Sunday, 12 March 2017

Две маски за лице от Apivita

Вече няколко пъти съм споменавала, че откакто започнах да наближавам заплашително 30 ( имам още две годинки дотогава де, но пък обичам да драматизирам ), се старая да обръщам все по- голямо внимание на грижата за кожата ми- нещо, което винаги съм правела, но в момента се опитвам да добавя някои допълнителни екстри, които да и помогнат да изглежда възможно най- дълго свежа и стегната. Един от любимите ми продукти в това отношение са маските за лице, като започвам да експериментирам все повече в тази посока. Преди да си тръгна от Гърция миналата есен, се сдобих с две маски на една от любимите ми марки Apivita, водена от добрите си впечатления от първите три техни маски, които изпробвах ( впечатленията ми за тях можете да прочетете тук- линк ). Този път заложих на маски за хидратация и стягане на кожата- не знам за вас, но на мен ми се струва, че е по- лесно да се намери добра почистваща маска за лице, отколкото добра хидратираща такава- ако греша и имате любимци, моля да ги споделите. За съжаление обаче двете маски, които си взех този път, не ме впечатлиха толкова, колкото първите три, които изпробвах. Двете маски, на които се спрях този път, са стягащата и регенерираща маска с пчелно млечице ( която мисля е и една идея по- скъпа от останалите ) и хидратиращата маска с морска лавандула. Както вече споменах, имах високи очаквания, защото принципно Apivita се славят с отличното качество на маските си, а и останах много доволна от първите три, които пробвах ( особено от тази с портокал, която си остава любимата ми до момента ), но тези две маски не ме впечатлиха кой знае колко. 

Стягащата и регенерираща маска с пчелно млечице е тази от двете, която бях най- любопитна да тествам, защото бях чувала доста положителни отзиви за нея. Подходяща е за всеки тип кожа, особено за тази, склонна към стареене, съдържанието и е с цели 89% натурални съставки, сред които пчелно млечице, био зехтин, мед, масло от шеа и витамин Е- все продукти, известни със стягащите си и регенериращи свойства. На теория маската звучи прекрасно, но, уви, явно не се сработи с моята кожа, защото не видях абсолютно никакъв ефект от нея. Консистенцията и е като на лек, гелообразен крем, има много лек аромат на мед, приятна за нанасяне и употреба е, но кожата ми изглежда по абсолютно идентичен начин преди и след нанасянето и, дори и да я оставя за по- дълго от препоръчаните 10 минути. Ще доизхабя сашето ( между другото, ако не знаете- едно от сашетата на Apivita стига за поне 4- 5 нанасяния ), но със сигурност няма да повторя покупката. 

От хидратиращата и антиоксидантна маска с морска лавандула видях малко по- голям ефект и като цяло тя е тази, от която съм по- доволна. Тя отново е подходяща за всички типове кожа, може да се похвали с цели 91% натурални съставки, сред които алое, хиалуронова киселина, масло от жожоба, мед и зелен чай. Консистенцията и е малко по- плътна от тази на маската с пчелно млечице и има съвсем слаб, ненатрапчив аромат. Нанесена на лицето, донякъде попива в кожата, и действително след отмиване я усещам по- мека и хидратирана, но не мога да кажа, че разликата е фрапантна или че това е must-have маска. Все пак, предвид добрия и състав и нежното, щадящо кожата действие, ако трябва да препоръчам една от двете маски, това със сигурност ще е тази. 

Маските на Apivita се намират на много места у нас, в повечето аптеки, а също и онлайн. Ако сте в София, мисля, че на най- добра цена се предлагат в Ремедиум. Нещо, което да имате предвид, ако решите да ги пробвате, е че сашетата излизат по- изгодно като цена от тубичките. Срещу 6- 8 лв в зависимост от аптеката, получавате две сашета, които спокойно ще ви стигнат за около 10 ползвания, защото маските са много икономични. 

Вие тествали ли сте маските на Apivita? А коя е любимата ви хидратираща маска?

До скоро!
Ида 

1 comment :

Sapphire Eyes and Rubin Lips said...

И при мен тази с лавандула омекотяваше добре, но толкова. Най-добра откъм хидратация при мен до момента е Hydra Vegetal на Yves Rocher.