Sunday, 15 January 2017

Сенки за очи Pierre René

След поредното отсъствие от блога ( свързано с неочаквани ангажименти във Франция ) се завръщам с едно мнооого дългоотлагано ревю на един невероятен дрогериен продукт, който считам за супер откритие- единичните сенки за очи на напълно неизвестната ( поне за мен ) полска марка Pierre René. Всъщност, открих ги още преди две години в Гърция и веднага ми станаха любими, но не исках да пиша за тях, защото никога не ги бях виждала в България. Страхотни съблогъри обаче ме просветиха, че вече могат да се намерят на поне две места у нас- магазин Мориа в София ( дано цитирам правилно ), и в любимия на всички ни онлайн магазин www.enzo.bg, и то на чудесната цена от 3.50 лв за брой ( аз съм ги купувала от Гърция за по 3 евро ). Както вече споменах, за мен марката Pierre René е неизвестна и никога не бях попадала на техни продукти, до един хубав ден, когато открих техен щанд в едно малко магазинче на Корфу и, оставайки силно впечатлена, си купих няколко цвята. Оттогава колекцията ми се увеличи, използвала съм ги безброй пъти и всеки път получавам дузини комплименти за грима си, защото сенките действително са феноменални. Марката всъщност се води професионална и предлага изключително богата гама от продукти на много достъпни цени, като сред тях се откроява и огромно разнообразие от сенки. Сенките им са с различен завършек- матови, сатенени и металически, и се предлагат в единична опаковка, както и рефили, които можете да комбинирате по избор и да си направите палитра по собствен вкус. Аз самата имам около 5 цвята от сенките, но в момента в себе си имам 3- два в нормалната опаковка и един рефил. 

Цветовете, които имам, са 138 Fate, 119 Mocha и номер 30 от Palette Match System. Fate е с по- скоро сатенено- перлена формула и е много красив топъл кафяв нюанс, докато другите два са с металически завършек и много интересна, леко зърнеста формула, която е невероятно пигментирана- Mocha е разкошен сиво- кафяв цвят, а номер 30- много красив нюанс, доста биещ на розово злато. Както вече споменах, тези сенки са просто феноменални- нереално пигментирани, мазни, лесни за нанасяне и разнасяне, трайни, цветовете са изключително богати и наситени.. Накратко, ако им сложите етикет от 50 лв, съвсем спокойно бихте могли да ги продавате и на такава цена, толкова са добри, че биха заслужавали дори и толкова пари. Седят разкошно, открояват се супер много и са в такива нюанси, че могат да се носят дори и самостоятелно върху целия клепач. Fate е най- класическият от трите цвята, а другите два имат силен металически блясък и често ги нося и като акцент, а не само върху цялото око ( тук е моментът да спомена, че снимките просто не могат да пресъздадат блясъка и красотата им, така че не се лъжете по тях ). Нещо, което искам да отбележа зе металическите нюанси, е че поради специфичната им формула е по- лесно да се нанасят с пръсти, отколкото с четка- не, че с четка не се получава, просто с пръсти е по- лесно и по- бързо, и без особено разпрашаване под очите ( при такава формула и при нанасяне с четка това трудно би могло да се избегне ). 

Честно казано, когато пиша за продукт, който ми е особено любим, ми е трудно да намеря думи, и мисля, че споделих с вас всичко съществено- тези сенки нямат нито един недостатък и по нищо не отстъпват и дори надминават далеч по- скъпи марки. Въпреки, че Mocha наскоро се посчупи, като цяло са изключително издържливи- разнасяла съм ги с мен къде ли не и все още са цели, освен това, въпреки интересната им формула, не дразнят очите, дори и когато съм с лещи. Невероятен продукт, за който си струва да знаят повече хора :) 

Вие пробвали ли сте продуктите на Pierre René? Допадат ли ви? 

До скоро!
Ида
6 comments :

*murfeishun* said...

Като видях swatch-овете си казах.. Трябва да имам! :Д

Innah Kostova said...

Разкошни! След бърза консултация с гугъл вече имам списък на желаните цветове!

Hsjs said...

Вече имам два цвята от насипните и са УНИКАЛНИ!!!!

Unknown said...

Много ме заинтригува! Ще се пробва, то е ясно :D

http://nikovamakeup.wordpress.com

Toni's Beauty Nook said...

В сайта май съм попадала на тях, но все ги подминавах. Сега вече съм зарибена и искам поне един цвят <3 Ох, очаква ме абсолютен фалит ако продължавам да купувам какво ли не с такива темпове, обаче...толкова са пигментирани <3

Karla G said...

Thannks for posting this