Tuesday, 28 March 2017

Фон дьо тен Healthy Mix на Bourjois

Привет! Когато стане дума за дрогерийни фондьотени, в съзнанието неизменно изникват няколко класики, които всички харесват и които присъстват в милион видеа и публикации с любими продукти. Точно за една от тези класики ще стане въпрос днес. Признавам си, до съвсем скоро не бях пробвала прочутия фондьотен Healthy Mix на Bourjois, въпреки многото хвалби по негов адрес, като за това няма някаква съществена причина, просто така се случи. Наскоро обаче от марката обновиха опаковката му, което ме накара най- накрая да си го взема и да го тествам. Какви са впечатленията ми от него можете да прочетете по- долу. Фондьотенът идва в много стабилна и свежа като дизайн стъклена опаковка с помпичка, съдържа стандартните 30 мл продукт и се предлага в нелошо разнообразие от цветове ( около 6- 7 ), поне като за дрогерийна марка. Този, на който аз се спрях, е номер 52 Vanilla- средно светъл нюанс със силно изразен жълт подтон ( чак прекалено силно, но за това ще стане въпрос по- нататък ). На опаковката пише, че съдържа витамини А, С и В5, както и че издържа 16 часа- за първото не  мога да гарантирам, но второто ми се струва малко пресилено като обещание. Фондьотенът има доста силен плодов аромат, който обаче според мен е много приятен, а и изчезва, след като го нанесете на кожата. Консистенцията му е по- скоро течна и има средно покритие. 

Както вече споменах, консистенцията му е доста течна, но въпреки това е изключително лесен и приятен за нанасяне- буквално се плъзга по кожата. Покривността му бих определила като средна, макар че позволява напластяване и би могла да достигне и до пълна. Финишът му е много красив, сатенен, стои невероятно свежо, някак си "сочно" и озарява по един много хубав начин лицето- накратко, придава ефект на отпочинала, млада и сияйна кожа, независимо колко литра вода не сте изпили и дали сте си изяли полагаемите ябълки за деня. Аз лично предпочитам да го нанасям с бюти блендер или с пръсти ( най- вече с бюти блендер ), според мен с четка ефектът му не би бил толкова хубав, а и би се губил доста продукт. В първите моменти, след като го нанеса, седи леко мокър на кожата, ако мога така да се изразя, но след това изсъхва и това усещане изчезва. Издържа до края на деня при мен, но не бих казала, че е дълготраен като Color Stay на Revlon например.

Имайте предвид, че поради сочния си, свеж, my skin but better финиш, този фондьотен не е подходящ за смесена или мазна кожа. Моята е смесена към нормална в момента и няколко часа след нанасяне на фондьотена започва да лъщи доста силно, а и самият продукт има лошия навик да започне да се свлича или събира на моменти към края на деня, най- вече в зоната около носа. Това за мен не се дължи на ниското му качество- напротив, намирам го за чудесно дрогерийно попадение, ами на факта, че не е чак толкова подходящ за моя тип кожа. Ако имате нормална към суха кожа обаче, според мен ще се влюбите в този продукт- седи естествено, не е ни най- малко тежък или лепкав, прикрива несъвършенствата и придава отпочинал, сияен тен на лицето, плюс това е на отлична цена. 

Нещо друго, което ми направи впечатление по отношение на този продукт- като че ли повечето нюанси, в които се предлага, са по- скоро с жълт подтон. Това ми наблюдение може и да се дължи на ужасно неправдоподобната светлина в магазина, но споделям, за да го имате предвид. Аз самата съм с по- скоро неутрален към леко жълт подтон на кожата, но този фондьотен ми идва една идея малко по- жълт от желаното на определена светлина, затова споделям.

Вие пробвали ли сте фондьотените на Bourjois? Кой е любимият ви дрогериен фондьотен в момента? 

Цена: Около 18- 22 лв.
Къде: в дрогерийната мрежа и навсякъде, където се продават продукти на Bourjois. 

До скоро!
Ида 

1 comment :

Unknown said...

Поради хубавите ревюта в интернет реших най-накрая да си взема този фон дьо тен. Имам сравнително суха кожа, така че мислих, че ще ми допадне. Първия ми проблем беше с цвета.. най-светлия ми беше малко по-светъл, а следващия-по-тъмен. Тъй като имам по-тъмни фон дьо тени реших да взема най-светлия. След нанасянето му седи добре, няма да отрека, но съвсем скоро почва да се "свлича" от лицето. Въобще не попива в лицето, а почва да седи на поврхността. Ако си докосна лицето с пръст се свича веднага и става дупка. И най-странното нещо- на брадичката почва да се събира под формата на големи точки.. все едно във вода си сложил олио. И наистина омазнява моята суха кожа..Въобще не си давайте парите за него!