Thursday, 2 November 2017

Серум против мимически бръчки Collagena

Привет! Преди няколко месеца от сайта happylife.bg бяха така мили да ми изпратят няколко продукта на италианската био марка Collagena, като този, който привлече вниманието ми веднага и който скоро след това започнах да използвам, е техният серум против мимически бръчки с ботокс ефект. Използвам го от август месец насам и мисля, че вече съм успяла да си изградя мнение за него, така че ако ви е интересно да чуете какво е то, продължавайте да четете по- надолу :)КАКВО ОБЕЩАВАТ ОТ МАРКАТА?
За тези от вас, които не са чували за Collagena, марката залага на естествени съставки в козметиката с минимум вредни консерванти, като всички продукти съдържат колаген ( оттам и името ). Що се отнася конкретно до този серум, от марката обещават незабавен ботокс ефект, намаляване на мимическите бръчки и дори заличаването им с времето, както и засилването на естествените процеси на производство на колаген в кожата. Доста амбициозни обещания, ако питате мен :)

ОПАКОВКА И ПРЕЗЕНТАЦИЯ
Серумът идва в картонена опаковка, а самият продукт е в удобна пластмасова тубичка, която е прозрачна и съответно лесно можете да видите докъде сте стигнали с изхабяването. Съдържа 15 мл, което за мен е доста малко- повечето стандартни серуми са по 30 мл, тоест два пъти повече. Опаковката е много удобна и стабилна, но според мен от марката можеше да се постараят и да вложат малко повече в нея, защото някак си не отговаря на класа на продукта. Цената на серума е около 38- 40 лв и доколкото ми е известно, можете да го намерите основно онлайн. 

МОЕТО МНЕНИЕ
Според мен серумът е много приятен продукт с чудесно качество, но не и с мигновения подмладяващ ефект, който обещава описанието му. Консистенцията му е изключително приятна, много лека и супер хидратираща, усеща се като изключително овлажняващ и подхранващ лек гел върху кожата. Има много приятен, едва доловим свеж аромат и попива мигновено, като оставя кожата много свежа и гладка. Истинско удоволствие е да се използва и наистина кожата ми се чувства отлично с него, мисля, че има и действие върху мимическите бръчки ( отново, аз нямам кой знае колко от тях, но има ефект върху цялостния здрав и младежки вид на кожата ). Най- лесно ми е да опиша дейтвието му като кажа, че предпочитам кожата си с него, отколкото без. Все пак, не мисля, че има чудодейно и мигновено действие върху бръчките- по- скоро подобрява нивото на хидратация на кожата и от там нататък в дългосрочен план влияе положително върху мимическите бръчки и другите признаци на стареене, но един такъв ефект може да се появи само с течение на по- дълъг период от време. Въпреки, че опаковката му е само 15 мл, е сравнително икономичен- използвам го вече трети месец и мисля, че ще ми стигне за още няколко седмици. Накратко- харесва ми и бих го купила отново. 

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ?
Серумът ще ви хареса, ако търсите хидратираща и противостарееща грижа и сте на възраст 25- 35 години, според мен, ако сте след 40-те, ще е по- удачно да се насочите към по- силни продукти. Според мен би понесъл на всеки тип кожа, защото е много лек и не запушва порите, а едновременно с това изглажда текстурата на кожата и я хидратира. 

А вие използвали ли сте продуктите на Collagena? Кой е любимият ви серум за лице в момента?

До скоро!
Ида

No comments :