Saturday, 6 May 2017

Олио и мицеларна вода в едно от Garnier

Привет! Както знаете, преди известно време мицеларните води предизвикаха истинска сензация в света на козметиката и, след оригинала от Bioderma, почти всяка знайна и незнайна марка излезe със своя версия, от най- бюджетните до най- скъпите. Аз самата съм голям привърженик на този продукт, изпробвала съм повечето марки, налични в дрогерията ( както може би и сами можете да забележите, тъй като в блога е пълно с ревюта на мицеларни води ), и винаги на тоалетката ми се намира поне една. Преди няколко години обаче, един нов тип продукт за премахване на грим предизвика голям интерес и започна усърдно да се прокрадва в колекциите на много хора- олиото за премахване на грим ( ако се чудите кой е любимецът ми в тази категория- за момента това е олиото с лайка на The Body Shop ). Не мога да приравня двата продукта, тъй като те са различни като действие, консистенция, усещане върху кожата и т.н., но мога да кажа, че харесвам и двата- мицеларните води за мен са отлични за премахване на грим от лицето, както и за справяне с не прекалено тежък очен грим, докато олиата, като по- мазни продукти, са страхотни за справянето дори и с много упорит водоустойчив грим. И така, беше само въпрос на време някоя марка да се сети за иновативната идея да съчетае в едно мицеларната вода и олиото за премахване на грим. Марката в случая е Garnier, а предметът на днешното ревю- тяхната Micellar Oil- Infused Cleansing Water. 


От марката обещават best of both worlds- супер ефективното премахване на всякакъв грим, дори и водоустойчив, което ви дава олиото, съчетано с деликатността на мицеларната вода, която е подходяща дори и за много чувствителна кожа. Дали се справят с обещанието? Аз самата нямам кой знае колко чувствителна кожа, много рядко имам неприятна реакция от продукт, и използвам мицеларни води най- вече заради удобството и ефективността им ( и заради това, че не дразнят чувствителните ми очи ). Има някои неща обаче, с които мицеларната вода не може да се справи, така че този 2 в 1 продукт идва точно на място. Формулата му е лека и приятна за употреба ( и много напомня на обикновените двуфазни дегримьори ). Не мога да кажа, че не мазнее- оставя леко мазно усещане, но то е много по- малко, отколкото ако използвате стандартен дегримьор на маслена основа. Действието му е страхотно- наистина премахва с лекота абсолютно всичкия грим от лицето ви, дори и упорита и трудна за премахване водоустойчива спирала, като изобщо не дразни очите- за мен лично обещанието на марката е изпълнено изцяло. Има доста силен аромат, който обаче е приятен и напомня доста на този на мултифункционалното олио на Nuxе. Продуктът оставя лек филм върху кожата след употреба, но този филм се отмива без проблем с почистващ гел за лице. Освен това е сравнително по- икономичен в сравнение с другите мицеларни води ( вероятно защото добавеното олио прави водата по- ефикасна в премахването на грим и съответно ви трябва по- малко количество от нея ). Накратко- много добър продукт, който определено препоръчвам и който е много вероятно да купя отново. 

Вие пробвали ли сте тази иновативна мицеларна вода на Garnier? Какво е мнението ви за нея?

До скоро!
Ида 

6 comments :

Toni's Beauty Nook said...

Все се каня да го купя, но преди бях чела мнения, ме има много силен и особен аромат...но пък от тогава все хвалби чета за него и май най-накрая просто ще го взема :)

Lina PRO said...

Аз си го купих и го изпробвах два пъти миналата година и получих алергична реакция и двата пъти. Така че този продукт беше разочарование за мен.

Tanix`s Happy Place said...

Леле, аз пък голям зор виждам с този продукт. Много по- трудно стават нещата, от колкото с розовата им мицеларна вода например. Май пак съм единствената недоволна 😀

Ida said...

Ароматът наистина е силен, но на кожата не се усеща много.. според мен я пробвай :)

Ida said...

Оо, много съжалявам да чуя това.. Пробвала ли си тази на Микса, според мен е страхотна и е подходяща за чувствителна кожа?

Ida said...

Хмм много интересно.. Явно е въпрос на кожа, аз розовата им също харесвам, но тази при мен поне по- лесно маха упорити продукти от лицето като че ли.