Wednesday, 25 October 2017

Дневен флуид за лице против първи признаци на стареене Slow Age на Vichy

Привет! Както знаете, ако ме следите редовно ( а ако сте нови тук, благодаря ви, че се спирате в моето онлайн местенце ), вече съм на 29 години и съответно се стремя да полагам все по- добри грижи за кожата си. Това означава, че и почти винаги съм в търсене на перфектния крем за лице, като изискванията ми са да е на добра, но сравнително достъпна ценово марка, да се намира лесно ( тоест, да не се налага да се занимавам с поръчки по интернет ), да има слънцезащитен фактор, да хидратира отлично и да е предназначен за предпазване на кожата от първите признаци на стареене. Излезналата преди няколко месеца серия на Vichy Slow Age отговаря на всички тези изисквания, така че, когато си бях в България преди няколко месеца, се сдобих с дневния флуид от серията ( учудващо в България той излизаше малко по- евтин, отколкото тук в Англия ). Използвам го от началото на септември и мисля, че вече съм готова с мнението си за него.
 

ОПАКОВКА И ПРЕЗЕНТАЦИЯ
Флуидът пристига в изключително красива и тежка стъклена опаковка, от Vichy определено са се постарали с нея и продуктът наистина е много луксозен на вид. Лек пропуск за мен е капачката, която е миниатюрна и някак си не се връзва с бутилката, но това не е от особено голямо значение. Също така, опаковката, макар и много красива, е така направена, че не можете да видите докъде сте стигнали с продукта вътре. Съдържа стандартните 50 мл, има SPF 25, който според мен е напълно достатъчен за мрачното есенно- зимно време, а цената му е около 46-50 лв според мястото, от което го купувате.

КАКВО ОБЕЩАВАТ ОТ МАРКАТА?
Както знаете, след 25- годишна възраст започва бавното стареене на кожата, като първите признаци за него започват да се появяват скоро след това, а според изследванията състоянието на кожата ни зависи на 80% от външните фактори и начинът ни на живот ( стрес, недоспиване и т.н. ). Серията на Vichy Slow Age е така разработена, че да се бори именно с негативните въздействия върху кожата и да я предпазва от първите признаци на стареене. От марката обещават по- еластична и свежа кожа, изравнен тен и изглаждане на фините линии и бръчки, както и възвръщане на плътността на кожата.

МОЕТО МНЕНИЕ
Накратко казано, флуидът много ми допада. Консистенцията му е приятна, нито прекалено лека и водниста, нито пък тежка, има приятен, свеж аромат и лек розов цвят, като се разнася лесно и попива много бързо в кожата, без да оставя мазен филм или да лъщи върху лицето. Оставя приятен, полу-матов завършек и след нанасянето му кожата се усеща като кадифе. Не дразни по никакъв начин, не запушва порите и хидратира много добре ( аз го използвам в комбинация с хидратиращ серум, но според мен и самичък би бил достатъчен ). Кожата ми се чувства много добре с него, хидратирана, свежа, стегната, с бистър тен и плътна на вид и допир. Не мога да кажа, че я е трансформирал магически и е премахнал всички признаци на стареене ( които всъщност при мен не са кой знае колко до момента ), но мисля, че е чудесен стартов продукт, ако тепърва навлизате в сферата на кремовете против стареене. Съотношението между качество и цена също е много добро и според мен действително продуктът е сполучлив и бих го купила отново.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ?
Според мен би бил чудесен за хора с нормална, смесена или леко мазна кожа, които започват да се борят с първите признаци на стареене и са в търсене на крем, който да хидратира добре, да предпазва от бръчки и да не е прекалено скъп. Не мисля, че би ви харесал, ако сте с много мазна кожа, тъй като консистенцията му според мен не е достатъчно лека. Ако пък сте със суха, от марката предлагат крем от същата серия, който е със сходни характеристики като този флуид, но с малко по- богата формула. 


Вие харесвате ли продуктите за лице на Vichy? Кой е любимият ви? 

❤ Ида ❤
No comments :