Thursday, 1 June 2017

Ревю и сравнение: beauty blender срещу Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Привет! Както знаете, в последните години един от най- нашумелите, да не кажа- най- нашумелият продукт на козметичния пазар е една малка и не особено претенциозна на пръв поглед гъбка с името Beauty Blender. Съвсем скоро след появата и всевъзможни бюти гурута, професионални гримьори и дори обикновени потребители започнаха да се кълнат в изумителните и свойства, и много бързо успя да предизвика истинска революция в козметичната индустрия въпреки солената си цена. Естествено, на пазара започнаха да се появяват всевъзможни нейни копия от знайни и незнайни марки, някои успешни, други- не толкова. Една от версиите, която е спрягана за най- близка до оригинала, е тази на Real Techniques. Аз самата съм пробвала само истинския beauty blender и въпросния вариант на Real Techniques, и реших, че добра идея за пост би било едно сравнение между двата продукта. 

Beauty blender е оригиналният продукт, който предизвика фурор в козметичния свят, и вече се предлага в немалко версии- оригинален розов, про- черен, който осигурява и по- високо покритие, нюд за супер естествен финиш, бял за нанасяне на кремообразен руж и бронзант и червен за ефект red carpet ready ( според описанието на марката ). Аз самата имам и съм пробвала само черния, по- нататък бих тествала и оригиналния розов, но не проявявам кой знае какъв интерес към останалите варианти. Гъбката на Real Techniques, носеща гръмкото наименование Miracle Complexion Sponge, е яркооранжева на цвят и се предлага само в този вариант. 

И двата продукта обещават сходни неща- незабележимо нанасяне на всички продукти по лицето, без каквито и да било линии, черти и неравности, перфектно сливане на нанесените продукти с кожата и форма, която прави достигането дори и до най- трудните участъци по лицето лесно като детска игра. Доколко се справят с всичко това, ще разберем след малко. :) 
Форма, презентация и цена 

Започвам първо с най- основните неща- опаковка, външен вид и цена. И двата продукта идват опаковани в удобни пластмасови кутиики, като за мен тази на бюти блендера е по- подходяща, ако искате да си го съхранявате впоследствие в нея. Бюти блендера е с форма, много наподобяваща тази на яйце, с кръгло "дупе" и заострен връх за нанасяне на продукт на по- труднодостъпни места. Гъбката на Real Techniques има същия заострен връх от едната страна, но е малко по-тумбеста и голяма като размер, а "дупето" и е скосено- форма, която аз лично намирам за изключително удачна. Повърхността на бюти блендера е много специфична и по- пореста, поне за мен е малко по- мека на допир и отскача супер силно от лицето, докато гъбичката на RT е съвсем малко по- твърда, повече наподобява дунапрен и отскача по- малко от кожата при използване. При самото използване обаче и двете гъбички се усещат по почти идентичен начин върху лицето.

Цената на бюти блендера е 34 лв и може да се намери в Sephora и Debenhams в София, както и в различни чуждестранни сайтове, където цената му е 16 паунда/ 17.90 евро. 

Гъбката на Real Techniques струва около 15 лв и може да се намери в България в Debenhams, както и в enzo, където струва 12.90 лв ( може би се предлага и на други места, извинявам се, ако съм пропуснала, но това са единствените две, за които аз знам със сигурност ). Ако предпочитате, можете да я поръчате и от някой от чуждестранните сайтове, откъдето излиза 6 паунда. 


Нанасяне и употреба 

Тук държа да уточня, че, въпреки че и двете гъбки могат да се използват както мокри, така и сухи, аз ги ползвам само и единствено мокри. При намокряне и двете поемат доста вода и увеличават почти двойно размера си, като версията на RT според мен поема повече вода и впоследствие се усеща и по- мокра на лицето по време на употреба. Как аз обичам да използвам и двата продукта- след като ги намокря и изцедя хубаво, първо започвам с нанасянето на фондьотен по цялото лице, като се съсредоточавам върху по- равните участъци от лицето- горната част на носа, бузите, брадичката и челото, като нанасям продукт с леки потупващи движения и с по- широката част на гъбичката. След това преминавам към по- труднодостъпните зони, например около носа, като за целта използвам връхчето на гъбичката. Накрая нанасям коректор под очите и го разнасям с леки потупващи движения, отново с връхчето на гъбичката. 

При самото нанасяне няма кой голяма разлика в двете гъбки, според мен оригиналният бюти блендер нанася фондьотена по лицето малко по- прецизно, но разликата е минимална, докато аз лично предпочитам за по- деликатната зона около очите да използвам гъбката на RT, тъй като тя е малко по- гъвкава ( разбирайте- мачка се по- лесно ), което за мен я прави и по- комфортна за деликатната околоочна зона. Въпреки че крайният ефект е сходен при двата продукта ( с леко предимство на бюти блендера ), това, при което аз лично виждам отчетлива разлика, е лекотата, с която се постига този ефект- на бюти блендера му трябва значително по- кратко време за постигане на перфектен краен резултат. От друга страна, аз като че ли харесвам повече скосената форма на гъбката на RT, защото с нея ми е по- лесно да нанасям продукти по лицето. Накрая, едно от любимите ми свойства на гъбките за нанасяне на грим е колко добре мога да отсека линията на сенките си, ако съм се поувлякла с блендването или ако просто искам перфектен завършек във външния ъгъл на окото- тук и двете гъбки се справят много добре, но леко предимство все пак има бюти блендера. Накрая, по време на самото нанасяне, гъбката на RT "гълта" значително повече продукт, отколкото бюти блендера.


Поддръжка и трайност 

По този параграф нямам какво особено да кажа, освен че според мен, може би и защото не поглъща толкова продукт, но бюти блендера се почиства значително по- лесно. Както предполагам знаете, желателно е и двете гъбки да се перат след всяко използване, като за целта можете да използвате и обикновен антибактериален сапун ( но не се препоръчва използването на течен такъв ). 


И така, накрая малко разбор по продукт: 

- Beauty Blender -

Предимства: 
- Постига перфектен завършек с минимални усилия и за супер кратко време. 
- Не абсорбира прекалено количество продукт- нито фондьотен, нито коректор. 
- Справя се малко по- добре с "отрязването" на сенките във външния ъгъл на клепача. 
- Почиства се много лесно и съхне по- бързо. 

Недостатъци: 
- Високата цена. По каквито и супер технологии да е направен, все пак говорим за гъба.
- Предпочитам скосената форма на "дупето" на гъбката на RT. Ако от beauty blender излезнат с версия с такъв скосен край, това би била перфектната гъбка за лице. 


- RT Miracle Complexion Sponge -

Предимства:
- Създава много сходен с бюти блендера краен ефект, а струва в пъти по- малко.
- Формата му за мен лично е по- удобна. 
- Предпочитам го за нанасянето на коректор, тъй като е по- гъвкав. 

Недостатъци: 
- Отнема повече блендване за постигането на перфектен краен резултат.
- Пере се по- трудно и съхне по- бавно.
- Абсорбира много голямо количество продукт и така се хаби немалко фондьотен. 

И така, в заключение мога да кажа, че и двата продукта са много хубави и не мога да кажа, че бюти блендера е отчетливо супер по- добър. Да, наистина като цяло е по- добър от версията на RT, но разликата не е достатъчно голяма, че да оправдая покупката на бюти блендер. Разбира се, всеки си има своето мнение, има хора, които се кълнат само в бюти блендера и нищо друго, а има и такива, които са team RT. Аз лично вероятно ще повторя гъбката на RT, а покупките на бюти блендери ще запазя по- скоро за моменти, когато искам да се поглезя или пък гримът ми трябва да изглежда възможно най- добре. 

А какво е вашето мнение за гъбките за нанасяне на грим? Харесвате ли ги, използвате ли ги, и ако да- коя е любимата ви?До скоро!

Ида 


2 comments :

Tanix`s Happy Place said...

Аз използвам от известно време гъбката на Аура и много си я харесвам. Изключително мека е, гъвкава, не гълта много продукт и лесно създава перфектен завършек. Предвид и цената и от около 8 лева, е чудесна 😊

missimply said...

Аз използвам тази на RT тъй като не ми се даваха толкова пари за Beautyblender и съм доволна. Преди това използвах някаква имитация и тя не беше зле. Аз не слагам всеки ден фдт и затова нямам проблем със съхненето. Мисля, че като цяло за тази цена гъбичката на RT е много добра. :)