Saturday, 13 May 2017

Матираща пудра Stay Matte на Rimmel

Привет! Както става ясно от заглавието, днес ще си говорим за пудрите за лице. Всъщност, аз нямам кой знае колко голям опит с тях, особено с тези от дрогерията, и все още съм в търсене на любимата си. Героят на днешната публикация- Stay Matte е един от най- култовите и известни продукти на една от любимите ми дрогерийни марки- Rimmel London, така че реших, че няма да е зле да и дам шанс. Тествам я усърдно от около две седмици и мисля, че вече съм готова да ви споделя мнението си за нея, така че, ако ви е интересно, продължавайте да четете по- надолу :) Опаковка
Пудрата идва в най- обиконовена на вид пластмасова опаковка с прозрачно капаче и съдържа 14 гр продукт. Всъщност, опаковката е именно едно от малкото неща, които не харесвам в нея- прекалено обикновена е на вид, и, най- вече- капачето се отделя изцяло от частта, в която е самата пудра, което ме навява на мисълта, че е напълно възможно да се отвори в чантата ви например. Имам усещането, че от марката просто са решили да спестят пари от опаковката, за да могат и да поддържат цената на продукта толкова ниска, но аз лично нямам нищо против да платя малко повече за тази иначе чудесна пудра, и да я имам в по- стабилна опаковка. 

Цветове 
Доколкото ми е известно, пудрата се предлага в около 8 различни цвята ( зависи откъде пазарувате ). Този, на който се спрях аз, е номер 1- Transparent. Като цяло, ако решите да я тествате, ви съветвам да вземете този цвят, защото се води прозрачен и би пасвал и на момичета с по- светла, и на момичета с по- тъмна кожа. 

Консистенция и действие 
Консистенцията на пудрата е много фина и едва забележима, седи по- скоро като воал върху кожата, отколкото като тежка пудра. Има лек, почти неуловим аромат, който обаче изобщо не се усеща при нанасяне. Придава много натурален матов завършек, изглежда така, все едно кожата ви е естествено матирана и с миниатюрни пори, а не сте постигнали този вид с помощта на грим. Нанасям я с четка и ми прави впечатление, че се сработва добре както с по- матиращи, така и с по- сияйни като завършек фондьотени. Матовият ефект, който постига, се запазва поне за 4-5 часа, а при повторно нанасяне не се напластява неприятно върху кожата, ами напротив- имам чувството, че каквото и количество от тази пудра да нанесете, няма да седи неестествено и тежко на лицето. Едно от любимите ми нейни действия е и че фиксира коректора под очите изключително добре- в момента използвам коректор, който не е от най- трайните, но откакто го фиксирам с тази пудра, се задържа на лицето ми без проблем от сутринта до вечерта.

Недостатъци
По този параграф нямам кой знае какво да кажа, но все пак- струва ми се, че ако имате по- сухи участъци по лицето си, пудрата донякъде би могла да ги подчертае, така че го споменавам, за да го имате предвид. 

В заключение
Пудрата напълно оправда очакванията ми и май мога спокойно да кажа, че това е най- добрата дрогерийна пудра, която съм пробвала до момента. Придава страхотен матов завършек на лицето, който обаче не седи тежко и неестествено, ами напротив- изглежда така, сякаш по природа сте надарени с красива, матирана и здрава кожа. Според мен, ако имате смесена и мазна кожа, определено ще ви допадне. За мен лично се нарежда сред откритията на тази година. 

Цена: около 6-8 лв ( в онлайн магазините ). 

Вие пробвали ли сте я? Коя е любимата ви дрогерийна пудра? 

До скоро!
Ида 

3 comments :

Unknown said...

Беше ми интересно да прочета ревю точно на тази пудра, защото я гледам от известно време в магазина и й се чудя. Сега определено ще я пробвам :)

Даниелка said...

Изобщо не ми хареса тази пудра,забива ми в порите ,и стои изкуствено!

zvezdi said...

Най-хубавата пудра, която съм ползвала ОБОЖАВАМ Я ,пробвала съм разли цветове и съм я имала поне 10 път. За тази цена пудрата е прекрасна. ❤