Thursday, 29 June 2017

Нова линия червила от Bourjois- Rouge Laque

Привет! Както знаете, съм огромен фен на червилата ( и имам много повече, отколкото ми трябват, но това не ме спира ) и съм изпробвала доста голяма част от марките, които могат да се намерят на нашия пазар. Едни от червилата, за които само съм слушала, но не бях тествала до момента, са тези на Bourjois. Не знам защо, но все ги гледам в магазина и така и не се спирам на никое, въпреки че съм слушала огромно количество хвалби по техен адрес. Наскоро обаче успях да си сдобия с някои от новите им продукти за лято 2017, сред които е и серията Rouge Laque. Имам два цвята, които според мен са достатъчни, за да се добие представа за качествата и недостатъците им. 
 


От марката обещават интензивен, супер наситен цвят и блясък, който трае до 16 часа, не- лепкава формула и лек продукт, който почти не се усеща върху устните. Честно казано от моя опит, с някои от тези обещания успяват да се справят, а с други- не толкова. 

Серията съдържа осем нюанса, все в розово- червената гама. Цветовете, които аз имам, са 01 Majes' Pink и 05 Red To Toes. Първият е много красив естествено розов нюанс, който не е нюд, но не е и супер ярък, и според мен е идеален за топлите месеци и много освежава тена на лицето. Вторият е яркочервено с лек доматен оттенък, отново- перфектен цвят за лятото. Червилата съдържат по 6 мл продукт и идват в красива и много стилна опаковка. 


Какво ми харесва в червилата:

- Опаковката. Както вече споменах, изключително удобна, стилна и красива, изглежда като продукт, който не е купуван от дрогерията, а е от определено по- висок клас. Много ми харесва и това, че цялата опаковка е в цвета, в който е и червилото- нещо, което определено улеснява хората, който имат повечко червила. Апликаторът също е с много добра форма и позволява лесно нанасяне.
- Цветовете. В серията могат да се открият много красиви нюанси, нищо супер иновативно, но все пак, ако сте любители на червеното и розовото, със сигурност ще откриете нещо за себе си. 
- Наситеността. Въпреки, че цветовете не са матови, ами лъскави ( консистенцията напомня на супер наситен глос ), са много пигментирани. Снимката по- горе е само от едно плъзгане на апликатора. 
- Трайността. Въпреки, че си имат други недостатъци, червилата се задържат много добре върху устните, и когато избледнеят, оставят лек стейн. Не са трайни като матови червила например, но предвид  формулата им определено се представят добре в това отношение. 
- Финишът. Знаете, че аз съм заклет почитател на матовите червила и нося такива през 99% от времето, но понякога е хубаво човек да излиза от зоната си на комфорт и да изпробва нови неща. Много ми харесва завършекът на тези червила, защото, след като позасъхнат, седят по- скоро сатенено на устните и много glamorous- определено са идеални за вечерни излизания или някакви по- специални събития. Накратко, приятно разнообразие от любимите матови червила. 


Какво не ми харесва:

- Формулата на двата цвята е малко по- различна. 01 е по- бляскав и една идея по- малко наситен, докато 05 е с по- сатенен завършек и малко по- пигментиран. Не е някаква супер драматична разлика, но го споменавам, защото според мен всички червила от една серия би трябвало да се представят напълно идентично. 
- Изискват повече усилия за равномерно нанасяне. Не знам защо, но ми е по- трудно да нанеса тези червила, отколкото всичките ми матови например. 05 се нанася малко по- лесно, но определено изискват повече усилия и пластове, докато постигнете равномерен завършек, моливът за устни също не е лоша идея ( не че се разтичат, но някак си имам чувството, че с молив ще изглеждат по- добре ), което за мен е неприятно. 
Лепнат. И то много. След като ги нанесете, в началото се усещат доста мокри, и съответно, лепкави, но дори и след като леко засъхнат, това лепнещо усещане продължава. 
- Усещат се върху устните. Не знам дали защото са лепкави, или просто заради самата им формула, но се усещат върху устните, дори и след като е изминало повече време от нанасянето им. 
- Трансферират. Както можете да видите и на снимката по- долу, при първият допир с чаша, целувка и т.н., червилата оставят отпечатък. В последствие това спира, но го имайте предвид. 


Трикът, който аз използвам, за да ги направя по- лесни за носене
Значителна част от гореспоменатите им недостатъци изчезват с един лесен трик. След като нанесете червилото, изчакайте около половин минута и попийте горния слой с най- обикновена хартиена салфетка. Първо, това отнема от допълнителното количество продукт и трансферирането напълно изчезва, второ, така са по- трайни, и трето- завършекът им става една идея по- малко лъскав и по- сатенен, което на мен лично много ми харесва. За съжаление дори и след това продължават да лепнат, макар и не толкова много.

В заключение- червилата не са лоши, имат много красиви цветове и приятен завършек, но не са моят продукт и няма да се превърнат в любимата ми серия, защото са изключително лепкави, а и изискват много усилия, за да ги накарам да проработят за мен. Това обаче не значи, че всички червила на Bourjois са такива- слушам само суперлативи за матовата им серия Rouge Edition Velvet например, така че със сигурност ще пробвам и тях. 

Вие имате ли опит с червилата на марката? Какво е мнението ви за тях? 

До скоро! 
Ида

*Продуктите са ми предоставени от представители на марката, за което искрено им благодаря. Всички мнения са изцяло мои и неповлияни от този факт.  
No comments :