Sunday, 4 December 2016

Korres Pomegranate Lip Butter

Привет! Днешният пост ще е кратък и лежерен, като за неделя, но пък ще е посветен на един чудесен продукт за устни, който открих още в началото на тази година. Предполагам сте чували за lip butter- ите на една от любимите ми гръцки марки- Korres, защото са доста известни в козметичните среди, даже си спомням преди няколко години как имаше истерия по тях, подкрепена допълнително от труднооткриваемостта им. Аз лично започнах да използвам масла за устни на марката преди няколко години, когато се преселих в Гърция ( там се продават навсякъде ), но тъй като най- сетне се намират лесно и у нас, реших, че е крайно време да пиша за тях. Маслата за устни на Korres са един от най- големите им бестселъри, като се предлагат в доста добро разнообразие от аромати и цветове, но това, за което ще стане въпрос днес, е маслото за устни с нар. То идва в много симпатична кутийка с красив, изчистен дизайн, съдържа 6 гр продукт и годността му е 2 години след отваряне ( което е добре дошло, защото маслото е ужасно икономично ) . Ухае много приятно, леко тръпчиво, наистина са уловили чудесно миризмата, и е с ягодоворозов цвят, който оставя блестящ леко розов нюанс върху устните ( ако нанесете по- обилно количество, цветът става по- наситен ). 

Аз лично го използвам по два начина- през деня, когато искам само лек цвят и сочност на устните, съчетани с грижа, и когато съм си вкъщи, нанесен леко за хидратация и омекотяване. Ако имате идеята да го използвате преди сън, според мен се насочете към друг продукт- този е по- скоро мазен, а и конкретно разновидността с нар придава и цвят, така че вероятността да омажете завивките е огромна. Ако обаче си тръсите балсам за устни, който да придава и лек цвят и гланц на устните ви, този е много подходящ- хидратира отлично, бори се много успешно със сухотата през зимата, има добър състав, сред който се откроява маслото от шеа, усеща се много леко върху устните и е много икономичен. Другият балсам от тази серия, който съм пробвала, е с гуава, който може би предпочитам една идея пред този, защото няма цвят и мирише просто умопомрачително, но като цяло смятам серията за много сполучлива и я нареждам сред любимите ми балсами за устни в бурканче ( все още не съм пробвала прословутият Reve de Miel на Nuxe, така че не мога да ги сравня, но скоро мисля да го направя, така че очаквайте ъпдейт по темата кой от двата е по- добър ). 

Маслата за устни на Korres можете да откриете в аптеките, които предлагат марката, както и онлайн ( с удоволствие открих, че Korres вече дори имат български онлайн магазин, така че можете да пазарувате и оттам ), на цена от около 16 лв, която според мен е оправдана, защото продуктът е чудесен, икономичен и действително работи. 

Вие пробвали ли сте продуктите за устни на Korres и какво е мнението ви за тях? 

До утре!
Ида

3 comments :

Teti H. said...

Този балсам исках да си го взема когато ходих до Гърция по-миналия месец и така и не го намерих. Доста съжалявам, защото при нас марката не се намира.

Teti H. said...
This comment has been removed by the author.
Angelina Angelova said...

Отдавна искам да го пробвам. Но покрай балсама на Bio Beaute го позабравих. Бих си взела този с гуава, щом е без цвят, значи ще мога да го ползвам като нощна грижа :) мазното не ме притеснява, балсамът на Bo Beaute беше като мед.