Saturday, 4 February 2017

Catrice Prime & Fine Professional Contouring Palette

Привет! Напоследък в блога явно съм на вълна Catrice, но те са една от любимите ми дрогерийни марки, които се предлагат в България, и винаги, когато се прибирам, гледам да добавя нещо тяхно към колекцията си. Конкретно контуриращата палитра, за която ще говоря днес, имам още от миналата пролет, но чак сега и дойде времето за тест и ревю ( след като най- сетне реших да пусна за малко любимата ми Bahama Mama на the Balm ). Контуриращите палитри от серията Prime & Fine се появиха на пазара преди около година и на теория са чудесна бюджетна алтернатива, ако сте почитатели на контурирането, но не сте почитатели на даването на значителни суми за популярните продукти на Too Faced, Anastacia Beverly Hills и т.н. Дали обаче на практика се доказват като добър продукт или пък не съвсем? Контуриращата палитра на Catrice се предлага в два нюанса- един по- тъмен и топъл и един по- светъл и сивкав, като аз се спрях именно на втория, носещ името Ashy Radiance. Съдържа два продукта- матова контурираща пудра и хайлайтър, и обещава професионални резултати с минимум усилия. Честно казано, за мен двата продукта са с различно качество, затова мисля занапред в ревюто да говоря за всеки поотделно. И двата са сравнително сухи и със средна пигментираност, но с това се изчерпват приликите между тях.

За мен лично контуриращата пудра е по- добрият от двата продукта. Цветът и е отличен, пасва идеално като контуриращ нюанс на моето лице ( но според мен би била ок и за момичета с малко по- светла кожа ), въпреки, че е леко суха като консистенция, се нанася сравнително лесно и равномерно. Изисква малко повече работа с четката и блендване, но крайните резултати са добри и придава абсолютно точно ефектът, който търся. Въпреки че действително се блендва по-трудно, за мен основният и недостатък е друг- няколко часа след нанасяне просто изчезва, като понякога това изчезване се случва не равномерно, ами на петна. Ако искате гримът ви да е перфектен само за кратък период от време- например кафе с приятелки, тази пудра е чудесен избор, но ако ви трябва нещо, което да издържи цял ден, то това определено не е вашият продукт. 

Що се отнася до хайлайтъра- със смесени чувства съм, които клонят по- скоро към негативни. На суоч е по- скоро леко брашнян и седи като сатенена пудра, а не като хайлайтър ( тоест не е достатъчно блестящ, ама изобщо ). Нанесен на лицето, ситуацията е малко по- добра- продава лек, много естествен блясък на кожата с отчетлив розов подтон. На мен лично обаче не ми допада. Първо, изискват се няколко слоя до постигането на приличен ефект, освен това е сух и се нанася по- трудно, а не се плъзга по кожата като други сходни продукти. Цветът му също не ми е по вкуса- аз предпочитам по- златисти хайлайтъри, но това вече е въпрос на лично предпочитание. Трайността му не е никак впечатляваща и, поне при мен, изчезва по- бързо и от контуриращата пудра. 

Накратко казано- добра идея, но по- скоро посредствено изпълнение. Контуриращата пудра е добра и всъщност я използвам доста често, защото цветът и ми пасва идеално, но хайлайтъра обикновено пропускам, защото не съм му особено голям фен. Ако сте сред хората с по- розов подтон на кожата и търсите съвсем ествествен контур и хайлайт, или пък сте начинаещи в грима и търсите нещо не прекалено наситено като пигментация, то палитрата може би би ви допаднала, но за съжаление няма да успее да се нареди сред моите лични фаворити от дрогерията. 

До скоро!
Ида 

No comments :