Sunday, 29 January 2017

New Year's Beauty Resolutions (колаборация с Berry's Place)

Привет! Както вече споменах в един друг пост, тази година за първи път реших да не си поставям кой знае какви големи житейски цели, ами просто да следвам това, което ми се случва, и да давам всичко от себе си по отношение на нещата, на които държа. Все пак, от известно време насам в главата ми се въртеше идеята да напиша пост с бюти новогодишни решения, свързани с грижите за външния вид и с блога ми, и днес реших най- сетне да я осъществя ( знам, че вече е края на януари, но все пак ни чакат още цели 11 месеца от годината, нали така? ). Компания реши да ми прави прекрасната Мери от Berry's Place, така че ако искате да видите нейните решения, моля кликнете на този линк

И така, нека започваме. Повечето неща са свързани с блога и най- вече- с експерименти, които искам да направя през тази година, и с някои промени в грижата за кожата, които ми се иска да си наложа. 


ДА ОТДЕЛЯМ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ НА БЛОГА

Нещо, от което винаги съм страдала, но което напоследък е особено видно за мен ( а предполагам и за вас ), е че не отделям на блога толкова време и внимание, колкото ми се иска. Истината е, че работя на пълен работен ден, прекарвам няколко часа на ден в пътуване от и до работа, имам и други лични ангажименти, и за съжаление в последно време блогът беше изместен малко назад в списъка ми с приоритети. През 2017 обаче съм твърдно решена това да се промени, като ще започна с леки промени в дизайна и домейна на блога, по- чести публикации на по- широка тематика- мисля да започна да пиша по- често и за мода и лайфстайл, а не основно и само за козметика. Ще се старая да публикувам поне 2 ( в идеалния случай- 3 ) пъти в седмицата, макар че не мога да обещая, ще гледам да съм и по- активна в Instagram, защото това е любимата ми социална мрежа. Много ще се радвам и ако осъществя някаква по- голяма комуникация с вас, читателите ми, защото за мен тя е от изключителна важност. 


ДА СИ НАПРАВЯ КАНАЛ В YOUTUBE

Изненадааа! :) Истината е, че от много време ми се иска да започна да снимам видеа, но все не ми остава време, светлината е ужасна и т.н. Все още не съм сигурна за име на канала ми и други подробности от организационен характер, но създаването на мой личен канал в YouTube определено е в плановете за тази година и ще направя всичко, което зависи от мен, за да го осъществя. В този ред на мисли, ако имате съвети или идеи по темата, отворена съм към предложения :) 


ДА СЕ СТРЕМЯ ДА ИЗПОЛЗВАМ ОСНОВНО CRUELTY-FREE КОЗМЕТИКА

Спирането на козметиката, тествана върху животни, отдавна е сред целите ми, но за момента ми е все още трудно да го осъществя, и то все от суетни подбуди- просто някои от най- предпочитаните от мен марки като МАС, L'oreal, Maybelline и т.н. тестват върху животни и все още ми е трудно да се откажа от техните продукти, най- вече от тези на МАС, които, както знаете, са една от най- любимите ми марки. Това, което реших да направя през тази година, е съзнателно да започна да използвам основно марки, които не тестват върху животни- ако и вие се стремите към същото, ето един много добър списък, който да ви помогне в избора на продукти- линк .


ДА СЕ НАУЧА ДА ПРАВЯ ПЕРФЕКТНА ОЧНА ЛИНИЯ И ДА ИЗПОЛЗВАМ ПО- ЧЕСТО ИЗКУСТВЕНИ МИГЛИ
Две неща, свързани с грима на очите, по които още трябва да се усъвършенствам, са очната линия и изкуствените мигли. И преди съм споделяла, че заради формата на клепачите ми ми е трудно да правя перфектна очна линия, но все пак мисля, че с повече упоритост би могло да ми се получи. Що се отнася до изкуствените мигли- слагала съм си само няколко пъти в живота ми, а ми харесва как стоят и искам да се науча да ги използвам по-често, така че през 2017 ще се постарая това да се случи. ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРАМ ПОВЕЧЕ С ГРИМА СИ

...и най- вече с цветовете в него. По отношение на грима аз съм едно създание на навика, защото знам какво ми отива и обикновено нося само него- сенки за очи в бежово- кафявата гама, прасковен или коралов руж, златист хайлайтър, матови червила... Иска ми се през 2017 да експериментирам повече с грима, който нося, да тествам различни цветове ( например топли керемидени нюанси или пък черни опушени сенки върху клепачите, гланц за устни или някое нюд червило, различен цвят руж и т.н. ) и тенденции в грима и като цяло поне малко да избягам от зоната си на комфорт. ДА ОТДЕЛЯМ ПОВЕЧЕ ГРИЖИ И ВНИМАНИЕ НА КОСАТА МИ

Да, разбира се, че използвам шампоан, балсам и понякога- маска за коса, но като изключим това, не полагам някакви свръх усилия да поддържам косата си в топ форма. До известна степен съм късметлийка, защото съм природно надарена с голяма, гъста коса, която обаче боядисвам в червено от години и, макар че не я подлагам на никаква топлинна обработка освен сешоар, според мен заслужава повече грижи и внимание от тези, които и отделям, затова мисля през тази година да се стремя да я третирам по- добре и да се науча да я стилизирам, а не само да я оставям да си вирее на свобода. 


ДА ЗАПОЧНА ДА ИЗПОЛЗВАМ ТОНИК ЗА ЛИЦЕ

...и като цяло да имам възможно най- стриктен режим в грижата за кожата. Всъщност, аз винаги съм била много добра в това отношение- от 13- годишна не пропускам ден, в който да използвам почистващ продукт и крем за лице, както и да пия много вода, но тази година ще стана на 29 и мисля, че е време да разширя грижата за кожата си. Вече използвам редовно серум и околоочен крем, но ми се иска да въведа и тоник- нещо, което изцяло пропускам и което е голяма грешка според всички козметични експерти. За момента още съм в процес на избиране, но със сигурност съм хвърлила око на ексфолииращия тоник на Clarins, както и на Glow Tonic- a на Pixi. Те обаче не могат да се използват всеки ден, така че съм отворена към идеи за по- ежедневни тоници за смесена кожа. 


И така, това са всичките ми цели за годината, свързани с козметиката и външния вид. Ще се радвам, ако в коментарите ми споделите кои са вашите. 

До скоро!
Ида

2 comments :

Мake me up when it is all over said...

Страхотни желания за 2017! Чакам с нетърпение канала! <3

*murfeishun* said...

Хайдее чакаме видеа <33 Това с cruelty free makeup-а ме изненада ;дд