Saturday, 27 May 2017

Почистващ ексфолииращ гел за лице Clinique Pep- Start

Напоследък, дали поради смяната на сезоните, дали от стрес или пък от нещо друго, кожата ми не е в най- доброто си състояние- излизат ми пъпки, които се редуват с периоди на сухота и посърналост, кожата ми загуби свежия си вид и като че ли страда от раздвоение на личността. Сами разбирате, че трябваше да предприема нещо и да обновя, доколкото е възможно, рутината ми в грижата за кожата. Един от продуктите, които отдавна исках да изпробвам, е почистващият и ексфолииращ гел на Clinique от серията Pep- Start, който се появи в края на миналата година и бързо си спечели положителни отзиви от много блогъри ( аз например разбрах за него от любимата ми Мери ). Използвам го ежедневно от малко повече от 3 седмици и мисля, че вече съм готова да споделя мнението си за него.Първо, няма как да подминем опаковката. От Clinique са се постарали и всички продукти от серията Pep-Start пристигат в красиви, изчистени опаковки в ярки и създаващи страхотно настроение цветове, но на мен лично тази на гела ми е любима- и няма как иначе, все пак е в наситено розово :) Съдържа 125 мл продукт, а самият гел е с по- скоро гъста консистенция с множество малки абразивни частици, които обаче са много нежни, и има едва уловим цитрусов аромат и ярък оранжев цвят. 

Употребата на продукта е повече от приятна- не е прекалено течен, количество колкото лешник стига за цялото лице, частиците вътре са наистина нежни ( напомнят ми като консистенция на сол ), така че ми се струва, че гелът би бил подходящ и за по- чувствителна кожа. Почиства отлично лицето, премахва с лекота омазняване и остатъци от грим, без да пресушава кожата- нито един път, откакто го използвам, не ми се е случило да изпитам неприятното опъващо усещане, което всички мразим. Оставя кожата гладка, мека и освежена, накратко- върши точно това, което един отличен почистващ гел би трябвало да прави. 

Дотук добре, но все пак, има и две неща, които ме спират да определя гела като must-have продукт. Първо, въпреки че със сигурност има ефект в графата "изравняване на тена", не виждам по никакъв начин да оказва положително влияние върху пъпки и черни точки, или пък върху подобряването на самата текстура на кожата в дългосрочен план, както други момичета споделят. Второ, кожата ми се омазнява все така, да не кажа и повече, тоест по никакъв начин не влияе на това. Тук държа да отбележа, че за един почистващ продукт за лице не е задължително, а по- скоро желателно да прави тези две неща, но предвид супер популярността на този гел, аз очаквам той да е нещо повече от многобройните други продукти на пазара и да има повече благоприятни за състоянието на кожата действия.

В заключение- гелът е хубав и ще ви хареса, ако сте с нормална и смесена кожа, мразите пресушаващи продукти за лице и търсите качествен продукт за ежедневна употреба, но не очаквайте да направи чудеса с лицето ви. Също така, въпреки че има ексфолииращи частици, той не е предвиден за дълбоко ексфолииране на лицето и ако си търсите такъв тип продукт, горещо ви препоръчвам да погледнете Exfoliating Scrub на марката, който обожавам ( пълно ревю ). 

Цена: между 33 и 42 лв, в зависимост от мястото, от което го купувате 


No comments :