Wednesday, 9 November 2016

Един ден в Амстердам

Привет! Днес реших да споделя с вас малко снимки от един от най- прекрасните дни, които съм прекарвала в последните няколко години- а именно денят, в който посетих една от най- мечтаните ми дестинации- Амстердам, и то в компанията на любимия ми човек на света- сестра ми <3 
Амстердам е точно толкова прекрасен, колкото си го представях, като за един ден не можах да посетя всичко, което исках, затова реших, след като имам само ден, че вместо да бързам да видя 329494 картини за 2 часа, е по- добре просто да се разходя по улиците, да разгледам сградите ( едни от най- красивите, които някога съм виждала ) и да усетя духа на града. Всички музеи, къщи на Ане Франк и т.н. оставям за следващия път :)

Нещото, което ми направи впечатление, е колко е тих града- при положение, че е световен туристически център и столица на една от най- развитите европейски държави, очаквах повече глъчка от тълпите наоколо, но напротив- уличното движение е сведено до минимум, всички се придвижват пеша и с колела ( или пък лодки- все пак говорим за Северната Венеция ), а туристите са очудващо тихи. Иначе- да, наистина почти навсякъде мирише на трева, и да, има червен квартал с голи жени по витрините, но някак си след 5 минути човек им свиква. 

Амстердам е толкова красив, че на моменти имаш чувството, че не си в реален град, а в някакъв увеселителен парк- всичко е толкова разкошно, че е трудно да повярваш, че е реално. Знам, звучи странно, но ако сте ходили, със сигурност разбирате какво имам предвид. Нямам търпение да се върна,а дотогава ще гледам снимките от прекрасния ден, който прекарах там.

Quick social media check
На това му се казва жп гара :)
Местното население е извънредно friendly :D

Heavy smokers
...и Том Круз маха от прозореца
Moi и пазарът за цветя
Сестра ми, минута след като се сдоби с мечтаните Puma X Fenti кецове
The face you make when in Amsterdam
Църквата Свети Николас по залез
Дано със скормните си снимки съм успяла да предам поне малко от очарованието на този невероятен град. Ако имате възможност, непременно го посетете- аз лично възнамерявам да се върна възможно най- скоро.

До скоро!
Ида

3 comments :

*murfeishun* said...

Looks amazing!<3 Искам там :)))

Краси said...

Много е хубаво, аз ходих преди години в Холандия, но не можах да видя почти нищо от нея. Затова пък тази година компенсирах с посещение в Швеция и останах очарована, всичко, което видях ми хареса :)

Teti H. said...

Ида, имаш прекрасна коса! <3 Много са ти готини снимките, беше ми много приятно да ги разгледам!