Tuesday, 21 March 2017

Четка 217 на МАС

Кой не знай 217 на МАС, кой не е слушал за нея... Литературните заигравки настрана, но ако някога сте гледали видео в YouTube или чели бюти блог, то с абсолютна сигурност сте чували за може би най- известната четка за сенки в света, а именно- 217 на МАС. Аз самата знам за съществуването и от около 10 години, много преди МАС изобщо да се появят в България, и още оттогава искам да я имам, но се спирах от редица фактори, сред които, признавам си- най- често цената ( "Ама как ще дам 40 лв за една четка аз, да не би да е златна??" ). Малко side story или как в крайна сметка се сдобих с четката. Някои от вас може би си спомнят, че миналата пролет бях на мини почивка в Солун. Там с моята приятелка уж съвсем невинно влезнахме в магазина на МАС "да разгледаме". Добрите ни намерения обаче се изпариха в момента, в който разбрахме, че има 30% намаление на всичко в магазина. Първото нещо, което ми дойде на ум, че искам, беше именно тази четка и я грабнах на цена от около 17 евро ( по спомени ). След това дълго време си кътах четката като някакъв свръхценен трофей ( голяма глупост от моя страна ), докато някъде преди месец най- сетне започнах да я използвам и буквално от първия път разбрах защо се вдига толкова шум около нея. Първо малко базови факти. Четката е в класическото за МАС матирано черно, дръжката и като че ли е малко по- дълга от тази на други четки за очи, които притежавам, но е изключително добре изработена и стабилна. Косъмчетата са от естествен косъм в бял цвят, формата им е овална, като от едната страна са сплескани и реално четката има две форми, според това как я завъртите ( това лесно може да се види на снимките по- горе ). Идва в супер грозно и евтинеещо найлонче, но това явно е за заблуда, защото самата четка определено не изглежда нито евтина, нито грозна.

Води се перфектна за блендване на сенки, но реално погледнато това е унивесалната четка за очи- с нея можете да нанасяте сенки в абсолютно всяка част на клепача ( единствено за вътрешния ъгъл аз лично предпочитам по- малки по размер четки, които позволяват повече прецизност, но и тази постига повече от приличен резултат ), поради сплесканата си форма с лекота нанася сенки и по линията на долния клепач, а когато стане дума за блендване, тази четка е просто ненадмината- не знам каква точно черна магия има в белите и косъмчета, но на моменти имам чувството, че сенките ми едва ли не се блендват сами. Постига перфектен опушен грим за секунди, справя се отлично с перлени сенки, а с матовите е просто феноменална. Ако например искате да нанасете силно блестящи пигменти в центъра на клепача, не мога да кажа, че четката е много подходяща за целта ( въпреки че вероятно може да се справи и с това ), но за всичко друго е просто разкошна. Самата и изработка и качество също са на изключително високо ниво- много стабилна е, почиства се лесно, не се скубе, косъмчетата и, макар и изумително нежни към клепача, са някак си еластични и седят много здрави.

Рядко си позволявам да определям продукти като must have, защото всички сме различни и имаме индивидуални изисквания, но за мен тази четка определено е нещо, което би допаднало на абсолютно всеки. Да, цената и е висока, но, ако ще си купите една козметична глезотия този месец, според мен дайте 40 и няколкото лева, колкото струва, и си подарете тази четка. Честно казано, откакто започнах да я използвам, посягам към много по- малко на брой от другите си четки, тоест, тя успява успешно да ги замести и според мен си избива парите с абсолютна сигурност ( познавам хора, които ползват една и съща четка 217 от вече 5-6 години и тя не се е разпаднала и качеството и не се е влошило, така че явно е и доказана с времето- аз самата все още нямам мнение по този върпос ).

Мисля да спра дотук със суперлативите, само ще кажа, че култовият и статус е напълно заслужен и горещо я препоръчвам. Единственият ми проблем сега е, че искам и други четки на МАС, но всичко с времето си :) Ако вие сте пробвали четките на марката и имате изявени фаворити сред тях, моля споделете в коментарите.

Цена: около 42- 45 лв 
Къде: в магазините на МАС ( за момента само в София ) 

До скоро!
Ида 

3 comments :

Unknown said...

Много е хубава четката имам я от скоро, единствено малко цената и е надута малко повече според мен, цената и е вече 48 лв.

*murfeishun* said...

Аз събирам за втора :D :D

missimply said...

Много хубав пост :) Определено ме зарадва :)))
А за четката може и някой ден да си взема и аз :)