Thursday, 8 December 2016

База за сенки NYX HD Eye Shadow Base

Днешният пост е посветен на една база за сенки, която включих наскоро в пост с нови придобивки. Имам я и я ползвам ежедневно от около 10 дни, като според мен това е напълно достатъчно, за да успея да си сформирам мнение за нея. През въпросния период се постарах да я използвам с възможно най- разнообразни като формула сенки, за да мога да ви дам и по- пълно мнение за качествата и. И така, ако искате да знаете какво мисля за HD базата на NYX, продължете да четете по- надолу :) NYX  са американска марка, която нашумя много в последните години с достъпните си като цена продукти, които обаче предлагат високо качество. Самата аз досега не бях пробвала нищо тяхно, тази база за сенки е първият ми досег с марката, но са ми доста интересни и бих искала да тествам и други техни продукти ( например течните червила и базите за лице ). Тази база за сенки е един от популярните им продукти и съм срещала положителни отзиви, макар че реално я взех без особено проучване. 

Базата идва в много стабилна и здрава черна опаковка ( недостатък- не можете да видите колко продукт ви е останал, но не е болка за умиране ) и съдържа 8 грама продукт. Апликаторът е дунапренен, като на гланц за устни, самата консистенция е на белезникаво- телесен сравнително мазен крем, има доста силен леко химичен аромат, който обаче изчезва след нанасяне. 

Както вече споменах, консистенцията на базата е леко мазна, така че аз я нанасям с апликатора, разнасям с пръст и изчаквам около минута да поизсъхне, преди да започна да нанасям сенките. Въпреки че има цвят, нанесена на клепача е полупрозрачна, но успява да прикрие "красоти" като капиляри по клепача например. Върху нея сенките се нанасят изключително лесно и като че ли по- малко количество сенки стигат за по- голяма част от клепача. Има едно много интересно усещане, все едно залепват, освен това прави самите цветове на грима много, много наситени. Не съм я пробвала с по- ярки цветове, по принцип нося основно неутралната гама, но според мен би била превъзходна за по- наситен грим именно заради това и качество. По отношение на трайността- сенките с нея издържат цял ден без размазване и събиране в сгъвката на клепача, преливат се лесно, но ми прави впечатление, че като че ли по- бляскавите цветове леeeко избледняват към края на деня. Носих я обаче и с изцяло матов грим и съм впечатлена- дори светли матови сенки ( които по принцип най- лесно се събират при мен ) стоят на мястото си цял ден, което прави базата отлична за матови сенки- задача, в която доста други подобни продукти се провалят с гръм и трясък. Накрая, нещо, което ми направи впечатление, е че базата, освен че "залепва" сенките за клепача, ги прави и малко по- трудни за сваляне- за целта използвам мицеларна вода, но ми се налага за положа една идея повече усилия, за да ги сваля, и може би скоро ще се завърна към демакииращите балсами. 

Накратко- базата е наистина страхотна, работи превъзходно с различни видове сенки, издържа цял ден, не съм сигурна доколко прави грима по- "фотогеничен" ( както обещават от марката ), не съм тествала това и свойство, но я намирам за чудесен продукт на много добра цена. В България съм виждала щандове на NYX в Debenhams ( беше преди около половин година, дано все още да са там ), въпреки че не съм сигурна дали точно тази база се предлага у нас, но можете да намерите продукти на марката и онлайн в сайтове като FeelUnique, където цената и е 5.50 паунда.

Вие пробвали ли сте NYX и какво мислите за продуктите им? 

До скоро!
Ида


1 comment :

Даниелка said...

Пробвах я преди време,на моите мазни клепачи в края на 6-7 час се събраха сенките,хубава е,но чак Уау не е!