Friday, 2 December 2016

L'oreal Pure Clay Detox Mask

Привет! Днес ще си говорим за един много нашумял в последно време продукт. Преди около месец- два L'oreal пуснаха на пазара серията Pure Clay с маски, чиито състав е базиран на глина, около които се вдигна изключително голям шум. Аз, като любопитен блогър, естествено исках да ги пробвам и така, в един слънчев ден, привлечена от положителните отзиви ( някои влогъри дори я спрягат за двойник на Glam Glow ) и намалената наполовина цена, се сдобих с детокс маската с въглен и минерали от серията и след известни проби днес ще споделя с вас мнението си за нея- отсега казвам, положително е :) Първо да кажа- изключително приятно съм изненадана от цялостната презентация на маската- опаковката, консистенцията, ароматът и самото усещане при употреба са като на продукт, със сигурност надвишаващ ценовия клас на L'oreal. Маската пристига в стъклен буркан, съдържащ 50 мл продукт, който според марката е достатъчен за 10 ползвания. Консистенцията е изключително приятна- нещо средно между крем и гел, мирише разкошно, а на цвят е циментовосива ( което много успешно ви прави да изглеждате като таласъм= допълнителни бонус точки в моите очи ). Според указанията на опаковката маската трябва да се използва 2- 3 пъти в седмицата, като се нанася на тънък слой, оставя се да изсъхне и се отмива след около 10 минути. 

Първото, което ми направи впечатление ( освен цвета и аромата ), е това колко лесно се нанася тази маска- просто се плъзга по кожата, което я прави и много икономична и според мен ще стигне и за повече от 10 нанасяния. Изсъхва сравнително бързо, като има онова леко неприятно стягащо свойство, присъщо на почти всички глинени маски. Като изсъхне, можете ясно да видите местата, където имате черни точки ( доста гнусничко, но след като махнете маската, въпросните черни точки изглеждат почти невидими ). Отмива се с малко повече усилия, но това за мен не е проблем. 

Ефектът от маската е чудесен- озарена кожа със свити пори, видимо по- незабележими черни точки и изключително изравнена повърхност, като този ефект при мен не се запазва само за час- два, след като съм използвала маската, а в продължение на около 2 до 3 дни, освен това прави нанасянето на грим върху кожата супер лесно и приятно. Много обичам продукти, от които има видим ефект на момента, и като цяло съм много доволна от тази маска, според мен е чудесен дрогериен продукт и определено мисля да повторя покупката. Не мога да кажа дали наистина е бюджетен двойник на Glam Glow ( все още не съм склонна да дам толкова много пари за малко бурканче маска ), но напоследък срещам мнения на хора, че се справя тази на L'oreal се справя много добре и не си заслужава чак толкова да инвестираме в скъпия и събрат.

Цената на маската по българските магазини е около 15 лв, което според мен е напълно приемливо. От тази серия има още две маски- дълбоко почистваща и такава за блясък, като бих пробвала с интерес втората. Като цяло с представянето на тази серия от L'oreal залагаха на концепцията на т.нар. multimasking, т.е., нанасяне на различни маски в различните части на лицето едновременно, но аз самата не съм голям почитател на тази тактика, така че не мога да споделя дали наистина действа.

Вие тествахте ли вече новите маски на L'oreal? Какво е мнението ви за тях?

До утре!
Ида

6 comments :

*murfeishun* said...

Ох, още бягам от тях, ама след това ревю май ще се предам :D

Ida said...

Според мен и дай шанс, мисля, че ще ти хареса :)

MerryStef said...

хаха, защо бягаш? Аз подкрепям абсолютно всяка дума на Ида за маската! Същото действие има и при мен и мнооооого си я харесвам тази :)
Пробвах и великоте ГламГлоу, попадна ми малко бурканче. Бих казала, че наистина са еднакви, но Лореалската определено печели с икономичността и цената си. :)

Ida said...

Мери, аз точно твоето мнение относно двете маски много го ценя и засега ме спасяваш от неблагоразумни покупки хахах

Teti H. said...

Мисля че ме зариби по тази маска и сега ще трябва да отида и да си я купя тези дни! xD

Angelina Angelova said...

Отдавна я чакам тази маска и не знам как съм пропуснала факта, че вече я има по магазините. Със сигурност ще си взема тази и озаряващата <3