Monday, 5 December 2016

Коректор Collection Lasting Perfection

До Коледа остават само 20 дни, аз все още не съм купила никакви подаръци, но пък продължавам с ежедневните постове като добър блогър :) Днес ще споделя с вас мнението си за един от най- култовите продукти в английския drugstore- коректорът Lasting Perfection на Collection. Няма английска влогърка, която да не е говорила многократно за него, още от времето, когато марката се казваше Collection 2000, дори си спомням, че го търсих под дърво и камък преди шест ( !!! ) години, когато бях в Лондон, но тогава беше изчерпан навсякъде. Е, най- сетне успях да се добера до него и да проверя сама на какво точно се дължи култовият му статус.Коректорът е в типична опаковка с апликатор- гъбичка, като самата опаковка е сравнително малка ( и май свършва доста бързо ), освен това надписите по нея се изтриват за отрицателно време, но, като изключим това, нямам други забележки. Предлага се в четири цвята- Fair, Cool Medium, Warm Medium и Dark и струва 4.19 паунда. Аз в бързината по погрешка съм грабнала Cool Medium, вместо Warm ( както можете да видите и на снимката- идва ми леко розов ), но въпреки това, когато го нанеса на лицето, розовият му подтон не си личи и нямам проблеми с начинът, по който изглежда. Все пак, следващият път ще си взема Warm Medium. 

Консистенцията на коректорът е страхотна, по- гъст е от този на МАС и е някак си леко пудрест, но едновременно с това се разнася много лесно и седи естествено върху кожата. Има малко неприятен аромат, но е много слаб и почти не се усеща, тоест, не ме дразни изобщо. Феноменално покривен е, дори по- покривен от този на МАС, откакто съм го имам, използвам с малки изключения единствено него. Много ми харесва и колко лесно се разнася и това, че не се събира във фините линии и озарява погледа по страхотен начин. По принцип от марката го рекламират като издържащ до 16 часа и водоустойчив и съм абсолютно съгласна с тях- не помръдва изобщо, докато не го сваля, носила съм го в най- различни метеорологични условия и дори и за повече от 16 часа ( всички имаме такива дни понякога ) и действително стои на мястото си и не се трансферира. Накратко, много съм доволна и дори мога да кажа, че това е любимият ми коректор в момента- да, Pro Longwear на МАС е прекрасен, но този върши също толкова, ако не и по- добра работа, само че за една четвърт от цената. 

По отношение на недостатъците, освен опаковката, аз лично забелязвам само един- ако стане така, че нанеса по- голямо количество, към края на деня понякога започва да изглежда малко изкуствено, все едно имам прекалено много продукт на лицето си, но това се случва много рядко. Също така, формулата му е малко по- специфична и според мен би идвал леко изсушаващ на хора с много суха зона около очите- моята е по- скоро мазна, така че нямам никакви проблеми, но е добре да го имате предвид. Аз лично не търся хидратираща формула от един коректор, а покривност, дълготрайност и естествен завършек и Lasting Perfection успява да ми даде всичко това. Наистина, според мен коректорът си заслужава хвалбите, и ако имате път към Англия или познати, които живеят тук, предлагам да го погледнете- едва ли ще останете разочаровани. 

До утре!
ИдаNo comments :