

Първият ми продукт на Pixi: Palette Rosette

Привет! Pixi Beauty е една от марките, които нашумяха изключително много покрай YouTube, и аз, разбира се, исках да ги тествам. Преди няколко месеца успях да се сдобия с един от известните техни продукти- палитрата Rosette, а в скоро време смятам да пробвам и нещо от така популярните им продукти за грижа за кожата. Спрях се именно на тази палитра по няколко причини: първо, в нея се съдържат различни продукти за лице, очи и вежди в една компактна опаковка, което я прави много универсална и подходяща за пътуване, и второ, така имах възможност да пробвам повече на брой различни продукти на марката и да си изградя впечатления за тях, които днес смятам да споделя с вас =) 


Палитрата идва в много компактна пластмасова опаковка в характерния за марката светлозелен цвят, като по много компактен начин успява да събере три продукта за лице- хайлайтър, руж и контурираща пудра, осем цвята сенки за очи и три нюанса пудра за вежди. Размерът на всеки от продуктите е много щедър, цветовете са в неутралната гама и със сигурност е правена с идеята да е универсална ежедневна палитра. Всички цветове са наситени и меки, преливат се добре на клепача и седят много естествено върху лицето, и са със сравнително добра трайност. 

ПРОДУКТИ ЗА ЛИЦЕ
Както вече споменах, тук разполагате с хайлайтър, руж и контуриращ продукт, като на мен лично най- много ми допада ружа. Хайлайтърът е в розовата гама и макар и на суоч да изглежда доста пигментиран, когато се разнесе по лицето, придава един frosty завършек, който на мен не ми допада чак толкова, може би и защото се бие с нюанса на кожата ми, но изглежда прекалено натрапчив за моя вкус. Мисля обаче, че ако имате силно изразен студен подтон, би ви харесал. Ружът, както вече споменах, е моят личен фаворит от палитрата- много красив розовеникаво- бронзов цвят със сатенен завършек, който стои страхотно, особено ако сте с тен, и почти няма нужда от хайлайтър, защото е доста бляскав сам по себе си. Придава много приятна топлина на лицето и наистина го харесвам. Контуриращата пудра изобщо не ми харесва, и то не защото е с лошо качество, а защото е перлена. Не твърдя, че съм специалист, но мисля, че за да контурираме лицето си, ни трябва матов продукт със студен подтон, а това, което ни предлагат в палитрата, е перлен продукт с топъл подтон. Би стоял добре, ако сте с тен и искате да подчертаете лицето си, става също и за прилични сенки, но в никакъв случай- за контурираща пудра. 

СЕНКИ ЗА ОЧИ
Сенките в палитрата са разделени в три отделни категории- хайлайтъри, дневни и вечерни и сенки за контур. Общо получавате седем перлени и един матов цвят. Хайлайтърите са красиви и разнообразни като цветове- бял, златист и прасковен, и биха отивали на много и различни гримове, но нанесени на очите изглеждат по- скоро като лек воал, отколкото като плътен цвят. Останалите сенки са с добро качество и стоят добре и се нанасят лесно. Отново, нанесени на очите изглеждат по- естествено и незабележимо, отколкото на суоч, не очаквайте някакъв супер пигмент, но за ежедневен неутрален грим за работа или училище например са перфектни. Цветовете са добре подбрани и се съчетават лесно един с друг, а могат спокойно да се носят и самостоятелно върху целия клепач.  

ПУДРИ ЗА ВЕЖДИ
В палитрата присъстват и три нюанса за вежди- светъл, среден и тъмен, които според мен са много добре подбрани и могат да се носят както самостоятелно, така и смесени до постигане на перфектния за вас нюанс. Много съм доволна от тях, изключително пигментирани са, нанасят се много лесно и изглеждат естествено, като едновременно с това стоят на мястото си през целия ден, без да се размазват или избледняват. Определено съм приятно изненадана и бих купила и други продукти за вежди на марката. 

КРАЙНО МНЕНИЕ
Като цяло палитрата е добра и според мен много подходяща, ако си търсите нещо компактно за ежедневен, неутрален грим, много подходяща е и за начинаещи. Като изключим перлената контурираща пудра, всички продукти са с добро, макар и не невероятно качество. Ако очаквате нещо в стил Urban Decay или Anastacia Beverly Hills като качество, ще останете разочаровани, но иначе е много прилична палитра за любителите на неутралния грим. 

Вие пробвали ли сте продуктите на Pixi? Какво е мнението ви за тях? Очаквам да ми споделите в коментарите :) 

Ида 

No comments :