Thursday, 18 May 2017

Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick- Susperia

И преди съм споделяла с вас, че е най- трудно да се пише за продукти, които много сме искали или които изключително харесваме. Случаят с днешния пост е именно такъв, защото главен герой в него е не кой да е, а течното матово червило на Kat Von D- продукт, който придоби култов статус в последните няколко години и се радва на възторжени отзиви от цяла върволица влогъри. Аз, като заклет фен на течните матови червила и любопитен блогър, разбира се, много исках да го пробвам, като си бях харесала цвета Susperia- изключително красив и дори бих казала уникален оттенък на лилавото. Доста време само въздишах по това червило, но стана така, че една моя приятелка, родом от Париж, при едно от ходенията и дотам ми донесе специален подарък от френската Sephora. Трудно ми е да опиша колко точно се зарадвах, като видях какво ми е взела ( и то без никога да съм споменавала пред нея червилата на Kat Von D, още по- малко пък този конкретен нюанс ), но да кажем, че не се бях радвала толкова на козметичен продукт от времето на първата ми палитра на Urban Decay насам. И така, след обстоен тест, днес мисля да споделя с вас дали толкова прочутите матови червила на Кат наистина заслужават славата си. 
Дневна светлина
Светкавица


Опаковка 
Опаковката на червилото е истинска красота и спокойно бих могла да кажа, че това е най- красивото на външен вид червило в колекцията ми. Идва в черна картонена опаковка на рози, рози има и по цялата бутилка, и то такива, които няма да се изтрият с времето, и съдържа 6.6 мл продукт. Има отчетлив, леко химичен аромат, който обаче не е прекалено натрапчив и не се усеща след нанасяне. Апликаторът е съвсем стандартен ( тук идва и единственият недостатък в опаковката според мен- ако можеше аз да решавам, бих направила апликатора няколко идеи по- къс, защото това би позволявало малко повече контрол при нанасяне ).


Цветове 
Вече сме заляти с милиони течни матови червила, но това, което отличава Kat Von D за мен, е голямото разнообразие от уникални и изключително красиви цветове, които можете да откриете в колекцията- буквално почти всеки от тях е интересен и различен ( глътка свеж въздух сред обичайните червени, нюд и вамп нюанси ) и освен това имам чувството ( поне от lip swatches ), че от марката някак си са искали червилата им да пасват на хора с различни тонове на кожата. Цветът, който аз имам- Susperia, е труден за описание, но аз бих го определила като лилаво с много силен топъл подтон- уникален цвят, който седи превъзходно на момичета с по- тъмни коси, а също и на блондинки.


Формула и представяне
Червилото е изключително пигментирано и наситено откъм цвят- един лек слой е напълно достатъчен за пълно покритие. При матовите течни червила често се случва по- тъмните нюанси да не са толкова наситени и да се нанасят неравномерно- е, при Susperia това определено не е проблем- нанасянето и крайният резултат са превъзходни. Изсъхва бързо, като не бих казала, че оставя пудрен ефект върху устните, и финишът му е напълно матов. Може би донякъде подчертава фините линии, но на мен този ефект по- скоро ми харесва, затова не го споменавам в следващата част от поста- все пак го имайте предвид, ако вас ви дразни. Трансферирането е сведено до минимум и е по- скоро във вътрешния край на устните, и то само часове, след като сте го нанесли. Трайността е много добра- поне 4-5 часа, а освен това можете спокойно да нанесете допълнителен слой, без това да направи червилото неравномерно или трудно за носене. Направи ми впечатление, че при хранене, въпреки наситения си цвят, червилото се задържа относително добре ( да, със сигурност ще трябва да повторите, но не излиза от очертанията си, както понякога се случва с други марки ). Маха се сравнително лесно, с дегримьор на маслена основа, разбира се, и освен това не оцветява устните след употреба.  


Недостатъци
По принцип аз нося течни матови червила доста често и нямам проблеми с пресъхнали устни, но все пак ми се струва, че това конкретно червило е определено по- изсушаващо като формула от други, които съм пробвала. На мен не ми създава особени проблеми, но малко или много изсмуква влагата от устните и би могло да причини дискомфорт, ако сте с по- чувствителни от моите устни. Ако по принцип намирате течните червила за прекалено изсушаващи, по- добре пропуснете тези на Кат, ако обаче устните ви не са прекалено сухи, биха ви харесали.


В заключение 
Червилото определено е страхотно и много ми харесва, и като цвят, и като формула и мисля, че би допаднало на много хора, стига да нямате проблем със сухи устни, както вече споменах. Тъй като червилата на Kat Von D не са от най- евтините, ако решите да ги пробвате, според мен добра идея е да вземете някой по- уникален и интересен цвят, който не се намира лесно при другите марки ( а такива има много в колекцията ). Аз лично съм влюбена в цветовете, които Кат предлага, и ако ми се отдаде възможност, с удоволствие бих увеличила колекцията си, като съм си харесала Double Dare и Miss Argentina, както и най- известния цвят от серията- Lolita.


Тествали ли сте продуктите на Kat Von D? Аз съм човек, на който, ако първи продукт от дадена марка му хареса, иска да пробва и още неща, и случая с Кат е точно такъв. 

До скоро!
Ида 

No comments :