Monday, 3 July 2017

Перфектната слънцезащита за лицето от The Body Shop

Привет! В разгара на лятото сме, и, макар че реално трябва да предпазваме лицето си от слънчевите лъчи целогодишно, то през топлите месеци тази тема е особено актуална. Именно затова реших първият пост в блога за месец юли да е посветен именно на един страхотен слънцезащитен крем за лице, в който се влюбих още от първото ползване- Skin Defence Multi-Protection Essence от любимците ми The Body Shop.Кремът има SPF 50 +++ и е обогатен с множество страхотни съставки, които не само предпазват кожата от вредното въздействие на слънцето, но и имат подобряващи състоянието и свойства- фактор 50, който предпазва от UVB лъчите, виновни за слънчевите изгаряния и увреждането на повърхностния и слой, PA+++ защита, която предпазва от UVA лъчите, проникващи по- дълбоко в кожата и предизвикващи преждевременното и стареене, както и екстракти от червени водорасли и витамин С, които подобряват тена на лицето и придават свежест. 

Опаковката му е съвсем изчистена бяла тубичка, която съдържа 40 мл продукт. Консистенцията е изключително лека и доста течна, с много приятен лек сладък аромат, който обаче изобщо не е натрапчив. Разнася се много лесно и попива мигновено- нещо нетипично, особено за продукт с толкова висок слънцезащитен фактор- не знам за вас, но всички подобни кремове, които съм изпробвала преди него, са били с доста тежка и по- бавно попиваща формула и са оставяли лек филм върху лицето. Е, с Multi-Protection Essence просто забравяте за подобни неща- не само, че ухае много приятно и попива буквално за секунда, ами е и изключително лек и не оставя абсолютно никакъв филм върху лицето, дори напротив- придава нещо като кадифен финиш и дори бих казала, че действа едва ли не леко матиращо. Откакто се сдобих с него преди около месец и половина, го използвам абсолютно всяка сутрин без изключение, понякога самостоятелно, а понякога- в комбинация с друг, овлажняващ крем за лице, и съм супер впечатлена- не само, че попива мигновено, много е икономичен и не омязнява кожата, ами е и чудесна основа за грим. Излишно е да казвам, че предпазва от слънцето повече от добре. Накратко, изключително съм доволна и определено ще купя крема отново и дори смятам да го направя неизменна част от рутината си в грижата за кожата не само през лятото, ами и през останалата част от годината. 

The Body Shop не се предлагат официално в България, но можете да откриете техните продукти онлайн в сайтове като mybodystore.bg, като там кремът се продава на цена от 38 лв.

А вие как се грижите за слънцизащитата на лицето си през лятото? Кой е любимият ви продукт за тази цел? 

До скоро! 
Ида 
 

2 comments :

Unknown said...

Здравей Ида, потърсих крема на сайта mybodystore.bg, но не го намерих. Ако си го виждала там би ли ми казала в коя категория е? Може да съм го пропуснала.

Ida said...

Здравей! От сайта ми казаха, че в момента кремът е изчерпан, но съвсем скоро очакват ново зареждане. Ето и линк към него:
https://mybodystore.bg/skin-defence-multi-protection-essence-spf50.html