Sunday, 5 November 2017

Разочароващ продукт: Шампоан Здраве против пърхот с ментол

Привет! Днешният пост е по една тема, с която за съжаление съм доста запозната в последната една година, а именно- борбата с пърхота и раздразнения скалп. От известно време насам имам подобен проблем, който се обостря в моменти на стрес и е наистина неприятен. Появи се някъде преди около година, като тогава го третирах много успешно с шампоана с джинджифил на The Body Shop, но някъде преди месец- два пърхота се възвърна и съответно бях в търсене на нов шампоан, който да го пребори. 

Много исках да харесам продуктът, за който ще стане въпрос днес- шампоан Здраве против пърхот, поради няколко причини- първо, на българска марка е, а аз определено подкрепям развитието на нашата козметична индустрия, второ- много леснодостъпен е и се намира по повечето магазини, и трето- цената му е повече от изгодна. За съжаление обаче не се сработихме, а ако ви интересува какво е пълното ми мнение за него, продължавайте да четете по- надолу :)ОПАКОВКА И ПРЕЗЕНТАЦИЯ 
Опаковката на шампоана е доста стандартна, пластмасова и нищо особено на вид. Все пак е стабилна и можете да сте спокойни, че не би се отворил в куфара ви, ако решите да пътувате с него например. Съдържа 200 мл продукт ( от марката предлагат шампоаните си и в разфасовка от 400 мл ), като разновидността, която аз имам- с ментол, е с приятен ментов цвят и много гъста консистенция, което го прави и сравнително по- икономичен. Нанесен на косата, ментолът в него определено се усеща и има приятно охлаждащо действие. Доколкото си спомням, цената му е около 3- 5 лв.

ЗАЩО НЕ МИ ХАРЕСА?
Има няколко причини за това. Първо, предупреждавам ви много да внимавате, ако решите да използвате този шампоан, защото попадне ли в очите ви, лошо ви се пише. Знам, че всички шампоани съдържат съставки, които не са особено щадящи за очите ни, но последният път, в който го ползвах, беше доста запомнящ се- досега никога в живота ми не ми се е случвало шампоан да ми люти така жестоко. Наложи ми се да седя и да плача поне 10 минути в банята, докато се пооправи положението, толкова много лютеше, че буквално не можех да отворя очите си в продължение на няколко минути, да не говорим пък колко много се зачервиха. В крайна сметка всичко завърши добре, но едва ли ще съм авантюристично настроена дотолкова, че да реша да експериментирам отново с този шампоан. Втората и за мен най- основателна причина е, че за съжаление шампоантът няма абсолютно никакво влияние върху пърхота- използвах го общо четири пъти и за цялото това време нямаше дори и най- минимално подобрение. Още нещо, което никак не ми допадна, е че два дни, след като измиех косата си с него, корените ми изведнъж ставаха изключително мазни- нещо необичайно за мен, така че явно е от шампоана. Единственото, което мога да споделя като положително действие на този продукт, е че наистина успокоява скалпа и не чувствате дискомфорт и сърбеж, когато го ползвате, но това за съжаление не е достатъчно, за да ме накара да го харесам, особено предвид другите му недостатъци. За мен борбата с пърхота продължава, като този път съм решила да използвам продукти, които ми бяха препоръчани от фармацевт, и много се надявам те да ми помогнат повече.

Вие използвали ли сте досега шампоаните Здраве? Какво е мнението ви за тях? 

❤ Ида ❤


2 comments :

Нина Пашкулева said...

Здравей!Полезен пост.Почти всеки,който е ползвал шампоаните Здраве май не е доволен.Аз също често имам проблеми със скалпа.От години тествам различни продукти,включително и био шампоани с различни масла уж успокояващи склапа.Шампоаните,които поне при мен са най-ефективни са два:Clear ice cool 2 in 1 и Ducray в синята опаковка.Ако е ефективно това,което са ти препоръчали фармацевтите,моля после да споделиш мнение после.

Ida said...

Благодаря ти, Ducray ми бяха препоръчани и от други хора и със сигурност ще ги пробвам! Поздрави!