Saturday, 12 November 2016

Палитра сенки Iconic 2 на Makeup Revolution

Ако се интересувате от грим и козметика, то едва ли не сте чували за Makeup Revolution- английска дрогерийна марка, която нашумя в последните няколко години с това, че предлага много достъпни като цена копия на известни грим продукти от високия клас ( на марки като Urban Decay, Kat Von D, Too Faced и т.н. ). На мен тази идея дълго време ми се струваше доста глупава, но много хора започнаха да хвалят техните продукти и в крайна сметка любопитството ми надделя и се сдобих с една от най- популярните им палитри- Iconic 2, докато бях в Холандия. Удоволствието ми излезе цели 7 евро за 12 цвята сенки, но дали тези много приятни за джоба палитри наистина си струват?Честно казано, аз си падам малко сноб по отношение на сенките за очи и смятам, че това е един от продуктите, за които си струва да се дадат повече пари, и използвам основно Urban Decay и the Balm. Напоследък обаче се замислям, че не е зле да дам шанс и на някои по- бюджетни продукти, с идеята, че може да остана приятно изненадана. По отношение конкретно на сенките на Makeup Revolution обаче все още се колебая- някои неща в тях много ми допадат, а други- не чак толкова. 

Опаковка и цветове
Палитрата Iconic 2 е съставена от 12 матови и блестящи цветове, като идеята и е да е достъпен двойник на Naked 2 на Urban Decay. Честно казано, самата опаковка е отвратителна- много евтина на вид, пластмасова, идва с дунапренен апликатор ( кой още използва подобни аксесоари?? ) и ми напомня на едновремешните палитри на Ruby Rose, с това изключение, че те бяха от по- хубава пластмаса. Все пак, важно е съдържанието, но държах да отбележа за опаковката, защото за много хора това е от значение по една или друга причина. Цветовете са в убито- кафявата гама и са по- скоро студени, не мога да кажа, че са 100- процентови копия на тези в палитрата на Urban Decay, но може би около 90. Три от тях са напълно матови, три- с лек блясък, и останалите шест- доста лъскави и блестящи. 

Качество на сенките 
Веднага казвам- сенките на Makeup Revolution, макар и създадени с идеята да заместват тези на Urban Decay и да са по- скоро сполучлив за цената си продукт, въобще не могат да се съпоставят с вторите по качество и наситеност. Това, което ми направи впечатление, е че матовите им цветове са доста сполучливи и мисля, че бих дала шанс на друга палитра на марката, която е съставена изцяло от матови сенки- нанасят се и се блендват много лесно, и са доста наситени като цветове- петият цвят ( много красив матов mauve ) е един от любимите ми от палитрата. Блестящите цветове също се нанасят лесно, но се сливат много един с друг и индивидуалните цветове не изпъкват ( тоест, дори и да сте нанесли 4 различни нюанса на очите си, 10 минути по- късно те изглеждат като един )- палитрата би била добра, ако изплозвате само един блестящ цвят и го бленднете с матов, но ако искате да комбинирате няколко блестящи цвята, няма да останете много впечатлени. По отношение на пигментираността- да, наситени са, но далеч не толкова колкото са по- високият клас сенки, също така и са леко сухи- няма го онова "мазно" усещане, което е характерно за супер пигментираните сенки за очи. Поради това, трябва значително по- голямо количество продукт при всяко гримиране и докато постигнете желаната наситеност, освен това, поради фактът, че сенките са малко сухи, се разпрашават значително повече от тези от високия клас. Накрая, що се отнася до издържливостта- издържат около 6 часа на клепача, преди да започнат да се събират, което е ок, но не е някаква особено впечатляваща дълготрайност. Иначе, седят красиво и наситено и са напълно задоволителни за ежедневен грим за офиса например. 

Крайна оценка
Сенките от тази палитра не са с блестящо и изумително качество като тези на Urban Decay и други брандове от високия клас, но са напълно задоволителни, особено като се има предвид супер ниската им цена. Според мен са подходящи за ежедневен грим или за начинаещи, които искат да експериментират с различни визии и цветове, без да се охарчват прекалено. Със сигурност са по- добри от сенките на доста от предлаганите в България дрогерийни марки. 

Къде могат да се намерят?
Не се продават по магазините в България ( доколкото ми е известно ), но можете да ги намерите онлайн. Разни страници във фейсбук ги предлагат, но на завишени цени, а и аз нямам много доверие на подобни продавачи. Можете да ги намерите и в сайтове като Enzo, където цената е около 14- 15 лв- напълно приемлива за 12 цвята сенки с прилично качество. Намирам ги и на други места, но с доста завишени цени, така че няма да си правя труда да ви ги цитирам.

Вие тествали ли сте продукти на Makeup Revolution и какво е мнението ви за тях? 

До скоро!
Ида
4 comments :

Teti H. said...

Makeup Revolution от супер много време ги заглеждам, обаче и на мен ми се струват отчайващо евтини опаковките им. Аз наскоро се сдобих с няколко палитри на Sleek, които ми излязоха около 8€ на палитра и съм супер доволна от тях.

Innah Kostova said...

На Makeup Revolution имам палитра с контур, руж и хайлайт, която не само напълно успешно дублира варианта на Sleek, а и ружът на Nars Orgasm.
Интересно е това, което спомена за смесването на блестящи цветове - точно този проблем имам с Urban Decay Naked 2. Трябва да наслагвам много с мъничка и гъста четка след като съм бленднала и да не блендвам втори път, за да се различават. Та явно тази палитра все пак е чудесен dupe :)

Ida said...

Sleek съм ползвала преди доста години, но имам много добри спомени от тях, много ги заглеждам напоследък и сигурно скоро ще взема някоя :) Иначе да, опаковките на МР са ужасни направо, или поне на тази серия- другите им палитри все още не съм ги разглеждала обстойно.

Ida said...

Аз пък нямам никакъв проблем с Urban Decay, но аз точно двойката я нямам :Р Иначе да, успешно копие са, но аз искам да са успешна палитра, не просто успешно копие, ако ме разбираш. Ще я погледна тази палитра, звучи доста добре :)