Tuesday, 18 October 2016

Фон дьо тен Max Factor Lasting Performance

Привет! Днешният пост е посветен на един фондьотен, който взех съвсем случайно ( разбирайте- без да правя предварителен research струва ли си или не ), но се оказа чудесно попадение. В последните години козметичните марки бълват ли, бълват нови и нови продукти и някои неща от по- класическият им асортимент като че ли остават на заден план- такъв за мен е случаят и с героя на днешната публикация- Lasting Performance на Max Factor, който се продава, откакто се помня, но не съм чувала някой блогър да говори за него. Е, дойде моментът това да се промени :)Фондьотенът идва в супер удобна твърда тубичка, съдържа 35 мл продукт и се продава на цена около 22 лв. Цветът, който аз имам, е 105 Soft Beige, и пасва идеално на сравнително бялата ми кожа с жълт подтон. Консистенцията е по- скоро течна, няма никакъв осезаем аромат. 

Първото, което ми направи впечатление в този фондьотен, е колко лесно се нанася- поради течната си консистенция се разнася много равномерно, не засъхва прекалено бързо и оставя достатъчно време за работа. Въпреки леката си формула е със средна до силна покривност ( зависи колко нанесете ), но не се усеща изобщо върху лицето, ами напротив- веднъж нанесен, забравям, че съм се гримирала, изключително комфортен е. Седи много естествено, финишът му не е нито матов, нито прекалено озаряващ, ами прави кожата супер свежа и "сочна", като на кукла, и този ефект се запазва доста дълго. Не матира- в по- топлото време ми се налагаше да използвам пудра доста често, но в момента кожата ми не се омазнява толкова и мога да мина дори само с фондьотена, без да пудря лицето си ( разбира се, ако търсите по- матов ефект, съветвам ви да не пропускате пудрата ). Не се събира в пори и фини линии, ами дори леко ги blur- ва- като съм с него, порите по носа ми не си личат толкова много, дори и без да слагам база. Наистина е много траен- макар и финишът му да се променя леко с течение на деня, седи на лицето, докато не го сваля, без да се размазва или пък да цапа дрехи и шалове. Накратко- чудесен и достъпен като цена фондьотен, който би допаднал на момичета с нормална до леко смесена кожа- ако сте с мазна, според мен няма да ви хареса. 

Вие пробвали ли сте фондьотените на Max Factor и какво е мнението ви за тях? 

До скоро!
Ида

2 comments :

The black orchid said...

Напълно си права, че "класичските" продукти на марките оставят някак на заден план.... Специално на MF много харесвам ФДТ-а, който е 3 в 1, дори преди време мисля, че попрекалих с хвалебствията му блога си, но какво да направя, поне за мен е един много сполучлив продукт за смесена кожа (мазна Т-зона). :)

Unknown said...

От този фдт съм изхабила незнам колко опаковки...Ползвах го между 2001-2005г, като тогава имаха и един по воднист Хиперсмуут се казваше, но за съжаление го спряха от производство. Но Ластинг перформанс беше един от първите фдт-и със силикон, и се отличаваше с това, че веднъж нанесен на лицето "заспива". Скоро се сещах за него, може скоро да си припомним добрите стари времена:))