Friday, 20 January 2017

Първи досег със Soap & Glory

Привет- мривет! 
Днес в блога ще говорим за една марка, за която бях слушала какво ли не, но никога досега не бях пробвала- английската Soap & Glory. Те нашумяха преди няколко години с мега успешните си продукти за тяло, след това започнаха да предлагат и гримове и доста бързо се сдобиха с култов статус. За съжаление не се продават в България, но, както вече съм споменавала, мисля да пиша и за такива продукти, а и съм почти сигурна, че можете да ги намерите онлайн ( или да изнудите някой приятел/ роднина на Острова да ви прати малко благинки ). Аз, разбира се, първо хубаво огледах щанда с козметика за тяло и си харесах серията им Sugar Crush, която ухае божествено на добре направено мохито, но се въздържах, защото цените ми се видяха високи ( 10 паунда за душ гел, кхм ). След това се насочих към гримовете им, които са изненадващо по- достъпни като цени, и които освен това имаха сделка 2 продукта на цената на 3, и ето как се сдобих с очна линия и поредното матово червило.Очната линия носи мега готиното име Supercat и е от най- удобните възможни, лесни за употреба дори и за аматьори като мен, защото е с писец, а не с четка. Опаковката и е много стабилна и здрава, истински абсурд е да се отвори в чантата ви например. Писецът е изключително сполучлив, защото е с точната дължина и форма, която да спомага без много усилия за начертаването както на фини, така и на по- дебели линии. Цветът и е наситено черен, а не сивкав или полу-покривен както при някои други сходни продукти. Както неведнъж съм споделяла, аз не съм особено добра в нанасянето на очна линия, най- вече заради хлътналите ми клепачи, които не търпят особени експерименти в тази област. Тази очна линия обаче е изключително лесна за употреба и се справя с нанасянето дори и на най- фините линии, така че ми е много лесно да работя с нея, без да се налага да заставам в странни пози, да затаявам дъх и да използвам увеличително огледало ( мдам, доста често така нанасям очната линия ). Друг бонус е, че издържа цял ден, без да се размаже, и изобщо не дразни очите. Накратко- много добър продукт, който препоръчвам, ако имате досег с марката и можете да я намерите. 

Вторият продукт, с който се сдобих, е матовото червило от серията Sexy Mother Pucker Matte- Lip в цвят Choccoberry- наситен mauve нюанс, идеален за ежедневна употреба ( поне по моята логика ), защото не е нито прекалено тъмен и вамп, нито нюд. Червилото идва в много симпатична и компактна опаковка и силно напомня джъмбо моливите за устни. В опаковката две неща ми харесват страшно много- първо, самата тя съвпада с цвета на червилото, което прави лесно намирането на нюанса, който търсите, и второ, скосеният начин, по който е оформено самото червило, го прави супер удобно за нанасяне. Нещо, което не ми харесва, е че капачката не се затваря кой знае колко плътно и все ме е страх, че може да се отвори в чантата ми ( което никога досега не се е случвало, но все пак ). Формулата на това червило е много интересна- хем е матово, хем е много леко и въобще не се усеща на устните, а за изсушаване изобщо не може да става въпрос. Много е пигментирано и се нанася равномерно и лесно, кадифено меко е върху устните и ги прави много красиви и подчертани. Не е от най- трайните матови червила на света, издържа далеч по- малко от други подобни в колекцията ми, но е много щадящо към устните и комфортно за носене, особено през зимните студове. Иска ми се в серията да се намираха и други интересни цветове, но истината е, че този беше единственият, който ми грабна окото, дано от марката да пуснат още и по- интересни цветове, защото самото червило е много хубаво и с отлично качество предвид цената му от около 3- 4 паунда ( по спомен ).

Накратко, считам първия си досег със Soap & Glory за повече от успешен, и двата продукта са чудесни, а следващия път може би вече ще се насоча към щанда им с бяла козметика и продукти за тяло :)

Вие пробвали ли сте техни продукти и ако не- какво най- много искате да тествате?

До скоро!
Ида

1 comment :

*murfeishun* said...

Имала съм ги и двете неща.. Невероятни са, като качество. Някой ден имам за мисия да им обера щанда ;дд